Mercedes B-Klasse

0
50

Compacte Mpv moet worden komt het grote nieuws in de afgelopen jaren, met nieuwe aanbiedingen van vrijwel elke mainstream auto fabrikant raken van de weg in de afgelopen 12 maanden.

Uitspraak

Familie kopers die veel belang hecht aan een premium badge zal de liefde van de B-Klasse. Als het alleen prestige compacte MPV, het biedt een uitstekende kwaliteit, stijl, een goede rij-ervaring en veel ruimte. Maar degenen die gewend zijn te mainstream mensen vervoerders zal worden teleurgesteld door het gebrek aan veelzijdigheid en het prijskaartje. Compacte Mpv moet worden komt het grote nieuws in de afgelopen jaren, met nieuwe aanbiedingen van vrijwel elke mainstream auto fabrikant raken van de weg in de afgelopen 12 maanden.

Zelfs zo, prestige beleidsmakers zijn terughoudend om de duik een teen in het water, niet precies weet hoe de mensen drager beeld zou zitten naast hun merkwaarden.

Dat alles verandert in September, wanneer de baanbrekende Mercedes B-Klasse gaat op de verkoop. Deze auto biedt een veelzijdig interieur en scherpe styling, terwijl de prijzen variëren van £16,995 € 22,795.

Mercedes is de eerste premium merk voor de lancering van een mededinger in deze markt. En, met geen directe concurrenten van Audi of BMW, de nieuwkomer is gericht recht aan kopers van vlaggenschip versies van de compacte Mpv, zoals de Ford Focus C-MAX, Mazda 5 en Vauxhall Zafira. Op basis van een gespannen A-Klasse platform, de B-Klasse neemt zijn kleine broer ‘ s ziet er netjes en maakt ze groter in elke dimensie, het toevoegen van een meer onderscheidende front-end, compleet met een vet grille.

Stap binnen, en kun je niet anders dan onder de indruk van de ruimte, dankzij de hoge, brede opening voor-en achterportieren en de kwaliteit van de A-Klasse-stijl dashboard. Er is volop ruimte in de rug, terwijl de beenruimte bijna gelijk aan die van de S-Klasse.

Boot capaciteit ook veel indruk, met 544 liter uit te breiden naar 2,205 liter zodra de achterstoelen zijn plat. Hulp in alle laden van de ruimte is de standaard Easy-Vario systeem, dat bestaat uit verwijderbare achterpassagiers squabs – verborgen onder de twin-hoogte boot van de vloer en een vouw-vlakke voorzijde-passagier stoel.

Door te kiezen voor de £205 Easy Vario Plus optie, u kunt volledig te verwijderen van de zitplaatsen voor en achter voor het maken van een-zoals storage area. Maar laadruimte is de B-Klasse de enige echte truc. Het is strikt een vijf-zits bank; er zijn geen verborgen extra stoelen in de boot, terwijl de achterste bank schuift niet om extra veelzijdigheid en opslag cubbyholes ontbreken. Kortom, de C-MAX, 5 en Zafira bieden gezinnen meer.

Echter, de Mercedes is goed aan te rijden, met een vlotte rit en veilig, snel afhandelen. Gedekt door een korte-afstand-zes-snelheid handmatige overbrenging, de verfijnde 2.0-liter turbodiesel motor levert 109bhp, en levert sterke prestaties. Het geeft ook 50mpg en zendt een lage 146g/km CO2.

Air-con en een CD-speler voorzien van de standaard uitrusting. Legeringen, elektrische bedienbare ramen automatisch dimmend, zijn opgenomen in de € 950 SE pakket, hier te zien, die duwde de kosten van onze test met de auto tot bijna 20.000 pond. Dat is een veel te betalen voor iets wat in feite een grotere A-Klasse – met name wanneer rivalen bieden meer flexibiliteit tegen een veel lagere prijs.

Belangrijke specificaties

* Met de gewaagde, gebogen lijnen, de B-Klasse is het duidelijkste bewijs nog van Mercedes’ nieuwe design richting – en de volgende M-en S-Klasse zal volgen.
* Motor: 2.0-liter 4cyl, 109bhp
* Economie: 50.4 mpg
* Prijs: € 18,995