Lexus RC (2015 -) Sammanfattning

0
48

Lexus RC (15 on)

  • Distinkt design
  • Hybrid effektivitet
  • Bekväm stuga och rida
  • Generöst utrustad
  • Inte särskilt sportig att köra
  • Trångt baksäte
  • Hybrid är praktiska äventyras

Nya prisklass:

£34,995 – £42,790

Används prisklass:

£24,700 – £33,843

Sammanfattning

Några bilar till varje pris punkt är lika dramatiskt stil som den nya Lexus RC, en fyra-sitsig, coupe, som är företagets första aktören inom denna sektor.

Våga Lexus RC styling

I ett marknadssegment där bilden är av största vikt, RC: s djärva utseende kan ge nykomlingen en fot mot sina konkurrenter.

Det är en stor, aggressiv tolkning av Lexus varumärke spindel galler, hotfulla LED-utrustade strålkastare, en kupig motorhuven och eleganta linjer som skär varandra längs RC flanker.

Direkt konkurrera etablerat motstånd i form av Audi A5 Coupé, BMW 4-Serie Coupé och Mercedes-Benz C-Klass Coupé, det finns mer att RC än att bara vara en rakish två-dörrars versionen av Lexus ÄR saloon.

Vi har redan upplevt muskulös Lexus RC F prestanda version, komplett med dess pumpade upp karossen och V8-motor – dessa mer blygsam versioner av RC kött ut rad för dem som vill ha en distinkt coupe utan törst för bränsle.

Ingen diesel motor alternativ

Till skillnad från sina konkurrenter, det finns ingen diesel drivlina alternativ för Lexus RC – istället är det ett direkt val mellan en 2-liters turbo bensin, märkta RC 200t, och en bensin-elektrisk hybrid alternativ, RC-300h.

Det är RC 200t det är resultatet mästare i rad, kan sprinta från 0-62 mph på 7,5 sekunder, men Lexus förväntar sig fler kunder att dras till RC-300h är ökad effektivitet.

Medan hybrid-version är ingen slöfock – det tar 8.6 sekunder för att nå 62mph från stillastående – den erbjuder överlägsen bränsleekonomi på upp till en påstådd 57.6 mpg jämfört med 38.7 mpg för RC 200t. Följaktligen RC 300h är CO2-utsläppen så låga som 113 g/km, bensin-modell är mycket högre på 168 g/km.

Båda versionerna har automatiska växellådor som standard: en åtta-hastighet för 200t och en CVT-växellåda för 300h – nödvändigt för att det främjar effektivitet.

Lexus har ögonen öppna RC-för mer komfort än sportighet, vilket förklarar varför hybrid-version, med sin mjukare drivlina och smidig resa, är mer tillfredsställande av de två.

Tre generöst utrustade rensa nivåer

Tror att Lexus och du tänker vanligtvis på utsökt byggt stugor och utrustning-lag stoltserar med mer standard än andra marques i premium bil arena. Det är en trend som har fortsatt med RC.

Tre specifikation grader är att erbjuda – alla känner till från andra håll i Lexus line-up. Fokusera mer på komfort är Lyx (RC 300h) och Premier, medan F Sport tar referenser, inklusive den enorma mesh galler, från flaggskeppet RC-F.

Oavsett vilken version du väljer kommer du att hitta främre och bakre parkering sensorer, farthållare, en sju-tums infotainment tv, en elektriskt justerbar rattstång, dual-zon klimatanläggning och LED-huvudet – och-svans-lampor.

I de flesta andra avseenden stugan har mycket att tacka ÄR med samma dashboard fronting en mer mysig stuga. Bakre utrymmet är mer begränsat, men baksätet är formad för två med en anläggning för lagring mellan stolarna.

Finns att beställa från och med oktober 2015, första leveranserna av nykomlingen började i början av 2016. Läs hela Parkers nya Lexus RC coupe översyn för att ta reda på hur vi betygsätt denna djärva fyra personer.