Volkswagen Jetta

0
42

Er is geen twijfel over de populariteit van VW ‘ s Golf – de laatste MkV model is één van de best verkopende hatchbacks in het verenigd koninkrijk. Maar in een maat van hoe kieskeurig Britse bestuurders kunnen worden, iets moet worden gedaan om de auto ‘ s vorm te zien zijn beurt van het champ aan de heup.

Uitspraak

Golf-gebaseerd saloons hebben nooit goed verkocht in het verenigd koninkrijk – maar deze Jetta heeft meer aantrekkingskracht dan zijn voorgangers. Met een opvallende stijl, een grote boot en meer standaard kit, de vier-deurs biedt iets anders uit dan de hatchback. Maar de Jetta is het onwaarschijnlijk dat het veranderen van de perceptie van de kleine saloons of haar waarde als goed, terwijl de hogere prijs telt ook tegen. Er is geen twijfel over de populariteit van VW ‘ s Golf – de laatste MkV model is één van de best verkopende hatchbacks in het verenigd koninkrijk. Maar in een maat van hoe kieskeurig Britse bestuurders kunnen worden, iets moet worden gedaan om de auto ‘ s vorm te zien zijn beurt van het champ aan de heup.

Neem de toevoeging van een boot als een voorbeeld – iets VW heeft gedaan om elke Golf sinds de oorspronkelijke lancering in de jaren Zeventig. Hoewel de resulterende auto ‘ s naam kan zijn gewijzigd – van Jetta aan Vento, dan Bora – de verkoop verhaal in het verenigd koninkrijk heeft het niet. Opgestart Golfs zijn nooit goed voor meer dan circa 20 procent van de verkochte auto ‘ s.

Echter, VW claimt dat de nieuwe Jetta, gedreven in Europa hier voor de eerste keer, is een ander vooruitzicht. Gepositioneerd als een meer upmarket machine dan zijn voorganger, het gaat over de verkoop in februari volgend jaar met compact executive saloons, zoals de Volvo S40, in het vizier.

Van de buitenkant, VW heeft hard geprobeerd om afstand van de Jetta uit de Golf – door waardoor het lijkt meer op een gekrompen Passat. Op de voorkant een chromen grille domineert, maar er zijn meer overeenkomsten met de grote salon op de achterzijde, met kenmerkende staart-lampjes verlicht door felle, snel reageren Led ‘ s. In profiel, er is meer dan een knipoog naar zijn grotere broertje, ook al omdat de achterste overhang is lang, de Jetta kan er onhandig uit sommige hoeken.

Nog steeds, dat betekent dat een gezonde hoeveelheid bagage ruimte; er is een 527 liter, dat is 72 liter meer dan in de Bora. Dat maakt de nieuwkomer groter dan de Ford Focus sedan en zet het op een lijn met auto ‘ s zoals de Honda Accord. Een split-inklapbare achterbank nog betere functionaliteit.

Omdat de Jetta is langer, breder en hoger dan de Bora, het meer ruimte heeft. Echter, omdat het identiek is aan de Golf onder, er is geen extra cabine ruimte ten opzichte van het luik. In feite, is er een iets minder hoofdruimte door de aflopende daklijn, maar zelfs dan, passagiers van meer dan zes meter hoog wordt nog steeds comfortabel.

Vanaf de start, krijgen de kopers een keuze van 113bhp 1.6 en 138bhp 2.0-liter FSI benzine motoren, plus 103bhp 1.9 en 138bhp 2.0-liter turbodiesels, al gedeeld met de Golf. Voorspelbaar, de top-verkoper wordt verwacht dat de 2.0-liter olie-brander, en terecht. Verfijnd en pittig, het is veel beter dan de minder krachtige 1.9 TDI. En ook al is de benzine-eenheden zijn soepeler, de diesel is 51mpg gecombineerd economie betekent dat hij de keuze voor de meeste kopers. Op de verhuizing, de Jetta voelt identiek aan de Golf, met een comfortabele rit, nauwkeurige besturing en een uitstekende geluidsisolatie – hoewel als het leuk behandeling die u na het kopen van een Focus of een BMW 3-Serie.

Met slechts drie uitrustingsniveaus – S, SE en Sport – VW is het bijhouden van de reeks eenvoudige, maar alle modellen air-con, elektrische ramen, een zes-luidspreker CD-speler, boordcomputer en legeringen standaard uitrusting is uitgebreid. De prijzen zijn nog niet bevestigd, maar verwachten dat de Jetta te voeren van € 500 premie over het equivalent Golf. Echter, dat betekent dat de 2.0 TDI SE gedreven zou hier bijna net zo duur als de gelijknamige motorige Passat. En dat zou de Jetta is het grootste probleem van het niet heel snijden als een uitvoerend pretender, en het kan worden te duur voor de meeste familie kopers.

Belangrijke specificaties

Op de verkoop in februari, de Jetta gamma trapt af met de 1.6 S. Een 167bhp 2.0-liter TDI komt in het voorjaar met de 2.0 T FSI – die leent de Golf GTI ‘ s 197bhp motor met turbo – gaan op verkoop snel na.