2014 EICMA: 2015 MV Agusta Stradale 800 Förhandsgranska

0
44

Ser att trycka in den lätt touring-segmentet, MV Agusta presenterade Stradale 800 denna vecka på EICMA. Liknar sportig och atletisk Rivale, Stradale 800 tar som plattform och modifierar den för en något mer touring-orienterade rida.

Till att börja med, Stradale blir en mini vindruta som MV säger justeras med bara en hand. Om du någonsin ridit Rivale, kommer du att uppskatta hur viktigt tillägg av en vindruta, även en liten en som detta verkligen är. Från det, sitthöjd är sänkt 10mm till 870 mm, eller 34.2 cm. Det är fortfarande ganska lång, men smal sits/bränsle tank tidpunkt bör hjälpa ryttare vidrör marken lättare. Främre och bakre fjädring enheter erbjuder 5.9 tum resa och är fullt justerbar. I kombination med 30 mm längre hjulbas, mätning 57.4 cm (1460mm), och därefter längre enkelsidig vipparm, Stradale har ingredienser för en stabil gång i slingrande saker. Åtminstone jämfört med de otåliga Rivale.

Om du kommer ihåg från vårt tidigare test av Rivale, bränsle kapacitet och utbud var begränsande faktorer. MV har tagit upp detta genom att lägga till fyra liter extra kapacitet (1 liter), för en summa av 16 liter (4.2 liter). Medan de fortfarande var på den mindre sidan för en turnerande rig, extra tank rymden är verkligen ett välkommet tillskott. Sedan har vi naturligtvis den mest uppenbara förändringen till Stradale över Rivale är sadelväskor på varje sida, som integrerar den med blinkersen.

110414-2015-mv-agusta-stradale-800-_G103162

Annars Stradale och Rivale är praktiskt taget identiska: från stål spaljé ram med aluminium-plåtarna, till 798cc inline-Trippel med motroterande vevaxeln för att minimera tröghet vid sida-till-sida övergångar. Den Elektroniska MVICS suite är tillbaka, som omfattar fyra olika power-lägen, ABS med bakhjulet lyfta begränsning och quickshifter, för full gas clutchless upshifts.

Färgscheman för de nya Stradale 800 är: Röd/Silver, Pearl White/Flyg Grå, Brons/Pearl White. USA prissättning och tillgänglighet inte var tillgängliga vid tryck på tid.

Följ resten av våra 2014 EICMA Visa täckning för mer information om nya 2015 motorcykel meddelanden.