Jeep Commander

0
45

In termen van de showroom succes, Jeep Commander is onwaarschijnlijk om te registreren veel van een blip op aartsrivaal Land Rover ‘ s radar wanneer het komt hier in het voorjaar. De Solihull onderneming verwacht te verkopen 12,000 Discoverys dit jaar, terwijl de Jeep bescheiden plannen heeft voor een verschuiving van slechts 600 voorbeelden van de zeven zitplaatsen 4×4 in 2006. In andere woorden, Jeep jaarlijkse doelstelling is minder dan de Land Rover verwacht dat in drie weken.

Uitspraak

JEEP is de lat hoog door te nemen op de dominante Ontdekking, maar in ieder geval de AMERIKAANSE onderneming de verkoop doelstellingen realistisch zijn. De meningen zijn verdeeld over de Commandant van de no-nonsense stijl, en terwijl het de verpakking is niet zo sterk als de Discovery ‘ s, die een adembenemende vormgeving en garantie van exclusiviteit houdt een aantal aantrekkingskracht. In termen van de showroom succes, Jeep Commander is onwaarschijnlijk om te registreren veel van een blip op aartsrivaal Land Rover ‘ s radar wanneer het komt hier in het voorjaar. De Solihull onderneming verwacht te verkopen 12,000 Discoverys dit jaar, terwijl de Jeep bescheiden plannen heeft voor een verschuiving van slechts 600 voorbeelden van de zeven zitplaatsen 4×4 in 2006. In andere woorden, Jeep jaarlijkse doelstelling is minder dan de Land Rover verwacht dat in drie weken.

Op het eerste gezicht, dat is niet zo verwonderlijk. Ondanks zijn exclusiviteit en zijn hoofd te draaien lijkt, de enorme ONS machine is nauwelijks politiek correct, als het vlaggenschip model packs een planeet-smelten 330bhp, 5.7 liter V8-motor.

Maar het is niet alleen bezorgdheid voor het milieu die zouden kunnen schrikken kopers. Gemiddeld brandstofverbruik geeft van 16mpg van Chrysler bekende HEMI V8-motor – zoals te zien in de Grand Cherokee en de komende 300C – zijn waarschijnlijk te maken British stuurprogramma ‘ s zich zwak voelt. Zelfs Chrysler ‘s Multi-Displacement System (MDS), die snijdt vier van de acht cilinders op kruissnelheid, doet weinig om korte metten te maken met de 4×4’ s onverzadigbare dorst.

Een 0-60 mph sprint tijd van 7,5 seconden en een maximale snelheid van 127mph zijn zeer respectabel voor een dergelijk grote auto. Niettemin, Jeep schattingen van de alternatieve 215bhp 3.0-liter turbodiesel motor goed voor 85 procent van de omzet. De eigenaren van dit model zijn waarschijnlijk te zien van hun brandstofverbruik kruip zo hoog als 25mpg op een snelweg lopen.

Rijden kwaliteit bij elke snelheid is prima, maar als een 4×4, de Commandant voelt noch snel noch comfortabele gegooid rond landweggetjes. Jeep zegt dat het zal pas de set-up voor de Europese wegen, maar deze machine heeft een bepaalde manier om te gaan voor het afstemmen van de Ontdekking van de allround kwaliteiten.

De vierkant-off, no-nonsense styling kan niet bij iedereen in de smaak. Binnen de metalen schroeven te macho voor sommige, terwijl de goedkope-gevoel kunststoffen zijn niet wat we zouden verwachten van een auto in deze prijsklasse. Er zijn een aantal leuke details, hoewel, zoals de op het dak gemonteerde drop-down DVD-speler, gemakkelijk-te-gebruiken klapstoelen -, twee zonnedaken en curry haken. Maar de verpakking kan de Commandant naar beneden. De middelste zitrij is verrassend strak op beenruimte en de derde rij is strikt voor kinderen – hoewel we graag de individuele ventilatie en temperatuurregeling.

Terwijl is de prijs iets hoger dan de Jeep ‘ s eigen Grand Cherokee, dit model zal naar verwachting iets beter kit, dus het argument voor de Commandant komt neer op de vraag of u echt de twee extra zitplaatsen. Indien niet, de Grand is duidelijk een meer verstandige kopen.

Echter, twee-derde van de Ontdekking van de verkoop van de drie laagste-spec modellen (TDV6, S en SE), waarvan de prijs direct Commandant grondgebied. En de Jeep exclusiviteit kan niet genoeg van om de verkoop te hebben een ernstige impact op de Land Rover verkopen.

Belangrijke specificaties

De zeven zitplaatsen Jeep Commander is iets kleiner dan de nieuwste Ontdekking, en tips van de schalen op 2400 kg. Maar de Jeep is geen match voor zijn rivaal behendigheid. Een reeks van opschorting wijzigingen zijn gepland voor het nieuwe model gaat over de verkoop in het voorjaar.

SHARE
Previous articleSEAT Exeo vs Lexus is
Next articleShanghai Motor Show