Lexus NX (2014 -) Sammanfattning

0
49

Lexus NX (14 on)

  • Särskiljande utseende
  • Bra byggkvalitet
  • Enkel att köra
  • Effektiv
  • Bekväma, moderna och eleganta
  • Rida kan vara ojämn
  • Space-saver äter boot room

Nya prisklass:

£29,995 – £43,995

Används prisklass:

£22,970 – £40,405

Sammanfattning

Detta är den nya Lexus NX. Det är företagets nya premium mellanstora crossover (läs 4×4) och en viktig konkurrent till Audi Q5, BMW X3 och Range Rover Evoque.

NX är avgörande i tillverkarens syftar till att locka en ny, yngre kundkrets till varumärket. Som sådan, det förväntas bli den bäst säljande modellen i Lexus line-up.

Inledningsvis finns som en hybrid bara, det erbjuder några av de mest generösa innerutrymmen inom segmentet, en hyfsad start och några snygga teknik också. Det är också bra att köra, med förtroende i hörn och tillräckligt med prestanda för vem som helst att köpa en bil som denna.

Design spelar en central del i den nya NX utveckling och det verkar ha lönat sig – det är verkligen en head-turner med slående utseende och definieras, skulpterade linjer. Det är så att ingen annan bil i sektorn med en sådan distinkt estetiska.

Hybrid är nyckeln

Föga förvånande, Lexus anser det mest populära valet för STORBRITANNIEN köpare kommer att vara 4×4-hybrid-version som har CO2-utsläpp och bränsleförbrukning av 121 g/km och till 54,3 mpg respektive, så det är imponerande oavsett om det är den privata köparen, bolaget bilförare eller fleet manager.

Finns i både fram-och fyrhjulsdrift versioner, 2,5-liters bensinmotor, när de kombineras med generator, motor och batteri som producerar en imponerande 195bhp.

Det är en enkel bil att köra och känns hyggligt bra ihop; Lexus (och moderbolaget Toyota) har gjort stora framsteg i detta avseende kvalitet och verkligen lysa igenom här.

En nyutvecklad 2.0-liter bensin turbo kommer även att finnas tillgänglig från och med februari nästa år enbart till F-Sport klädsel all-wheel drive-version.

Laddad med tech

Det är en generös mängd av utrustning som erbjuds här. Lexus har utvecklat en trådlös laddning för din bärbara enheter som finns på top level trim, samtidigt som en helt ny pekplatta gränssnitt används för att styra multimedia system. Adaptiv farthållare och akut kollision-avkänning bromsning finns nu som standard i sortimentet.

Du har också en rad säkerhetssystem såsom en head-up display, blind spot övervakning och en bakåtvänd system för att upptäcka bilar som passerar din väg från bakom.

På utsidan bilen bär antingen 17 – eller 18-tums lättmetallfälgar och sport LED-varselljus , strålkastare och baklyktor.

Det är en smart dörren lås system som gömmer nyckeln fat innanför dörren och dörrhandtag lyser upp när du närmar dig bilen (på utvalda trim), medan insidan är det en modern streck med surrningar av läder och skärmar som visar relevant information.

Priser för den nya Lexus NX börjar på £29,495 med fem olika trim för att välja från; S, SE, Lyx, F Sport-och Premier. På den övre delen av intervallet du är en bra bit över £40k och knuffande Porsche Macan territorium, men vi kan inte se den hög-prestanda tyska som verklig konkurrens för NX. Det är att tala om att vi har nämnt det men: kanske är det ett mått på hur bra den här bilen faktiskt är.

Första leveranserna startar i oktober detta år och vi förväntar oss att dessa att gå som smör i solsken. För att ta reda på om det är bilen för dig, läs vidare för hela Lexus NX granskning.