Volvo S90, V90 Få Polestar Performance Package

0
51

Volvo S90 och V90 modeller har nu en Polestar performance-paket tillgängliga.

Känd som Polestar Performance Optimization, paketet uppgraderingar S90 och V90 modeller för att bidra till att ytterligare förbättra kördynamik. Prestanda paket introducerades för första gången på Volvo XC90 förra året, och det uppgraderingar hela drivlinan genom att förbättra gas och off-throttle response, växelspak hastighet och precision, liksom övergripande motorns prestanda.

Paketet har utvecklats i nära samarbete med ingenjörer och racing förare av Polestar Cyan Racing.

SE OCKSÅ: Volvo V90 och S90 Polestar-Modeller Kan Göra 600 HP

Även om Volvo inte släppa exakta specifikationer på hur paketen förbättrar prestanda, på XC90 T6, det ökar prestanda från 316 hästkrafter och 295 pund-fötter av vridmoment till 330 hp och 325 nm i vridmoment. Paketet kommer att komma på den Europeiska D5 diesel-modeller, men kommer att vara tillgänglig senare på bensin-drivna T6 varianter.

“Vi fortsätter att förbättra resultatet av Volvos nya, klass-ledande SPA fordonet arkitektur och Drive-E powertrains. S90 och V90 redan erbjuder utmärkta köregenskaper och vi är glada för att öka prestandan ytterligare med Polestar Optimering av Prestanda,” säger Niels Möller, VD för Polestar, Volvo Cars prestanda varumärke.

Diskutera den här historien på vår Volvo Forum