Tokyo Motor Show 2013: allt du behöver veta

0
36


6

Alla detaljer om den nya bilar inställd på att bli visade på Tokyo Motor Show

Både Tokyo och Los Angeles Motor Visar öppnat sina dörrar den 20 November, visar upp några av världens senaste bilar, och några av de viktigaste modellerna på grund av de närmaste 12 månaderna.

• LA Motor Show 2013 preview

Fortsätt att läsa för våra neddragning av det bästa från Japan, med globala debuterar inklusive den nya MINI, Porsche Macan SUV, tre koncept från Mitsubishi och iögonfallande Lexus RC coupe.

Audi

Den stora samtalsämne på Audi monter ser ut att vara den Audi Quattro Concept. Det är ännu inte bekräftat om sport bil kommer att göra produktionen, men om det är byggt, Quattro kommer att bli den dyraste bilen Audi någonsin har gjort, med ett pris på runt £125,000. De fyra-wheel drive, 690bhp modell går tillbaka till den ursprungliga Audi Quattro, som haft stora framgångar i Rally-Vm under 1980-talet.

Citroen

Citroën Grand C4 Picasso, en större version av den vanliga C4 Picasso MPV, kommer att vara en av företagets höjdpunkter i Tokyo. Den större Grand C4 erbjuder sju sittplatser, en boot som är 69 liter större än den utgående bil, och en super-sparsam-motor kan 74,3 mpg och utsläpp på endast 98g/km. Det franska företaget kommer också att visa upp en uppdaterad version av C3 hatchback och en i september Citroen DS3 Cabrio cabriolet, som är satt att erbjuda en mängd anpassningsbara alternativ för att hjälpa det att konkurrera med de nya MINI.

Daihatsu

Medan Daihatsu inte längre säljer bilar i STORBRITANNIEN, tillverkning är still going strong på andra håll i världen. I Japan, Daihatsi Copen RMZ-konceptet bilen är inställd för att avtäcka och sägs vara mindre än en Volkswagen up! city bil. Det kommer att få en automatisk växellåda, en hopfällbar hard-top tak och en extremt ekonomisk motor. SUV-inspirerade Daihatsu Copen XMZ kommer också vara på displayen, som delar dess 600cc motor med Copen RMZ och har robusta kroppen skydd för ljus off-logistikfrågor.

Honda

Honda kommer också visa upp en liten ekonomisk sportbil på Tokyo Motor Show. Honda S660 begreppet bil blir en liten motor på 600cc och är och är byggd för att följa med Japan är strikt Kei bil regler som begränsar längden, bredden och motor storlek av bilar. En ny liten SUV som heter Honda Urban SUV som kommer att vara en direkt konkurrent till Nissan Juke, kommer också att visas upp, som en plug-in-hybrid-version av Honda Accord. Den senare kommer att kunna 138mpg, medan de förra har en motor som kan hantera sub-100g/km utsläpp. Under tiden, en produktionsklar version av den kommande Honda NSX superbil kommer också att göra sin internationella debut.

Lexus

Lexus kommer att använda Tokyo motor show för att presentera Lexus RC coupe, som är inställd på att gå i konkurrens med bilar som BMW 4-Serie, Audi A5 och Mercedes C-Klass coupé. Det kommer troligen att börja säljas under 2014, och kommer att vara utrustade med ett stort 450bhp V8 bensinmotor. Mindre tvåmotoriga modeller, och en hybrid version, är som att följa senare. Om de är försedda med Lexus is 300h motor, Hybrid kan kvalificera sig för sub-100 g/km CO2-utsläpp och fri vägskatt. Lexus LF-NX – en Range Rover Evoque rival som kan vara prissatta på runt £25,000, kommer också att finnas i Tokyo.

MINI

MINI-monter presenterar vi en av de Tokyo Motor Show är stora höjdpunkter – den efterlängtade 2014 MINI Cooper. Den nya bilen är inställd för att göra ” i den bemärkelsen att de förbättringar av modellen den ersätter, med ekonomin, utsläpp, säkerhet och prestanda bättre än sin föregångare. Den nya MINI kommer också att finnas massor av ny utrustning, såsom en head-up display, som projekt viktig information som navigering instruktioner, på vindrutan.

Mitsubishi

Tre nya koncept bilar kommer att finnas på Mitsubishi Tokyo stå. Mitsubishi GC-PHEV är en full-size plug-in-hybrid-SUV som kan konkurrera med bilar som Land Rover Discovery, men med mycket bättre ekonomi och utsläpp i siffror. Det kommer att få sällskap av en mindre kompakt SUV som heter Mitsubishi-XR-PHEV, som kommer att innehålla samma fyra-wheel-drive system som GC-PHEV, men förpackade i en sportigare kropp stil, liknande den kommande BMW X4. Den tredje modellen som kommer att visas är den Mitsubishi AR (aktiv runabout) begrepp, som säger att företaget kommer att “erbjuda både rörlighet av en SUV och den åkande utrymme som en MPV”. Från denna beskrivning, det är sannolikt att de AR har fyrhjulsdrift och en flexibel interiör, med olika sittplatser kombinationer, och möjligen sju platser.

Porsche

På Porsche stå, den mycket efterlängtade Porsche SUV Macan kommer att göra sin internationella debut. Den delar många av dess delar med Audi Q5, men Porsche kompetens i form av hantering innebär att Macan kommer att bli den mest roliga att köra små SUV på marknaden. Motorer kommer att innehålla en 254bhp 3.0-liters V6-diesel som kan returnera en hävdade 46.3 mpg och en extremt snabb Porsche Macan Turbo-versionen. Bilen kommer att kosta från ca £32,000 och kommer att få sällskap av den helt nya Porsche Panamera Turbo S på Tokyo Motor Show.

Subaru

Subaru kommer att avslöja en rad nya koncept bilar i Tokyo. Den första är Subaru Levorg koncept som förhandsvisar en stor egendom som är inställd på att gå på försäljning i Japan nästa år, men det är också sannolikt att komma till STORBRITANNIEN för vid en senare tidpunkt. Subaru Crossover 7 begreppet kommer också att vara på displayen och är ett tidigt försök till en sju-sits SUV för att konkurrera med Land Rover Discovery.

Suzuki

Som många av tillverkarna som förekommer i Tokyo, Suzukis monter centrum på begreppet bilar, med företaget att presentera en trio av visa bilar. En av dem är Suzuki Crosshiker koncept. Det är en kompakt crossover, med dimensioner av en stad bilen och uppvuxen suspension. Det kan mycket väl peka på en ersättare för Suzuki Jimny 4×4, som börjar kännas ganska daterad sidan av mer moderna konkurrens.

Toyota

Toyota kommer att hoppas på att orsaka uppståndelse i sina hem på marknaden och gör att den kommer att presentera en handfull av begreppet bilar. Mest spännande av dem är sannolikt att Toyota FCV-konceptet. Det körs på vätgas – med den enda restprodukt som vatten, kan resa upp till 300 km, tar tre minuter att fylla, och är planerad att börja säljas i STORBRITANNIEN 2015 för runt £50,000.

Vårt team av reportrar kommer att uppdatera CarBuyer.co.brittiska webbplats med nyheter från Tokyo som det händer, så håll koll för alla de stora berättelserna från Japan.