Honda Accord 2005 review

0
38

Niet zo lang geleden, auto ‘ s die reden zelf waren de spullen van Hollywood fantasie – maar nu niet meer.

Uitspraak

Honda is er trots op dat een van ‘ s werelds meest geavanceerde auto-makers – en ADAS bewijst dat het recht om dat te doen. Tijdens de cruise control moet nog raffinage, de lane departure warning is prachtig en echt maakt het rijden makkelijker en veiliger. Bazen hoeft alleen maar te maken met deze optie beschikbaar verderop in de serie. Niet zo lang geleden, auto ‘ s die reden zelf waren de spullen van Hollywood fantasie – maar nu niet meer. Volgend jaar, zult u in staat zijn om een reguliere familie sedan geschikt voor het uitvoeren van Herbie-achtige trucs zonder de hulp van speciale effecten.

Aan ADAS: Honda ‘ s Advanced Driver Assistance System. Bestaande uit twee actieve veiligheidsvoorzieningen – Adaptive Cruise Control (ACC) en een Lane Keeping Assist System (LKAS) – optioneel op de herziene Akkoord, door in het voorjaar.

Het is beweerde de set-up van de hoge snelheid het autorijden veel veiliger en makkelijker en Auto Express nam het stuur van een speciaal uitgeruste 2005 model-jaar-Akkoord om te zien wat er te doen is.

We hoefden niet lang te realiseren is de hype gerechtvaardigd is – LKAS is een grote stap in de richting van een voertuig dat rijdt zelf. Ontworpen om te stoppen met de automobilist in slaap vallen achter het stuur, maakt gebruik van een camera door de achteruitkijkspiegel monitor witte lijnen aan beide zijden van de auto op snelwegen als A-wegen.

Kruis de lijnen zonder display en een geluidssignaal wordt uitgezonden. Maar echt slim is dat, als de bestuurder zijn handen in het wiel door een lange bocht, LKAS schakelt automatisch, zodat de auto in de rijstrook. Het stuurt signalen naar de stuurbekrachtiging, die vervolgens beweegt het wiel. Het resultaat is opmerkelijk. Het is vreemd om te voelen het stuur draai zelf, maar de snelweg wordt meer ontspannen, als de camera reageert sneller dan het menselijk oog kleine veranderingen in de weg kromming, het instellen van de auto tot voor de hoekjes met de lichte besturing hoeken.

Dus het is jammer dat Honda ‘ s adaptive cruise control is niet op hetzelfde niveau. Als BMW, Mercedes en Nissan systemen, het gebruik maakt van radar voor het handhaven van een bepaalde afstand van de auto voor, automatisch versnellen of vertragen, en zelfs te remmen.

Maar als rivalen, de voortgang kan worden schokkerig. Waar de meeste stuurprogramma ‘ s zou opstijgen als een langzaam rijdend voertuig verscheen in de verte, ACC de snelheid tot dat de auto wordt geleverd in assortiment, dan geldt de ankers. Noch zal je redden van een dreigende crash, als het systeem vereist dat de bestuurder over te nemen in geval van nood, het beperken van de remkracht tot 0,3 g.

Echter, ACC biedt meer veiligheid ten opzichte van conventionele cruise control. Hoe veel het hele ADAS optie zal kosten is nog onbekend, maar we zouden de schatting van £1.000. Voor high-rijders, het is logisch en kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Belangrijke specificaties

* ADAS zal worden aangeboden op de Accord 2.4 Executive en de nieuwe Legende van volgend jaar. Het beschikt over adaptive cruise control en lane departure warning (met behulp van de camera, boven), beide geactiveerd door het sturen van knoppen. Een nieuwe dash display is de enige andere cabine wijzigen.
* Motor: 2.4-liter 4cyl, 187bhp
* 0-62 mph: 7.9 seconden
* Prijs: € 22,600 (est inc ADAS)

SHARE
Previous articleKia Sedona
Next articleJaguar X-Type 2005 review