Att Kryssa I Rutan. En Framtida Författare Historia

0
34

Kan TTAC Framtida Författare master tufft jobb i en bil översyn? Vid en Framtida Författare Vecka, du valde författarna du vill se igen på TTAC. Här är den första bilen granskning. Gillar du det? Berätta för oss. Kom ihåg: De bilar som var tvungen att vara scrounged någonstans, men åtminstone recensioner bör vara opåverkad av flacks eller PowerPoint.

Det kommer att vara en av dessa nätter, och jag visste det. Rumskamrater var på väg till en get tillsammans och de ville att jag skulle gå med i. Parterna är verkligen inte min spelning, speciellt en fest där jag är udda gamla på trettio nio och resten av deltagarna är under tjugo i sex. Men jag sa ja av någon anledning som fortfarande gäckar mig till denna dag, särskilt eftersom vi var på väg att ta rumskamrater bil. Nu har de flesta föräldrar vet att jag är en touch av en bil snobb, ja jag kör en Peugeot som bör få en pension, och jag har en udda smak på bilar som en allmän tumregel. Men låt mig berätta om min upplevelse med “the box”.

Lådan som jag hänvisar till är inte den glada och hip Kia Soul, eller den ursprungliga rutan för Amerika, Scion Xb. Nej den här rutan som min rumskompis som ägs är 09 Nissan Cube. Jag tycker att det är lite bling i grill-avdelningen, men ändå inte funky nog att bli minnesvärd på utsidan för något annat rädda sätt den bakre luckan glas sveper runt vänster sida. Kei bil söt är det inte, och jag älskar Kei klass bilar. Kuben är alldeles för stor för att vara söt på det sättet, en slags ‘Hello Kitty fisa kan uttömma” söt för mig egentligen. Med andra ord, jag ville verkligen sätta en påse över mitt huvud när jag körde sak, eftersom jag är lite gammal för att köra en sådan generation Y orienterade bil.

På insidan är det inte alltför illa. Passform och finish som verkar vara den nuvarande Nissan kvalitet, plast är inte bean-disk billiga och knappar, medan logiskt på mittkonsol, ser ut som något ur Star Wars. Med att se till att använda climate control är en smula irriterande, men det och glömma bort det automatisk klimat kontroll gör att förlåtligt. Sätena är måttligt stödjande med en upprätt sittställning som ger god synlighet även med hög belt line, men tyvärr tjocka pelare döda synlighet bara när du tror att det kan vara bra. Låt oss inte glömma den shag matta för instrumentpanelen som säger “placera inte föremål på’. Vad ska jag göra med det då? Torka mina fötter? Låt oss bara säga att jag kastade min svarta bär på, som inte går att glida runt streck på dödlig projektil hastigheter tack vare dess gummi fall.

Jag har missnöjet på insidan. Det ratt med knappar för Play Station generation. Riktad kuddar? Kan jag göra upp upp ner ner vänster höger vänster höger B A start för obegränsat liv? Efter några minuter kom jag fram till cruise control och ljud kontroller, och jag måste säga att den uppgraderade ljud är inte så dumt för en lager-systemet. Baksätet är min största gripe, det gör det glida fram och tillbaka och tillbaka sätet även fälls ner, men du måste ångra fyra bultar för att ta bort det. Det skulle ha några allvarliga möjligheter att hålla riktigt stora last i ryggen, om baksätet gjorde några trick origami till luckan i golvet, eller åtminstone upp mot baksidan av framsätena. Lämna plats i och last utrymme är futtiga i bästa fall – att jag kan passa mer i bakluckan på min Peugeot.

Nu som jag hade det fyllts på med några ganska onykter tjugo-sex och unders, var det dags för disken. Tyvärr är detta särskilt Kub var belastades med Jatco JF009F FORTBILDNING. Jag hatar att säga detta, jag är verkligen ett fan av den vänstra pedalen och några automatik att imponera på mig. Här, precis som Dodge Caliber med CVT, gjorde det inte. Låt oss bara hoppas att det på lång sikt är mer tillförlitlig än den Kalibern. Med 1.8 liters-motorn, den sak drönare och gör några ganska olyckliga ljud när skinnflådda på en motorväg på rampen. Det känns snappy att 30mph säker, men efter att drönare galler på mina nerver är ganska dåligt, men en gång upp till hastigheten det lugnar ner sig och blir en kompetent cruiser. Gummiband effekt var där också, och jag tror att det är det ganska mycket som tänder mig iväg till CVT-växellådor.

Jag kunde inte få en riktig test av hantering eftersom jag hade tre i ryggen som såg lite grön när jag fick på the freeway, och närhet till ett intryck av Exorcisten är inte något som jag verkligen ser fram emot, så det var inget att hitta en parkeringsplats och slängde den sak runt för att hitta gränserna för vidhäftning eller vältning. Styrningen är lätt och ganska vaga för min smak, men den snäva vändradien är riktigt bra och vid låga hastigheter är det dart där du pekar det ganska bra. Shopping center parkeringsplats upptåg kan vara en hel del kul i det. Rida byten allt detta ganska snabbt, dock. Det är bouncy och crashy över potthål, och på Denver är trasiga trottoaren freeway system hobby hästar illa nog att mitt huvud knackade huvudskyddet. Jag har varit i mindre bilar att rida mycket bättre. Det gjorde jag inte få testa bromsarna så bra, men när jag vispade den till en parkeringsplats för tacos på att bryta nacken hastigheter och de släpade sak tillräckligt bra med ganska bra och fast pedalen känsla.

Med bara sätta ett trettiotal km på liten Kub jag kan inte säga hur bra det kommer att vara att leva med dag-till-dag. I stan vid lägre hastigheter skulle jag tro att det är en bra liten bil, spara rida och litet bagage utrymme – inte så dumt, om du är under fyrtio. För längre resor, jag skulle välja något trycker du på mer bekväm och konventionella.

Nissan Cube var som tillhandahålls av rumskompis, komplett med försäkring, bränsle ljus på, och fyra berusade passagerare.

Michael Peerson är bosatt i Kalifornien-Östra Sierras. Hans jobb är i telekombranschen som en hög fiber-tekniker. På den sida, han bygger udda bilar och kör en gammal Peugeot. Han ägde över fyrtio bilar sedan han var i stånd att köra bil. Ett par resor till Europa resulterade i en kärleksaffär med två-takts östtyska fordon. Hemma, han har en Subaru 360 för att hålla den perversa fetisch under kontroll.

Denna enkät har tagits bort.