Chevrolet Volt halvkombi

0
48

Chevrolet Volt hatchback

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Fantastiskt förfining i eldrift
  • Mer användbara än andra elbilar
  • 350 km räckvidd möjligt med bensin generator

Nackdelar

  • Obehagligt att rida
  • Tvivel över batteritid
  • Du kan inte köpa en ny någon mer

“Chevrolet Volt medelvärden 235mpg och är baserad på den mycket praktiska Vauxhall Astra.”

Det största problemet med de flesta elbilar är fortfarande i deras sortiment – de flesta elbilar (Ev) kan bara inte gå tillräckligt långt för tillräckligt länge för att på rätt sätt ersätta konventionella bensin-eller dieseldrivna bilar.

Om lösningen på detta är olika-en utvidgning av hybrider som Chevrolet Volt. Löst baserad på Vauxhall Astra, det var som drivs av en elmotor och en liten 1,4-liters bensin-drivna generator som kan ladda batterierna på väg. Den kan batteriet vara fulladdat på bara fyra timmar från ett normalt hushåll uttaget, och, efter att ha kört för cirka 50 km på el ensam, bensin motorn kan då ta över för att driva bilen via batteri.

När den körs på en lugn takt, det innebar bränsleekonomi var motsvarande 235mpg och CO2-utsläppen var bara 27 g/km. Att inte betyda att resultatet var dåligt, antingen med Volt var kapabel till att gå från 0-62 mph på bara nio sekunder och kan nå en begränsad toppfart på 100 miles / tim. Volt bara kom som en fem-dörrars halvkombi och i en specifikation.

Tyvärr, du kan inte köpa Chevrolet Volt, som en ny bil. Läs vidare för att se vad vi trodde var bilen tillbaka på 2012…

MPG, löpande kostnader och CO2

4.4
/ 5

Du kommer att kämpa för att matcha den häpnadsväckande övergripande bild av 235mpg

Det är där Volt sätter standarden bensindrivna bilar till skam – som det ska. Tack vare sin unika metod för strömförsörjning, Volt klarar av att returnera en hävdade 235mpg och avger endast 27 g CO2/km. Det betyder att det är befriade från vägskatt och trängselavgifter.

Men i verkligheten, det är inte så effektiv som dessa siffror gör och de faktiska ekonomin beror helt på hur du kör Volt. Om du väljer att köra det i el-läget endast för regelbundna korta resor, då det bokstavligen kan vara veckor eller månader innan du måste fylla upp, men om du är en regelbunden motorvägen driver benägna att klocka upp massor av mil, då kommer du att se ekonomin att sjunka till en mer down-to-earth 60mpg.

Chevrolet säger att beroende på din energileverantör, det kostar runt £2 för att ladda fullt Volt (och tar bara fyra timmar), så även med att ekonomin varning, det är fortfarande väldigt billig bil att köra.

Motorer, bil & prestanda

3
/ 5

Bensin-elektrisk drivlina är slät och otroligt förfinad

I el-läget endast, det finns inget praktiskt taget inget ljud från elmotorn som visar Volt framhjulen. Oavsett om du är ute och kör det i EV-läge eller med hjälp av bensin generator, det är en avkopplande tur, undviker körning spänning för komfort och lugn.

Som sagt, detta är fortfarande en förvånansvärt snabb bil när du kör runt i stan, med omedelbar effekt som är tillgänglig från batterier vilket gör den mycket snabb i vändningarna i korsningar. Den lätta styrning och automatisk växellåda göra det ännu lättare att köra. Du får tre olika lägen att välja mellan Normal, Sport och Berg – liksom en “hold” läge som tillåter dig att spara på batteriet tills du når ett överbelastat område eller en trafikstockning.

Vikt med batterier också verkar inte påverka hastigheten och Volt slutar med att det blir mycket roligare att köra än konkurrenter som Toyota Prius Plug-In.

Inredning & komfort

3.7
/ 5

Volt är en av de tystaste bilar på vägen

Om du vill ha en tyst bil, Volt är perfekt. Inte bara elmotorn gör knappt något ljud alls, men den aerodynamiska formen av bilen också nedskärningar väg-och vindljud ner till ett minimum. Naturligtvis, när den 1,4-liters bensinmotor sparkar på, det är lite mer störning, men det är fortfarande mycket tystare än sina mer konventionella förbrännings-motorer rivaler.

Medan de allmänna åkkomfort är bra, gropiga vägar gör Volt känner mig lite orolig och nervös, även om det benar ut de större vågor mycket bra. Det finns massor av utrymme inuti tack vare den T-formade batteri design och all-round sikten är hyfsad – men spoilern som går över bakre fönstret inte skymmer lite när du försöker att parkera bilen.

Praktiska & starta utrymme

2.2
/ 5

Det är mer utrymme inuti än man kan förvänta sig

Många elbilar har minskat starta utrymme på grund av att batterierna är placerade det i stället införlivas i sin struktur. Volt, men är mycket rymligare än många av sina konkurrenter tack vare sin T-formade batteri, som gör det möjligt för en anständig storlek starta med 300 liter förvaringsutrymme och ett glas bakre luckan som är tillräckligt bred för att göra lastning av tunga saker ganska lätt.

Dock, samma T-formad layout innebär att batterierna kör ned centrum för bil, vilket gör det till en strikt fyra personer med ingen chans att ta en tredje passagerare i ryggen. Det är gott om benutrymme i baksätet, men några längre passagerare kan väl hitta den höjd en bit av en klämma. Den hyllan är gjord av ett ganska tunt tyg och finns det några användbara lagring cubbies bekvämt prickade runt det inre.

Tillförlitlighet och säkerhet

3.2
/ 5

Chevrolet erbjuder en lång garanti på elektriska komponenter

En av fördelarna med elbilar är ett minskat antal rörliga delar som kan gå fel. Så, medan tekniken inuti Volt är fortfarande lite för nya för att få en riktigt tydlig bild av hur tillförlitligt det är, kan du vara säker på om det var ett stort problem det skulle har redan fått stor uppmärksamhet.

Volt inte har i våra Förare Makt 2013-kund-enkät, men EVs är fortfarande ganska sällsynta på BRITTISKA vägar. Chevrolet har själv lagt i en mycket förbättrad prestanda, placera den 20 i den tillverkare ranking. Om du

Nackdelar

törre att det inte plats alls i 2012 och kom döda sista 2011, hantera för att hoppa över stora konkurrenter och mark fast i mitten av diagrammet är ganska en prestation.

Chevrolet erbjuder en åtta-år/100, 000-mil garanti på Volt batterier, och en stor del av utvecklingsarbetet har gått till att se till att det är så säkert som det kan möjligen vara. Som innehåller batterier som har sina egna individuellt värms upp och kyls krasch struktur för att skydda dem i händelse av en trafikolycka. Volt är en stabilt byggd bil och det återspeglas i dess maximala fem stjärnor i Euro NCAP krocktest, där det fått särskilt mycket för skydd av barn och fotgängare.

Priset, värde för pengarna & val

2.1
/ 5

Dyra batterier driva upp Volt pris

Volt är berättigad till £5,000 statsbidrag för elektriska fordon, precis som sin syster bil Opel Ampera. Men även så, det är fortfarande pricer än andra all-electric konkurrenter som Nissan Leaf. För att balansera ut detta, dock, Chevrolet har laddat den med standardutrustning, inklusive sat nav, skinnfåtöljer och en backkamera. Detta innebär att det praktiskt taget inte finns någon alternativ att välja mellan, eftersom allt du kan tänka på är standard. Till skillnad från Löv, Volt kan användas som enda bil, som har den flexibilitet som krävs för att täcka långa resor och korta resor utan slut saft.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt SurveyWhat andra säger

4.5
/ 5

baserat på 2 recensioner

Auto Express

4
/ 5

Volt anspråk på att lösa den viktigaste frågan för oss Britter har med elbilar: räckvidd. Till skillnad mot andra batteridrivna fordon, som endast kan laddas via elnätet, det har en styrelse bensin generator till att fylla upp batterierna när de tar slut. Som ett resultat, det finns inget hot om att bli strandsatta – du kan dra in i någon bensinstation och tanka.

Top Gear
han andra fördelen är att den bensin klump fungerar som en generator, som inte är en direkt motorn. Eftersom det inte rev efter några tusen VARV per minut, du får kolossala bränsle ekonomi och hyper-eko kol referenser – 235mpg och 27 g CO2/km.

MSN Bilar

5
/ 5

Golvet Volt från en stående start och det kastas fram på ett imponerande sätt, så mycket så att du rent fysiskt kan känna själv att tvingas tillbaka till din plats. Det kommer att bli 273 lb/ft vridmoment träffa framhjulen det ögonblick du trycker på pedalen. Det innebär Volt spurter av linjen lika snyggt som ett hot hatch, även om dess 0-62 mph tid på 9,0 sekunder föreslår en tamer-enhet.