2010 Nissan 370Z Roadster Granskning: Bil Recensioner

0
34

Första intrycket är viktigt och den nya 370Z Roadster, till skillnad från sin föregångare, gör en stor en.

SNABB FAKTA

1. Den 370Z Roadster drivs av en 3,7 L V6 som gör 332-hk och 270 ft-lbs vridmoment och kan slå till 60 km / h i ungefär 5 sekunder.

2. Roadster modeller kostar från $36,970 med Touring trimma nivå som börjar på $40,520.

3. Ett Sport-Paket som erbjuds för Touring modeller, vilket ger 19-tums STRÅLAR smidda fälgar Bridgestone Potenza däck, större sport bromsar och en diffbroms.

4. Manuell växellåda modeller med Sport-Paket för att få Nissan är först i branschen SynchroRev Match setup, den gas ekon på växling.

Under fordonet starta presentation, en av produktutveckling folk belyst hur den nya Z var avsedd att vara ett konvertibelt rätt från början – en vink, att en roadster-version av den tidigare modellen var en eftertanke. Det såg verkligen som en.

Snarare än att bara skära upp av, Nissan tillbringade tid, energi och resurser för att utforma Roadster för att ge det sin egen unika personlighet. Om du tittar noga på bilens profil, kommer du att se att det är en platt yta på toppen av vindrutan, som låter dig veta när du tittar uppåt att detta var bilen slutar. En annan design cue är den bakre tonneau cover med sina två utbuktningar, som ger en distinkt två-sits ser till bilen, medan centrum dopp mellan de två pucklarna häller ner i kabinen – att bara en liten del av bilens exteriör färg färg i sittbrunnen.

Ett annat tecken på att det roadster design var noga genomtänkt, är att bilen är luftmotståndet är faktiskt lägre (dvs mer aerodynamisk) än coupe, vilket är motsatsen till vad som oftast händer när du hacka snygg och solid metall taket bort och ersätta det med en bit av materialet.

SITTBRUNNEN BEHÖVER EN MER PREMIUM-KÄNSLA FÖR ATT PASSA EXTERIÖR DESIGN

När det gäller den inre, vi önskar vi kunde säga det samma. Det finns inget faktiskt fel med det, det verkar bara vara en hel steg under det yttre. När en bil ser ut i det vilda och går detta snabbt, det är bara naturligt att förvänta sig mer än manuellt justerbara säten.

På toppen av det, många av de generiska letar knappar påminna oss för att köra en Sentra och silver plast trim bitar bara se ut som billig plast. Kanske om våra testare hade en två-tonen cockpit (i läckra vinrött läder) snarare än en svart en, det skulle ha gjort en skillnad.

Har kört Z Roadster på en Nissan evenemang där vi också testat flera andra produkter från företaget, vi kunde inte undgå att märka att push-knapp för tändning (som är standard) är nästan identisk med den enhet som du kan beställa för den Versa. Usch!

Tack och lov, några av de andra punkterna, som tillval navigationssystem, har gått ner från Infiniti lineupen.

Nissan också sätta lite extra uppmärksamhet till det konvertibla platser, med längre rygg och (på högre-slutet Touring modeller) läder med mesh sittplatser ytor för att hjälpa till att hålla föraren och passageraren cool. Värms upp och kyls platser finns också på den högsta nivån Touring-modellen.

Vi blev imponerade av bakre sikten vid toppen är upp. Så många cabriolet modeller har så stora blinda fläckar som du har att göra tre axel kontroller bara för att vara säker innan du byter körfält, vilket kraftigt begränsar din förmåga att köra bil entusiastiskt. Bakrutan på Z Roadster kan vara smal, men det är brett, vilket innebär att den blinda fläckar är faktiskt ganska små.

Till viss del kan vi inte harpa på bilens inredning för mycket, för även om det kan se ut som en högt prissatta Europeiska sportbil, det är faktiskt en mer rimlig $37,000. Fortfarande, det är trevligare inredning i mindre dyra bilar.

332-HÄSTARS V6 KÄNNS SOM EN V8

Tryck på tändningsknappen och alla tankar på Versas kommer att avsluta ditt huvud snabbare än Z kommer sprint till 60 km / h.

Produktionen från 3,7-liters V6 är rankade på 332hp vid 7000 rpm och 270 ft-lbs av vridmoment vid 5200 rpm, en ökning med 26hp och 2 ft-lbs över den tidigare modellen. Och det går, med en 0-60 mph tid på runt fem sekunder. Håll din fot ner och makt leverans förblir konstant klart högre hastighet. Det är faktiskt svårt att tro att det är en V6-och inte en V8 under huven.

Ljudet av motorn är också imponerande, och vi tycker att det är både mer elegant och aggressiva klingande än den gamla 3.5-liters motor.

Imponerande, med den extra förskjutning och kraft för alla nya 2010-modellen, motorn är också mer bränsleeffektiva. Betyg är inte spektakulär, men detta är en sport bil efter alla och 18/25-mpg (stad/landsväg) och är en förbättring jämfört med den gamla modellen.

Vi var lite bestört över att testaren kom med Nissan sju-växlad automatisk och inte de sex-växlad manuell som gör rev-matchning för dig, men auto-boxen tog inte lång tid att imponera på oss. Med växelpaddlar, växlarna kom nästan lika snabbt som du kan be för dem. Den slushbox också throttle ekon på växling (ganska aggressivt kan vi lägga till), att hålla bilen stabil och att se till att alla för flera block vet att du har kommit.

NY MODELL SOM ÄR KONSTRUERAD FÖR MER DYNAMISK KÖRUPPLEVELSE

Både Vehicle Dynamic Control (VDC) och Traction Control är standard, och lita på oss… du behöver dem. Slap gå trampa med höger fot och bindestreck ljus flimrar som en motel Några Lediga tecken, som hjul kampen för traktion. Ännu bättre, kan slå ut ett system och Z kommer att sparka stjärt ut på kommando.

Styrningen är en hög punkt för denna bil. Det är tungt och direkt och det räfflade hjulet även passar fint i dina händer.

I alla andra aspekter av prestanda arena 370Z rekord med sin föregångare. Under det senaste decenniet så många fordon har fortsatt att växa i storlek och vikt och bara nyligen har tidvattnet vände sig mot nedskärningar. Nissan är före kurvan med den nya Z, så det har en hjulbas som är 4-tum kortare än den gamla modellen, med en total längd som är 2,6-tum kortare och en tjänstevikt 130 kg lägre tack för att lättare fjädring komponenter och aluminium paneler i huv, dörrar och baklucka. Och med tanke på prestanda, bilens spår är två tum större för att ge ännu bättre kurvtagning kapacitet.

PRISSÄTTNING OCH RENSA NIVÅER

Nissan har beslutat att erbjuda nya 370Z Roadster i både en vanlig klädsel för $36,970 och en mer premium Touring trim för $40,520.

Bas-modeller finns med klimatreglering, en AM/FM/CD/AUX 4 högtalare ljudsystem, power windows med ett tryck upp/ner, makt dörren lås med fjärr-post och Nissan är Intelligent Nyckel med tryckknapp tändning. Touring modeller får värms upp och kyls läder och mesh makt till de platser, HomeLink, Bluetooth-kompatibilitet och en sex-CD 8-seaker ljudanläggning från Bose och aluminium pedaler.

Tyvärr, trevligt alternativ paket, som Sport Paket, kan endast göras på Touring-modell, vilket innebär att priset till $43,320. Listan av sportsliga godbitar i detta paket innehåller några fantastiska 19-tums STRÅLAR smidda fälgar med stora Bridgestone Potenza däck, större sport bromsar (14.0 – och 13,8-tum fram och bak jämfört med 12,6-tum fram/bak standard), en limited slip differential-och Nissan SynchroRev Match överföring.

DOMEN

Vi älskar de förändringar som Nissan gjorde att den nya 370Z Coupe och våra känslor föra över till en Roadster-modellen. Det är lättare och snabbare och sitt utseende, medan kontroversiellt för vissa, är tilltalande för våra ögon. Konvertibla sportbilar är tänkt att stå ut, och Z-de flesta säkerligen gör.

I en perfekt värld skulle bilen komma med mer premium inre delar och förhoppningsvis Nissan kommer att lyssna av den tid som Z är på grund av för en mitt-cykel uppdatera. Fortfarande, det är definitivt rekommendera att få bakom ratten för slags söndag enhet som handlar med gröna ängar och AM-radio för adrenalin att pumpa de kurviga vägarna och solen brände i ansiktet.