Crapwagon Enkät: 1978 MGB vs. Triumph TR7

0
57

TR7 Front Quarter

MGB Front Quarter

Idag, jag ber läsarna att titta på ett par underskattad klassiker. Jag bunta dem under Crapwagon banner som de är relativt impopulär utvecklingen av vissa särskilda Brittiska roadsters.

Som jag har nämnt innan, jag är ett barn av Åttiotalet, så varmt luckor och affisch-stil supercars verkligen tilltalar mig. Men precis som många gearheads, min pappa påverkat min bil wanderlust. Pappa var i Datsun Z-bilar liksom MGB. Det var sällan en tid i mitt unga liv när garaget inte hålla på minst en av dessa förebilder av Nixon-eran låga prestanda. Jag har aldrig fick köra pappas sista MG, men, som han sålde den (efter att jag hjälpte honom att återställa det) när jag var omkring femton.

Rivaliteten mellan anhängare av MG och Triumf är inte riktigt lika omtvistat som Ford och Chevrolet, men det finns de som aldrig kommer att överväga att äga en sak eller en annan. Min bil litterära hjälte, Peter Egan av Road & Track, skrev en underbar kolumn med titeln “The MG/Triumph Frågan” redan 1986 som täcker personlighet skillnader i bilar och deras ägare (tyvärr, jag kan inte hitta den på nätet).

Eftersom jag är i Octagon lägret, låt oss titta på MGB först. Det är från 1978, så det är hit med trippel whammy av gummi stötfångare, Stromberg förgasare, och upp ride height. Den extra vikten, värre hantering, och minskad makt var en konspiration mellan NHTSA, EPA och Brittiska fackföreningar för att uppmuntra alla Amerikaner att köpa Japanska. Som sagt, denna bil ser förvånansvärt bra. Jag skulle nog välja bredare Minilites, släpp suspension tillbaka ner, ryck utsläpp skit, och installera en crossflow huvudet med dubbla förgasare. Den Russet Brown färg ser spektakulära.

På andra sidan mittgången ligger “The Shape of Things To Come”. Triumph är ett kilformat TR7 var en uppenbarelse när den kom ut i Speke 1975. Detta 1976 modell är ett fixed head coupe, som jag diggar, men en roadster är alltid att föredra. Jag älskar den period band ränder, trots att jag aldrig varit ett fan av eftermarknaden taklucka omvandlingar. Resultatet av detta TR7 sannolikt kommer att vara lite bättre än MGB, som den var utformad med Amerikanska föreskrifterna om säkerhet i åtanke. Här, jag skulle förmodligen göra en 16-ventil Dolomite Sprint topplocket byta lite extra tråkiga.

Så, B&B, satte jag det till dig. Båda dessa klassiska Brittiska sportbilar som är till salu runt $10,000. Vilken skulle du köpa?

Denna enkät har tagits bort.