Jaguar X-Type 2005 review

0
39

Als wij hadden een klacht over de Jaguar, de 2.0-liter diesel X-Type, was dat de auto leek in staat meer macht.

Uitspraak

Sterker versnelling, maar vrijwel dezelfde brandstofverbruik – Jaguar ‘ s nieuwe 2.2-liter diesel heeft veel aan te bevelen via de gewone 2.0-liter. Het meest zinvol in de praktische estate, en het is een goede waarde in de basis uitrustingsniveaus. BMW 3-Serie Touring olie-brander is nog steeds een beter pakket, maar de 2.2 verbreding van het beroep van de X-Type. Als wij hadden een klacht over de Jaguar, de 2.0-liter diesel X-Type, was dat de auto leek in staat meer macht. Nu heeft het bedrijf zijn gegaan of andere manier te pakken dit aan door het toevoegen van een nieuwe, warme olie-brander om het assortiment, beschikbaar als zowel een sedan en estate.

We hebben al geprobeerd het 153bhp 2.2-liter diesel X-Type sedan vorm (probleem 863), maar hoe werkt het landgoed tarief op BRITSE bodem? Samen met Ford, de motor is ook voorzien van het blauwe ovaal ‘ s snelste Mondeo diesel – de ST TDCi. De zesversnellingsbak is hetzelfde, ook.

Op het bewegen, het toestel voelt veel sterker dan de 130bhp 2.0-liter var-iant. Een tweede is geschoren uit de 0-60 mph tijd te nemen om de 8,5 seconden – maar deze auto is de beste snelheid.

Gewoonlijk worden de 2.2 produceert 360Nm van het koppel, die nog onder korte full throttle ‘over-boost’ voorwaarden, 400Nm van de stuwkracht wordt aangeboden. Versnelling is indrukwekkend in alle versnellingen, maar met name de derde en boven. Jaguar noemt een 50-75mph tijd van slechts 6,7 seconden in de vierde versnelling, wat betekent dat inhalen is bereikt snel en veilig. Dit wordt aangevuld door de precieze versnellingsbak, die een lange zesde versnelling voor ontspannen cruisen.

Als gevolg brandstofverbruik is uitstekend, met 47mpg op de gecombineerde cyclus. Bedrijf chauffeurs betalen iets meer voor de 2.2-liter meer dan de 2.0 in de belasting -, hetzij – het voordeel in natura band gaat van 16 naar 18 procent.

Helaas, terwijl het geluid van de weg is goed onderdrukt dankzij de nieuwe gelaagd glas, verfijning verslechtert bij een hoog toerental. En ondanks het feit dat er meer prestaties, de 2.2 D is niet een bijzonder sportieve auto, met zacht remmen en hetzelfde comfort-georiënteerde opschorting als de 2.0 model. Meer enthousiaste automobilisten verleid kunnen worden door de Sport-versie getest hier – die nieuwe instellingen en 18-inch legeringen – maar de rit is hard over hobbels.

Ongeacht de trim, de X-Type Estate is een praktische keuze. Maximale stuwing van 1415 liter leidt de klas, terwijl de split achterklep en quick-deelbare achterbank maken het laden eenvoudig. € 24,165 – 1.000 pond meer dan de 130bhp auto – de 2.2-liter Sport voegt veel kwaliteit voor een bescheiden toename van de prijs.

Belangrijke specificaties

* Op de verkoop in September, de 153bhp 2.2-liter diesel is beschikbaar in zowel sedan en estate-modellen. Sport, SE, Sport Premium en Soeverein zijn de enige afwerking te bieden.
* Motor: 2.2-liter 4cyl, 155bhp
* Prijs: € 24,165

SHARE
Previous articleHonda Accord 2005 review
Next articleVolkswagen Jetta