BMW 3-Serie saloon

0
54

BMW 3 Series saloon

granskad av Carbuyer

Fördelar

 • Låga driftskostnader
 • Exklusiva bild
 • Bra att köra

Nackdelar

 • Höga listpriser
 • Dyrt alternativ
 • Fast fjädring på M Sport
 • 1. Dom
 • 2. MPG, löpande kostnader och CO2
 • 3. Motorer, bil & prestanda
 • 4. Inredning & komfort
 • 5. Praktiska & starta utrymme
 • 6. Tillförlitlighet och säkerhet

“BMW 3-Serie har som standard i de kompakta verkställande klass i många år. Det hanterar briljant, ser bra ut och är överkomligt att köra.”

BMW 3 Series saloon

BMW 3-Serie saloon är helt enkelt en av de bästa all-brännboll på rea idag. Namnet är en bekant, som har funnits i över 40 år nu och om inrättande av ett avundsvärt rykte på den tiden. Körglädje är kärnan i denna bil överklagande, men det är också gediget byggd, praktiska och (om du väljer rätt motor) mycket effektivt.

Det är inte utan konkurrenter, naturligtvis: Audi A4, Mercedes C-Klass, Lexus is, Infiniti Q50 och Jaguar XE är alla larm för en bit av åtgärden i denna klass – populärt bland välbärgade familjen köpare och företag-bil-användare.

Det 3-Serien ser ut att ha utvecklats continiously under åren, men det har alltid fram en snygg, sportig och nykter bild till världen. Smart legering hjul och iögonfallande bodykits på high-spec M-Sport modeller komplettera bilden.

Det handlar inte bara om form över functon, dock. Det 3-Serien är också en ytterst bra bil, med intuitiva kontroller, utmärkt passform och finish och en generös mängd standardutrustning (som alla Bmw dessa dagar, var 3-Serien har satellitnavigering).

Massor av motorn och trimma nivå kombinationer se till att det finns en 3-Serie salongen för de flesta smaker, men om ingen av dem riktigt passar dina krav, finns det alltid en BMW 3-Serie Touring egendom eller BMW 3-Serie GT kombi – för att inte tala närbesläktade BMW 4-Serie coupé, cabriolet och “Gran Coupe’, som delar de flesta komponenter med den 3-Serien.

Prestanda och hantering är bland de 3 Seriens starkaste attribut, till stor del tack vare dess bakre-wheel-drive layout – en relativ sällsynthet i vanliga moderna bilar. Styrning och växellådor (både manuell och automatisk) är utmärkta, så är utbudet av fyra-och sexcylindriga bensin-och dieselmotorer.

Tidigt 2016 såg ankomsten av BMW-330e plug-in hybrid-modell, som kan ge upp till 148mpg bränsle ekonomi och avger endast 49 g/km CO2, vilket innebär att ägarna inte har att betala vägskatt eller trängselavgifter.

Det är den mest effektiva 3-Serien, men många andra versionerna – i synnerhet dieslar, är mycket överkomligt att köra tack vare BMW: s “EfficientDynamics” – teknik, som håller bränsleekonomin med upp-och CO2-utsläpp.

I själva verket, BMW 320d diesel modell är vårt val av sortiment. Trots att det inte kan matcha 330e är rubriker effektivitet siffror, det har en mer rimlig köpeskilling och slår en utmärkt balans mellan bränsleekonomi och prestanda. Som de flesta Bmw, det är en förnuftig investering, också, håller på att en stor del av dess värde secondhand.

Det finns fyra BMW 3-Serie rensa nivåer: SE, Sport, Lyx och M Sport. Oavsett vad du går för, sat nav, Bluetooth-telefon-anslutning, aluminiumfälgar, klimatanläggning och DAB-digital radio kommer som standard.

Inomhus, medan det är mer benutrymme än i den senaste 3-Serie, BMW är fortfarande inte helt på villkor som med sina konkurrenter på detta område. Stöveln kommer att hålla 480 liter bagage, men mer traditionella konkurrenter som Ford Mondeo och Skoda Superb har det slagna här.

Köpare kan naturligtvis välja 3-Serie GT halvkombi eller 3-Serie Touring egendom om mer utrymme behövs – men du kommer naturligtvis att behöva punga ut lite mer up front.

MPG, löpande kostnader och CO2

4.8
/ 5

BMW 3-Serie och har ett imponerande utbud av ekonomisk bensin och diesel motorer

Motorer, bil & prestanda

4.8
/ 5

Alla BMW 3-Serie modeller är roliga att köra, från grundläggande diesel till intervall-påfyllning av bensin

Inredning & komfort

4.3
/ 5

BMW 3-Serie har en anständig mängd av utrustning och sat nav är standard på alla modeller

Praktiska & starta utrymme

3.9
/ 5

Bagageutrymmet i BMW 3-Serien har samma storlek som vad du får Mercedes C-Klass och Audi A4 och större än Jaguar XE: s

Tillförlitlighet och säkerhet

4.2
/ 5

BMW 3-Serie är säkert, tillförlitligt och tillfredsställande att äga, med utprovade och testade motorer från resten av sortimentet

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt SurveyWhat andra säger

4.6
/ 5

baserat på 4 recensioner

Auto Express

5
/ 5

“Den senaste BMW 3-Serien är bättre byggd än någonsin och bra att köra – det är en av de bästa kompakta verkställande bilar någonsin”.

Telegraph

9
/ 10

“BMW 3-Serien är fortfarande en av de bästa premium salonger runt, som kombinerar en stark utveckling med låga driftskostnader och en rolig bil med imponerande lyx.”

Vilken Bil?

4
/ 5

“Om du väljer rätt version och lägga till rätt val, BMW 3-Serien är en av de bästa verkställande bilar runt.”

Parkers

5
/ 5

“Den nya 3-Serien är större än sin föregångare med en större boot, inredningen känns snyggare än någonsin med en förare som fokuserade stuga och high-end material, samtidigt som hanteringen är bättre också.”