Faraday Framtiden går Snabbt, Vill Testa Autonoma Bilar i Michigan

0
40

Faraday Framtiden går Snabbt, Vill Testa Autonoma Bilar i Michigan

Faraday Future Moves Fast, Wants to Test Autonomous Cars in Michigan Bara två år efter namn Faraday Framtiden var först hörde, det Kaliforniska företaget ägs av en Kinesisk miljardär (är inte alla?) håller på att utvecklas till verkliga Tesla klon, planering av lanseringen av elfordon som också bör ha självgående funktioner.

Naturligtvis, vägen framåt är fortfarande ganska lång tid för denna nykomling, men ambitionerna är stora, och där det är gott om pengar, ingenting verkar vara omöjligt längre. Den finansiella styrkan innebar att Faraday Framtiden kan locka viktigt chefer, ingenjörer och tekniker från andra mer etablerade namnen på marknaden – bland annat Tesla – att bygga sitt eget “dream team” som sannolikt kommer att fortsätta expandera.

Företaget sysselsätter nu över 700 människor i Usa, och ytterligare 200 i hela världen. Det började också produktionen vid sin fabrik i Nevada öknen, som förväntas vara klar 2018 – förmodligen samma år den första serietillverkade fordon kommer att rulla ut sin linje. Om Faraday Framtiden visar sig vara en flopp, det kommer definitivt att bli en mycket dyr en för Jia Yueting, Kinesisk affärsman som täcker hela verksamheten.

Efter sin offentliga debut på årets CES-teknik-mässan i Las Vegas, Faraday Framtiden är nu tydligen att gå vidare med sin utveckling av autonoma bilar. Sitt test mulor har varit på vägarna i ett år nu, men direktören för Michigan Department of Transportation sade att företaget kontaktat honom tidigare i år om att få tillgång till plåtar för att testa autonoma bilar på allmänna vägar. Detroit News säger att Faraday Framtiden har sedan dess ansökt om tre tillverkare av plattor, även om det inte är klart om de används för självstyrande bilar eller inte.

Media utlopp kontaktade Faraday Framtiden och frågade om syftet med dessa tre plattor, och svaret var lika vag som du förväntar dig att det ska vara: företaget inte förneka att det skulle testa autonom körning teknik, men det gjorde inte bekräfta det heller. Om vi skulle välja en, men, vi skulle säga att inte förneka något som är besläktad med att erkänna det. Så, ja, Faraday Framtiden verkar som om det är bitande en mycket stor del just nu. Låt oss se om det lyckas också att tugga på det.