Lexus LS (2007 -) Sammanfattning

0
42

Lexus LS (07 on)
Högsta förfining och komfort, hektar av inre utrymme, enorma standard utrustning listan, massor av högteknologiska prylar

Anonym ser ut, stel styrning, ingen diesel motor tillgänglig, aktier inredning med mycket billigare Toyota-modeller

Nya prisklass:

£99,995

Används prisklass:

£6,978 – £84,260

Sammanfattning

Den enorma LS är Lexus flaggskepp – en lyx fyra-dörrars sedan som ett alternativ till bilar så som BMW 7-Serie och Audi A8. Bluff styling på Lexus LS är en besvikelse men LS erbjuder ett superbt utrustade och bekväm inredning med stora bakre utrymme.

Inte snygg nog

Tyvärr, medan de material som används är första klass och avsluta utmärkt, det saknar stil eller finess av andra bilar som har samma höga pris. Toyota växlar och kolumn stjälkarna är en stor besvikelse. Som sagt, det är ytterst bekväm på väg och kokonger passagerare från omvärlden med fantastiskt ljud isolering och daltande platser.

Hybrid erbjuder

Det är också den första i sin klass som erbjuder en bränslesnåla bensin-elektriska “hybrid” – systemet ger Lexus LS köper ett alternativ till diesel i LS600h. Under 2012 Lexus gav LS en stor medelåldern uppdatera.

Medelåldern uppdatera

Nästan 3 000 ändringar har gjorts för att bilen generellt, men mest anmärkningsvärt var stor redesign av fronten. En ny främre stötfångare, grill och strålkastare kluster ger bilen ett mycket mer modernt utseende samt ad förbättrad aerodynamik. Alla karossdelar förändrats, bortsett från tak och dörrar.

Fräsch inredning och finns även fler världens första teknologi, inklusive det så kallade klimat-concierge-system som använder sig av infraröda sensorer för att övervaka facial temperatur av alla åkande i bilen och justerar air-con och värme i enlighet med detta.

Modell linje upp

För första gången LS sortiment omfattar en F Sport – en modell med mer sportig dynamik – och i denna diesel är besatt av marknaden, är det något förvånande att Lexus har återinfört LS 460 bensin modell efter önskemål från kunder. Det innebär att LS består av tre modeller: LS 460 Lyx, LS 460 F Sport och LS 600h L Premier.

Lexus LS alternativ

LS 600h L Premier kan anges med en night view-system, som fångar bilder i natten synfältet med hjälp av en nära-infraröd kamera och visar night vision bilder på 12.3-tums centrala displayen. Den här funktionen ger föraren en bild av risker utanför den direkta beam strålkastare. Metall eller glimmer färg är ett tillval på alla modeller i LS utbud.

Köpare kan också välja mellan ett antal alternativ. Åtta yttre färger är tillgänglig för nya LS Lyx och Premier: Arctic Pearl, Sonic Silver, Himmelska Black Mesa Röd, Kvicksilver Grå, Atlantic Blå och Obsidian Svart. F Sport-modellen har en rad av sju yttre färger, inklusive den nyligen tillgängliga F Sport Vit.

I kabinen Lyx och Premier modeller kan anges med Svart, Ljus Grå, Elfenben, Topas Brun eller Vit klädsel. F Sport-modellerna har Sport Svart klädsel som standard, men kan anges med Sport Vit. F Sport-modellerna har aluminium i instrumentpanel skär som standard, oavsett interiör klädsel.

Kan alla dessa förändringar och anpassa val verkligen utmana lyxiga erbjudanden från BMW och Mercedes-Benz? Läs hela Lexus LS översyn för att ta reda på.