Kia Sedona

0
44

Britain ‘ s top-selling budget-MPV is terug, en met een nieuwe look van de maker zegt ten slotte zal stuwen in de grote tijd. Auto Express is het eerste magazine te rijden de opgefrist-up Kia Sedona, vervangt een auto die verkocht 139,830 voorbeelden in 2004.

Uitspraak

Korte van het kopen van uw eigen bus bedrijf, er zijn weinig betere manieren van vervoer van grote aantallen mensen in het verenigd koninkrijk het netwerk van snelwegen. Tijdens deze 11-stoel Sedona niet naar de UK markt, weinig rivalen bieden de herziene Kia ‘ s mix van functionaliteit, ruimte en comfort aan zulk een lage prijs. De nieuwkomer heeft een zeer mooie toekomst. Britain ‘ s top-selling budget-MPV is terug, en met een nieuwe look van de maker zegt ten slotte zal stuwen in de grote tijd. Auto Express is het eerste magazine te rijden de opgefrist-up Kia Sedona, vervangt een auto die verkocht 139,830 voorbeelden in 2004.

Om te helpen dit jaar nog meer van een succes voor de grote mensen vervoerder, er is scherpe styling, een luxe cabine en meer luxe, met elektrische ramen, spiegels en stoelen, airconditioning en een high-end stereo systeem als standaard.

De belangrijkste visuele veranderingen zijn een herziene neus, grotere Kia badging en een nieuwe grille. Dikke chromen deurgrepen toevoegen van een vleugje klasse aan de flanken, terwijl er een nieuwe, meer moderne lichtmetalen wielen, ook. Over het algemeen is het een auto die eruit ziet trotser dan ooit om te dragen het koreaanse merk van de badge.

Onder de motorkap, extra power te bieden. Ons test model is uitgerust met de fabrikant de 2.9-liter CRDi diesel en verbeteringen aan deze populaire vier-cilinder, 16-kleppen-eenheid betekent het nu geeft 170bhp op 3700 rpm – up 5bhp. Het maximale koppel is gestegen tot een nuttig 353Nm van slechts 2.000 tpm. In-versnelling versnelling is sterk, en de vijf-traps automatische transmissie relatief glad. Echter, gezien de omvang en het gewicht van de Kia een leeftijd om te voltooien de sprint van 0-60 mph, terwijl de versnellingsbakken) kan worden soepeler, en de motor stiller.

Eenmaal op kruissnelheid, het is een heel ander verhaal, met een indrukwekkende verfijning en comfort te geven waarom de Sedona heeft een legioen van fans. Dankzij de herziene demping – met een MacPherson steunpoot en een multi-link ophanging aan de achterzijde – de front-wheel-drive MPV voelt zich meer veilig, in het bijzonder in bochten. Maar de rit is nog steeds verrassend soepel, en de auto absorbeert de onvolkomenheden van oneffen wegen met gemak.

Maar wat de meeste indruk over de nieuwe Sedona is het interieur. Onze test auto, aangedreven in Kia ‘ s home markt van Korea, niet alleen draagt verschillende badges om de UK versie – het is bekend als de Grand Carnaval – maar heeft ook een andere cabine lay-out. De nieuwe two-tone kleurenschema is een grote verbetering ten opzichte van de vorige machine en met 11 zetels heeft absoluut een enorme draagkracht.

Elke stoel is afgewerkt in leder, bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar in vijf richtingen. Voorste inzittenden krijgen de meeste ruimte in beslag, hoewel zowel de tweede en derde rij bieden veel beenruimte. Het is al de vierde op rij de bank, die niet naar het verenigd koninkrijk auto ‘ s – dat is het minst comfortabel. Passagier ruimte is strak, en terwijl de bench is opvouwbaar, neemt het merendeel van de bagage ruimte!

Gelukkig, er is een cabine veelzijdigheid; de tweede rij plooien tot het verlenen van een tabel voor de derde rij stoelen, terwijl de opslag kaartenbakken zijn er in overvloed. Maar de auto kan niet overeen met de verstelbaarheid van de Mpv in de klasse onder, zoals de Opel Zafira en de Honda FR-V.

Belangrijke specificaties

* Badged als de Kia Grand Carnaval in Korea en de VS, is de herziene Sedona gaat hier te koop, later dit jaar. Evenals profiteren van een aantal subtiele ontwerp tweaks, de auto krijgt vernieuwde schorsing voor een betere behandeling en een soepele rit.
* Motor: 2.9 4cyl, 170bhp
* 0-60/top spd: 15.5 sec/108mph
* Prijs: € 17,500 (est)

SHARE
Previous articleMercedes B-Klasse
Next articleHonda Accord 2005 review