2010 Ford F-150 SVT Raptor Granskning: Bil Recensioner

0
37

Den Borrego desert i sydöstra hörnet av Kalifornien är en anrik lokal bland Amerikanska off-roaders och det är där jag först hade en chans att få bakom ratten av Fords nya Raptor. Och medan det var en anständig shake-down för lastbil, jag har också tillbringat en vecka slog det genom bushen i Norra Ontario.

SNABB FAKTA

1. SVT Raptor drivs av en 5,4 L V8 på 320 hk och 390 ft-lbs vridmoment, även om en 6,2-liters motor kommer att erbjudas med 400 hästkrafter och 400 ft-lbs vridmoment.

2. Bland andra saker, Raptor blir blossade fendrar, Fox stötar och 35-tums BF Goodrich däck.

3. Drivsystemet har 2WD, 4WD HEJ och 4WD LO med en elektronisk bakre differential och en särskild låg-växel-off-road-läge.

4. Prissättning börjar på $38,995 ($48,299 CAD).

Baserat på F-150, den här lastbilen är en fabrik version av vad många entusiaster har byggt sig med eftermarknaden delar – en off-road racer. Men det är inte bara en plattform med bolt-on stötar och stora däck, dess organ har varit på massage och formad till en unik form med en unik rundad näsa och infällda strålkastare. Raptor är hjulhus är uttalad och lipped med plast mud guards – en praktisk funktion som inställning av Raptor är 7-tum bredare än ett lager F-150. Det samma gäller för den bakre lår av den lastbil som buktar över däcken och sedan sopa runt till ett fast tegel-som bakluckan.

Så, med speciell fjädring, en ny kropp och specialbyggda drivlina detta SVT (Särskilda Fordon Team) skapande ger Raptor en högpresterande off-road kapacitet, medan du fortfarande håller det street-rättsliga och anständigt att köra på trottoaren.

320-HK 5,4 L V8 MED 400-HORSEPWER 6.2 L V8 KOMMER SNART

Raptor kommer i en kropp stil bara – Super Cab med en 5 ½ fot säng. Denna kombination ger den lastbil rätt utseende och samtidigt upprätthålla en kortare hjulbas som är viktiga för att få det över grov terräng. Makt är försedd med standard 5,4-liters 3-ventil V8 som gör 320 hk vid 5000 rpm och 390 ft-lbs av vridmoment vid 3500 rpm. Kopplat till den nya sex-växlad automatisk växellåda denna kombination har gott om kraft för att flytta 5,900 lb lastbil on-road och off. Bränsle ekonomi siffror för 5,4-liters Raptor är rankade på 14-mpg staden, 18-mpg motorväg, men det är oftast irrelevant som vi tror någon att köpa en sådan purose byggt lastbil har låg bränsleekonomi förväntningar.

Men, för dem som måste ha mer, och på senare år en 6,2-liters V8 kommer att erbjudas som kommer upp makten till en trevlig och 400-hp med 400 ft-lbs vridmoment.

Prissättning för Raptor (med 5,4-liters V8) kommer att börja på $38,995 ($48,299 CAD). Det finns inga ord om vad 6,2-liters uppgradering kommer att lägga till det priset.

FOX STÖTDÄMPARE, 35-TUMS BF GOODRICH DÄCK GÖR RAPTOR KAN VID HÖGA ELLER LÅGA HASTIGHETER

Men bortsett från makten, vad som verkligen gör Raptor unika är upphävandet setup. Fox Engineering tillsammans med Ford för att utveckla den speciella störningar som skulle vår 17-tums hjul och 35-tums BF Goodrich däck. Dessa massiva två reservoar stötar ge däck utan motstycke resor – en egenskap som gör desert racing möjligt.

Drivsystemet har 2WD, 4WD HEJ och 4WD LO med en elektronisk bakre differential skåp kommer att stanna engagerade i valfri hastighet. En Off-Road-läge kommer också att kalibrera motor modulering, överföring skift poäng och låsa ut dragkraft och gunga kontroller. Lägg till i dessa drivsystem speciellt gjuten högt tryck aluminium fjädring delar, ett fullt inramade stål ram och full skid plåt – och du har en bil som kan köra över öknen spår på 70 km / h, med gropar, dips, dyk och tre fot drop-offs med fattning.

Naturligtvis, det är vad Ford säger. Så om du är skeptisk, ta en titt på förra årets Baja 1000 (Super bowl of North American off-road race) resultat, där en pre-produktion Raptor kom på tredje plats i den mycket modifierad klass – som innebär att man konkurrerar mot hand bygga ras lastbilar.

OFF-ROAD SUSPENSION ÄVEN BEBOELIG FÖR STREET ANVÄNDNING

Där Raptor skiljer sig från dem som Baja lastbilar är dock att det känns som hemma på trottoaren, är tyst med bra styrkänsla och erbjuder bekväma interiören bekvämligheter som du kanske vill. Så samtidigt som man kör normalt i staden som jag spenderat mest av min tid på att få den smutsig.

Tur att jag hade regn under mitt test vecka och det mest talande biten av tester jag gjorde var på en väg som var under konstruktion. Jag kom över om en fem kilometer lång sträcka där asfalten hade slitits upp och den ständiga trafiken, i kombination med regn, hade vänt banvallen till hemska tvättbräda. Vissa bilar som jag följde var knappt att röra sig och mickar passerar dem var bara att gå ca 30 km / h. Raptor gick alla på 60 km / h. Upphävandet sugit upp rebound-effekt av tvättbräda och styrning stannade på kursen. Viktigast av allt, jag kände nästan ingenting inuti lastbilen.

Som Raptor är främst inriktad på manliga köpare det kommer i primära färger som vitt och svart med ett två-tonen-black/orange inredning som nog har mest elegans när det paras ihop med smält orange och tuxedo black exteriör paintjob. Plysch framför läder skålade säten delas av en viktigaste consol med silver kolfiber-som accenter. Det har även en integrerad broms controller i streck, ett släptåg/drag-läge och anti-sway teknik som komplimanger standard Klass III skumt.

DOMEN

2010 SVT Raptor är en specialbyggd lastbil och en som mer än uppfyller sitt syfte. Det är en off-road monster, men inte gör det orsakar på vägen smärta som många eftermarknaden bygger göra. Och (med risk för att låta fånig) det är vackert. Ford SVT killar har en vinnare på sina händer.