Chrysler 300C saloon

0
71

Chrysler 300C saloon

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Mycket mycket utrustad
  • Raffinerad diesel motor
  • Smart säkerhet har

Nackdelar

  • Bara en motor val
  • Mindre än i genomsnitt boot
  • Dålig höjd i ryggen

“300C är ett elegant alternativ till mainstream lyxiga salonger som erbjuder stort utrymme och angelägna värde”

Chrysler 300C saloon

Nya Chrysler 300C är tillgängliga med ett enda 3.0-liters V6-diesel-motor som producerar 236bhp. Samtidigt som det behåller sin föregångare muskulös kropp styling, det är definitivt mer diskret, som ståtar med en annan galler design och smalare strålkastare. Den senaste versionen får en fem-växlad automatisk växellåda, medan top-spec Verkställande modell är utrustad med 20-tums lättmetallfälgar och Chrysler, Forward Collision Warning system. Interiören visar en mer lyxig känsla än sin föregångare, medan 8,4-tums färgpekskärm är en generös tillägg. Den nya Chrysler 300C börjar säljas i juni 2012 och kommer att gå head-to-head med Mercedes-Benz E-Class, BMW 5-Serie och Audi A6 – med priser som börjar på runt £35 000 exemplar.

MPG, löpande kostnader och CO2

2
/ 5

Chrysler inte kan matcha effektiv Europeiska konkurrenter

Den 300C är stor diesel motorn inte är utrustade med alla moderna bränslesparande teknik som start/stopp-eller energi återhämtar bromsar, men återgår 39 – 40mpg och 185 g/km. Som sätter det flera skatt parentes ovan konkurrenterna från Audi och BMW. Att välja den större 20-tums hjul driver koldioxidutsläpp ännu högre, för att 191g/km. Andra kostnader skall vara hanterbara om, och service ska underskrida tyska oppositionen.

Motorer, bil & prestanda

2
/ 5

Diesel motorn är kraftfull och sofistikerad

I STORBRITANNIEN bara en motor som är tillgängliga, men lyckligtvis är det en duktig allround. Den 3,0-liters V6-diesel kommer med 236bhp, och den är kraftfull och smidig, vilket gör 300C är ett utmärkt cruiser. Den har en imponerande 144mph toppfart, och blir från 0-62 mph i 7.4 sekunder, bra siffror för en bil i denna storlek. Styrningen är väl vägda, om än lite stel, och det hanterar bra

Nackdelar

idering sin genomsnittliga vikt. Den enda dynamiska fråga är fem-växlad automatisk växellåda, dess långsamma svar snabbt bli en frustrerande på mer krävande vägar.

Inredning & komfort

3
/ 5

Motorvägen förfining är utmärkt, med väg-och vindbrus samt undertryckt

För denna nya modell, Chrysler infördes massor av extra isolering, så att den nya 300C är mer osäkra än någonsin. Även vid hög hastighet på motorvägen, lite vind eller störande ljud tränga stuga, vilket gör det till en mycket avkopplande bil att köra långa sträckor. Åkkomfort är bra också, även om den valfria 20-tums legering hjul kan göra att det känns pirrigt över mer ojämn väg, och den vanliga 18-tums fälgar är ett bättre alternativ för STORBRITANNIEN förare. Den elektriskt justerbar förarstol gör att hitta en bra körställning enkelt, och all-round sikten är utmärkt.

Praktiska & starta utrymme

3
/ 5

Liten känga och lågt i tak trubbig 300C flexibilitet

Den 300C är fortfarande ett allvarligt stor bil – i samma klass som BMW 7-Serie och Mercedes S-Klass – men det är inte så praktiskt som du kanske tror. Det finns en enorm utrymme för passagerare med massor av benutrymme, men höjden kommer att vara lite tajt för alla över sex meter hög. Det finns massor av förvaring cubbies, och cupholders i centrum

Nackdelar

ole kan vara uppvärmd eller kyld, beroende på om du dricker en varm eller kall dryck. Trots smarta detaljer som denna boot är sorgligt liten. På 481 liter, det är mindre än både BMW 5-Serie och Audi A6 och udda form av lastbrygga och brist på ett plant golv och göra passande större föremål svårt. Också till skillnad från utgående modell finns det inga planer på en egendom som modell i framtiden.

Tillförlitlighet och säkerhet

2.7
/ 5

Nya modellen bygger vidare på tidigare version är starkt rykte

Den nya modellen är bättre än den gamla modellen i termer av att bygga qaulity, och i allmänhet, det känns väl skruvas ihop. Det enda problemet är att delar kommer att bli dyrt att byta ut om saker går fel. Den 300C är utrustade med massor av innovativa säkerhets-kit, med över 70 aktiva och passiva system, inbegripet en feature som tar bort vatten från bromsar i vått väder för bättre stoppa prestanda, och blind-spot indikatorer för första gången. Den nya 300C fått en fem-stjärnor när krocktestad av oberoende organ Euro NCAP.

Priset, värde för pengarna & val

2.6
/ 5

Låga priser och massor av utrustning – men det är oro för kvaliteten

Den nya bilen innebär en stor förbättring i termer av inre kvalitet, med många fler mjuk plast och bättre kvalitet än tidigare. Standard utrustning listan är också imponerande, med flera objekt som skulle vara frivillig på konkurrenterna monterat som standard. Men 300C nu kostar betydligt mer än den tidigare versionen, med high-end modeller nära 40 000 pund, vilket är mycket för en bil som saknar badge överklagande av andra märken. På samma sätt finns det delar av kabinen längre bort från föraren som känner fortfarande låga – en besvikelse i en bil som är nu placerad som en premium produkt.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt SurveyWhat andra säger

3
/ 5

baserat på 1 recension

Auto Express

3
/ 5

Den första generationens 300C blev ökända för sin hotfulla, Mafioso stil och utseende, så det Amerikanska företaget har som mål att vara lite mer diskret med den senaste versionen. Det finns fortfarande massor av visuell frodas dock, som den valfria 20-tums lättmetallfälgar och böjda chrome ‘U’ som går ihop bak bakljus.