2010 Audi A8 L Review : Bil Recensioner

0
67

När långväga låg nivå resor är resor som behövs, det finns verkligen inget bättre alternativ än en påstridig tyska sedan. Suvar och crossovers är för tippy, bouncy och törstig, och de Japanska och koreanska erbjudanden bara inte riktigt har karisma.


Audi A8 har funnits ett bra tag nu, men trots sin ålder, företagets flaggskepp sedan inte känna sig gammal. I själva verket är det fortfarande en bättre bil än BMW: s nya 750i, som har blivit bortkopplad och tech-laddad i sin senaste form.SNABB FAKTA

1. A8 levereras som standard hjulbas eller förlängd hjulbas modell, pris på $74,550 och $78,400 ($95 000 och $100,000 USD) respektive.

2. Alla A8s få en 4,2-liters V8 med 250hp och 325 ft-lbs vridmoment.


3. Det S8 modell med en 450 hk V10 och A8 W12 med en 450 hk 12-cylindrig motor har båda fallit för 2010.


A8 är tillgängliga i två axelavstånd, den vanliga på $74,500 ($95,000 CAD); ju längre man (som ger enorm bakre sätet rum) börjar på $78,400 ($100,000 USD). Alla modeller är byggda på ett liknande chassi till Bentley Continental-serien, men med lättare aluminium med en full luftfjädring och 18-tums hjul.


Styling är åldrande jämfört med Audis senaste kurvigare erbjudanden, som S5, men det är fortfarande massor av karaktär. Grillen och strålkastarna är omedelbart igenkännbar, men resten är tre-box för anonym. I mörka färger, A8 L är en riktig sleeper, inte locka till sig oönskad uppmärksamhet. De flesta ta en blick och antar att det är bara ytterligare ett av de kazillion A4 är på väg, bara lite större.


V8-MOTORN LEVERERAR UTMÄRKT PRESTANDA


Den enda fråga som levereras med 4,2-liters FSI V8 som producerar 350 hk vid 6800 rpm och 325 ft-lbs av vridmoment vid 3500 rpm. Jämfört med andra bilar i den här klassen, det är avgjort i genomsnitt, och även om det gör ett bra ljud när revved, extra ström från antingen 5,2-liters V10 i S8 eller en gång-tillval 6,0-liters W12 skulle vara mycket uppskattat. Fortfarande, A8 L kommer att köra från 0-60 km / h på 5.9 sekunder, toppfart begränsad till 130 km / h i Nordamerika.


Att vara en Audi, kraften fördelas till alla fyra hjulen via bolagets quattro fyrhjulsdrift, med en sex-växlad Tiptronic växellåda. Det vanliga batteriet av säkerhetsfunktioner, som ABS med EBD och ESP gör denna stora saloon mycket lätt att köra snabbt.

En valfri Sport Paket ($4,300) innehåller vackra 20-tums hjul, tre talade ratten och sportigare standardinställningar för luftfjädring är Dynamiska, Komfort och Automatiska inställningar.


Du skulle bli förvånad över hur lyhörd en bil längre än några mickar kan hantera. I slutändan dess 4,400-plus lb. tjänstevikt förhindrar dess förmågor, även om det handlar om genomsnitt jämfört med sina konkurrenter. Körsträcka är hyfsad på 16/23 mpg (stad/landsväg).


GOTT STANDARD, ÄNNU FLER TILLVAL


Leksaker? Massor. Standard utrustning ingår adaptiva bi-xenon-strålkastare, en parkering system med bakre kamera, makt glas taklucka, tonade rutor, och power-assisted stammen och dörrstängare. För den gadget-o-philiac, det är Audis MMI-system, Navigation med DVD, BOSE premium audio, Bluetooth och Sirius satellite radio är alla en del av detta pris.


Vår testare dagens dubbel-rutan laminerat säkerhetsglas ($600) som förbättrad väg buller, Teknik Paket med adaptiv farthållare ($1,500), och den största leksak av dem alla, Bang & Olufsen advanced sound system, med diskanterna som reser sig majestätiskt från dash ($6.300). Tillsammans med Sport Paket, det är en massiv $13 000 i uppgraderingar.


Det börjar bli löjligt när du spelar med “Exklusiva” alternativ. Du kan ha headliner som omfattas i Alcantara till $1.500. Eller du kan ha de flesta av streck och varje annan yta belagd i läder för en extra $6,400.


Bekvämligheter åt sidan, A8 L är enastående i sin förmåga som en lång sträcka cruiser. Dess 14.6 kubikmeter bagageutrymme är tillräckligt för en vecka bort med fyra vänner, och baksätet utrymme sträcks-limo stor. Framsätena inte kommer under en del kritik för långa människor, eftersom de verkar bara inte byggd för sex-sidfötter.


DOMEN


Audi omedelbara rivaler har BMW 750Li xDrive ($87,355), Lexus LS 460 L AWD ($77,260) och Mercedes-Benz S550 4MATIC ($93,600). Audi får falska makten av dem alla, men bara Lexus är billigare.


Alla dessa halo modellerna har sin egen uppsättning av “måste-ha” – teknik, så i den här prisklassen, det är svårt att rekommendera en framför en annan. Benz är rik, den nya BMW alltför komprometterad, och Lexus för Camry-ish. Trots sin ålder, A8 gör ett övertygande argument för din shopping-dollarn, om din shopping dollarn är pekade på en sex-figur lyx bil i denna ekonomi…
Relaterad Läsning:


2009 BMW 750i
2009 Lexus LS600hL
2008 Mercedes-Benz i Mercedes S63 AMG Recension