Peugeot 308 CC vs VW Eos

0
96

308CC vs Eos

Kan Peugeots nya 308 CC störta VW Eos och flyga till toppen av den coupé-cabriolet klass? Vi ser om det är nödvändigt drop-topp i sommar

Fällbart plåttak har gått om traditionella tyg mjuka toppar i popularitet insatser – och Peugeot har lett coupé-cabriolet avgift från framsidan.

Den ursprungliga 206 CC var den första supermini att få vika hard-top behandling, och det var en smash hit. En större 307 CC följde, medan 206 s ersättare, 207 CC, debuterade 2007. De 308 familj luckan kom förra året, men soldyrkare har varit tvungna att vänta för cabriolet-version.

Deras tålamod belönas genom ankomsten av den nya 308 CC den 1 juni, precis i tid för sommaren. Här försöker vi flaggskeppet GT-modellen i 2,0-liters HDi sken. Med lyxartiklar som läder klädsel och Peugeots nya Airwave hals system för uppvärmning som standard utrustad, den kommer sprängfylld med kit.

De 308 CC lovar att ge våra nuvarande favorit, Volkswagen Eos, en kör för sina pengar. Den tyska modellen använder sig av en blandning av Golf och Passat underbyggnad, men har ett utseende som alla sina egna. Det behöver inte komma med en smart air scarf system, men dess unika fällbara topp innehåller en stor skjutbara glas taklucka.

Kan den senaste 2,0-liters TDI Sport-modellen se ut dyrare Peugeot?

Dom

Vind-i-håret bilismen brukade vara om upplåsning av några fångar och kastar taket tillbaka – men inte något mer. Dessa bilar showjust hur långt spelet har gått vidare, med helt automatiserad hårt toppar och avancerade funktioner för att hålla dig trygg och varm.

Men som man gör den bästa familjen cabrio? Peugeot 308 CC imponerar med sin stela kropp, höga utrustning nivåer och attraktiva stuga, men Eos framhäver sina brister.

Bilar i den här fashionabla sektorn är allt om bild, och gawky Peugeot förlorar till VW i stil insatser. Trångt baksäte också äventyra familjens bil meriter, medan den sportiga Eos är roligare att köra.

Det saknar generösa kit av de 308 CC, men VW tar segern tack vare sitt mer önskvärt utseende, rymlig hytt och underhållande dynamik. Sitt snyggt soltak är en extra bonus.