2010 Lexus Hybrid SUV Granskning: Bil Recensioner

0
41

En vecka i bara om någon Lexus är en upplevelse, och även om det kan vara lite snabbare, mer sport modeller i sitt sortiment, företagets nya för 2010 RX450h är en mycket trevlig bil att köra. En utveckling av den exklusiva bolagets RX350, 450h erbjuder mer utrymme, mer makt, några fiffiga bekvämligheter och hybriddrift allt insvept i en sportig, elegant kropp. Säkerhet och minskad påverkan på miljön verkar vara en av stöttepelarna för 450h, och trots sin storlek hävdade 32-mpg staden och 28-mpg på highway är höga för att vara säker.SNABB FAKTA

1. Den RX450h är rankade på 32/28 mpg (stad/landsväg) för front-bil modell och 30/28 mpg för AWD-modellen. Bensin modeller får 18/25 och 18/24 mpg respektive.

2. Som en full hybrid, RX450h kan drivas med antingen el, bensin eller en kombination av båda.


3. Prissättningen utgår från $42,110, en ungefär $5,000 premium över bensin-version.


DEN MOTIVERANDE KRAFT


Front-wheel drive-version som vi testade kom med 3,5-liters V6-motor och den enda hybrid electric motor. En all-wheel drive-version finns också med två elmotorer, en på varje ände av fordonet. Total systemeffekt är rankade på 295-hp för båda modellerna, vilket ger gott om acceleration för 4,600 lb SUV, även när parat standard Elektroniskt Styrda Kontinuerligt Variabel Transmission (ECVT).


Även om jag aldrig varit ett fan av sådana cog vrida system, i denna ansökan, överföring val fungerar bra och ger till synes sömlös och linjär acceleration. Med Lexus ständigt närvarande öga mot green med 450h, ECVT verkar också vara mycket effektiv.


Accelerationen är rankade på 7,8 sekunder och 60 km / h på front-drive-modeller, som bryter från Lexus tradition med hybrid-versioner som mer prestanda-inriktad fordon. En typisk bensin modellen gör sprint i 7.4 sekunder.


Även om gasrespons är något svag när RX är i EKO-läge, ett system som är laddade med att se en minskad klimatpåverkan, en snabb snärt med ratten monterad knappar ger omedelbart både skarpare svar till fördjupningar i höger pedal, och mer akut totala accelerationen. Det finns även en märkbar skillnad i klimat kontroll fläkt varvtal när man byter Eko-läge på och av. Jag tillbringade större delen av tiden kör med Eco-läget på, att stänga av den bara en kort stund för att se effekten, eller när acceleration var på en premie.


SER UT SOM EN VINNARE


RX kropp stil har alltid verkade betona en sportigare look, och 450h fortsätter med det temat. En hög midja dominerar sidan profil, vilket accentueras av smala sidan windows och mjukt böjd främre och bakre takfotsinklädnader. Men nästan komiskt enorma sidan speglar mar ett annat tilltalande exteriör. Cerulean Blue på vår fordonet var lite för mjuka för min smak.LUGN FÖRKROPPSLIGADE


Det inre av 450h är typiska Lexus, uppvisar ett lovvärt nivå av förfining, användning av material av hög kvalitet, ergonomi och bekväm. Kanske korta av överdådig, Lexus inredning är mer än inbjudande. Ljud från världen utanför är nästan helt stänga ute när de stora dörrarna är stängda med en trevlig och till synes lufttät duns. Som tillval Mark Levinson surround sound stereo är utmärkt och ytterligare isolerar de åkande från stojet och stimmet av dem som står utanför. Det är verkligen en rofylld upplevelse i SUV/Crossover världen.


Stugan är praktiskt taget saknar användning av hård plast, och det finns flera stora förvaringsutrymmen inklusive det stora handskfacket och mullrande center console bin som också inrymmer MP3-kontakt och USB-kontakt. Det är cupholders läskigheter, även om de i baksätet dörren området är små och slutna i ett av de få områden av hårt plast som finns inne i kabinen.


UNIKA MÄTARE OCH DISPLAYER SOM VISAR DIG OCH HJÄLPA DIG ATT DRIVA ETT EFFEKTIVT SÄTT


Förare och främre passagerare har gott om ben och utrymme och de uppvärmda och ventilerade framsäten ger utmärkt stöd och komfort. Instrumenten är tydliga och lätta att läsa med en mörk blå accent belysning på toppen av klustret. Varvräknaren är ersatt av en hastighetsmätare storlek urtavla som visar körning effektivitet. En ljusblå segment av ratten är märkt som Kostnad anger regenerativ bromsning. När den tunna vita nålen stannar i det gröna segmentet av ratten, driver är att lägga gasen i ett eko-vänligt sätt, och när större acceleration krävs en fastare tryck på gasen, nålen går vidare till white avsnitt så märks som Makt.

Drivrutiner kan också hålla noga koll på var 450h är att utnyttja sin makt genom att aktivera lätt att använda och intuitivt center dash navigation display som drivs av en ergonomiskt placerad center console musen. Välja Energi-fliken visar power vägar från bensinmotor och elmotor. Varje bana är färg samordnas med sin källa och har som en pil som visar riktningen av power flow. Den grafiska verkar vara ett sätt för Lexus för att påminna ägarna som drivande vanor har så mycket att göra med ultimate bränsle ekonomi och eko effekt än någon annan enskild faktor.


BRA FÖR PASSAGERARE OCH GODS RUMMET – MEN JÄMFÖRT MED VAD?


Bakre benutrymme är utmärkt, särskilt när de bakre sätena är flyttade tillbaka via den manuella justeringar, och passagerarna har lite att klaga på komfort-vis med fällbara baksäten. Även om faktureras som en fem-personbil, den bakre sittgruppen är avgjort mer hink än bänk stil, och mitt passagerare offra en del bekvämlighet särskilt på längre jaunts.


Lastutrymmet bakom baksätet är tillräckligt, även om 80 kubikmeter av totalt lastutrymme, mätt från bakom framsätena är lite kort jämfört med fordon av liknande yttre mått. Dessutom, avsaknaden av en tredje sätesraden inte väger tungt i termer av värde på $52,000 som testade Lexus. Fortfarande, kan du inte få någon av dem som hybrider, inte heller kan du få hybrid versioner av RX: s traditionella konkurrenter som Q5, X3, GLK, etc.


RX 450h också vimlar av standard säkerhetsfunktioner, inklusive en riklig antal krockkuddar, framför pretensioning säkerhetsbälten aktiveras med en frontmonterad radar system och aktiva nackstöd för de främre passagerare. De fyra hjul, skivbromsar med ABS och electronic brakeforce distribution är också standard och erbjuda rimliga stoppa makt och förutsägbar säker på pedalen känsla.Den enskilt mest framträdande området förringa 450h är priset på val av paket. På $1,600 för Levinson stereo, $1,800 för den utmärkta LED-strålkastare, $2,400 för hårddisken navigering och $2,400 för “Premium” – paket med olika lyx möten, $42,110 MSRP hamnade på över $52,000. Igen, alla utan tillgång till ett tredje sätesraden. Som sagt, alternativ, även om säkerligen en augment till 450h, är knappast nödvändiga kostnader för inträde till den nivå av förfining som denna Lexus representerar, och man kan fortfarande njuta av.


DOMEN


Den RX450h är unik i det att den har mycket få, om någon, konkurrenter. Medan icke-hybrid syskon, RX350, är också lite av en udda passform för sin klass med betydligt större dimensioner, 450h, får två utmärkande karaktärsdrag. Den första är dess imponerande bränsleekonomi, medan den andra är den resulterande priset – som sedan sätter den i en klass mot en mycket större (och mycket mindre bränsleeffektiva fordon. Den enda distans liknande konkurrent är Mercedes ML350 BlueTec diesel, och även som börjar på nästan $8 000 fler.


Vanligtvis vid den här prisklassen du betalar för storlek och lider med bränsleekonomi, även med RX450h du kan betala för bränsle ekonomi och lidande med SUV: s storlek.


Men om det är en mer rimlig storlek lyxig crossover som du är ute efter och att du inte har något emot att spendera för att få bränsle ekonomi, då hybrid RX har allt. Vi rekommenderar starkt att ta en titt på detta imponerande konstruerade fordon, särskilt för dem som redan har upptäckt sina bensindrivna syskon.RELATERAD LÄSNING


2010 Lexus RX350 Recension
2009 Audi Q5: Första Bil
2010 Mercedes-Benz GLK350
2010 Volvo XC60 Första Bil
2008 Infiniti EX35 Recension
2009 BMW X3 xDrive jag 3.0