Mercedes E-Klasse 2005 review

0
60

Diesel is de brandstof van de keuze voor de huidige uitvoerend auto ‘ s, dankzij een mix van economie en steeds betere prestaties.

Uitspraak

Grote diesels zijn altijd al één van Mercedes’ sterke punten, en de printer E320 CDI houdt deze traditie. De firma ‘ s reputatie voor betrouwbaarheid is niet zo sterk als het was, maar weersta gek met de kosten van opties en de E-Klasse estate is een verleidelijk kopen. Echter, kunnen we niet helpen, gevoel lagere CO2-uitstoot zou het nog beter.

Ondanks de stijgende kosten, diesel is de brandstof van de keuze voor de huidige uitvoerend auto ‘ s, dankzij een mix van economie, en steeds betere prestaties.

Mercedes’ modieuze nieuwe 3.0-liter V6 olie-brander is een perfect voorbeeld. We hebben eerst geprobeerd de motor in de C-Klasse, en nu de duitse fabrikant heeft ruimte gevonden voor de eenheid in de grotere E-Klasse. Om te zien hoe de nieuwkomer maatregelen, we reden de estate.

De motor maakt gebruik van de nieuwste generatie direct injectie technologie voor de productie van 510Nm van het koppel. Gelieerd aan een vermogen van 225bhp, dit geeft de grote vervoerder serieus tempo en een 0-62 mph tijd van 7,3 seconden.

Op de verhuizing, de E-Klasse toont indrukwekkende in-gear prestaties en inhalen is afgerond met een minimum aan gedoe. De zeventraps 7G-Tronic automatische transmissie helpt, want het is goed geschikt voor Mercedes diesels, en de enorme reserve aan koppel levert een soepele, verfijnde vooruitgang.

Er is de optie voor het shift-ratio ‘s handmatig, maar de meeste stuurprogramma’ s worden de inhoud flick de auto om de Sport instelling wanneer ze het willen verhogen van het tempo.

Met een brandstofverbruik van 34.9 mpg, kunt u zich veroorloven om zware voeten, maar dit cijfer is eigenlijk minder zuinig dan die van de oude 3.2-liter motor, die de V6 vervangt. De nieuwkomer heeft een iets hogere CO2-uitstoot dan zijn voorganger, ook, produceren van 202g/km van de Euro IV-compatibel apparaat – een figuur is ook verbeterd door de BMW 530d is 184 g/km. Maar er is een merkbare verbetering in de prestaties, zoals de diesel biedt rustige, high-speed varen en heeft een scherpere respons op de gashendel.

De cabine materialen en lay-out zijn van hoge kwaliteit, maar de nieuwere rivalen zijn uitdagende Mercedes’ once-onovertroffen normen. Echter, in de belasting-sjouwen formulier ten minste de E-Klasse nog steeds veel te bieden, en de verleiding van de drie-puntige ster is nog steeds sterk. Binnen de massieve cabine is sfeervol ingericht en de 650 liter boot is de grootste in zijn klasse. Functies zoals de Easy-Pack-bevestigingskit (£160) – ontworpen om te stoppen met kleine ladingen schuiven en het automatisch openen en sluiten van de achterklep (£400) boost praktische, zij het tegen een prijs. Onze Avantgarde model had ook kinderzitjes in de boot, voor het verminderen van de belasting van de ruimte, maar bieden zeven-passagier potentieel.

De verfijnde en krachtige olie-brander, nu in de sale, verhoogt de vergrijzing van de E-Klasse van de line-up. Het is een voldongen lange-afstand vervoerder, het maken van deze praktische variant een uitstekende woonwijk auto keuze. Als alleen het was een beetje goedkoper.

Belangrijke specificaties

De nieuwe V6 diesel vervangt uitgaande zescilinder-in-eenheid. Voordelen zijn een extra 20bhp en 10 nm koppel, het verbeteren van verfijning.

SHARE
Previous article7 sits underverk
Next articleGrön Bil Speciell