Volvo S60 (2005) review

0
52

Er is geen twijfel dat de S60 is een van Volvo ‘ s bezienswaardigheid modellen, na het verbannen van de Zweed is boxy styling van de geschiedenis in 2000.

Uitspraak

Met extra prestaties en indrukwekkende economie, Volvo ‘ s vijf-cilinder D5 diesel is een indrukwekkende toevoeging aan de reeds wenselijk S60 line-up. En hoewel de olie-branders al 60 procent van het model, de verkoop, kunnen we niet helpen, maar het gevoel dat cijfer is ingesteld om te klimmen nog hoger. Er is geen twijfel dat de S60 is een van Volvo ‘ s bezienswaardigheid modellen, na het verbannen van de Zweed is boxy styling van de geschiedenis in 2000. Maar ondanks het compact college van beroep, het is nog nooit zo enorm populair in het verenigd koninkrijk. BMW verkocht meer dan drie keer zo veel 3-Serie hier vorig jaar met de Mercedes C-Klasse niet ver achter.

Maar, Volvo zegt, de tijd is gekomen om dit te veranderen. En met meer dan 60 procent van S60s het verlaten van de Göteborg-fabriek met een dieselmotor, is het geen verrassing hoop rust op een nieuwe turbodiesel om de auto meer concurrerende en de verkoop te stimuleren.

De nieuwe 2.4-liter vijf cilinder unit, gebaseerd op de bestaande D5 olie-brander, al is bemonsterd door ons in de twee-ton XC90 SUV (Probleem 871). Het maakte veel indruk met haar verfijning en prestaties, maar de eenheid zich verhoudt tot nog beter in de nieuwe salon.

Vermogen is gestegen van 163bhp te 185bhp, terwijl het koppel met een sprong van 340Nm naar 400Nm. En dit alles heeft geleid tot een enorme toename in spier. De 0-60 mph dash nu neemt 8.2 seconden, en de topsnelheid is 143mph. Het is echter de in-gear prestaties die het sterkst verbeterd, samen met cruisen verfijning. Ondanks de comfortabele zitplaatsen en een goed uitgeruste cabine, de S60 heeft nog steeds zijn werk aan de winkel in deze ultra-competitieve klasse.