XFR vs M5 & XKR vs GranTurismo S

0
66

XFR vs M5 & XKR vs GranTurismo

Vi tar reda på om Jaguar kan göra anspråk på två klass kronor som stormningen nya XFR och XKR ta på BMW M5 och Maserati GranTurismo S på Rockingham…

Alla goda ting kommer i par – fråga bara Jaguar! Inte nöjd med att lansera en het ny version av sin XF saloon, Brittiska märket har också reviderat sin XKR flaggskepp.

Nykomlingarna har samma kompressor 5.0-liters V8-motor som producerar en otrolig 503bhp. Som sätter upp dem mot någon hård konkurrens – och att fira bestämde vi oss för att lägga ihop dem med sina närmaste rivaler.

Först ut är vår regerande Årets Bil, XF – och den nya R-modellen har en rival i sikte. BMW M5 debuterade 2005, men dess 5,0-liters V10 producerar 500bhp, så det är fortfarande en utmaning.

I vår andra parningen senaste XKR Coupé tar itu med ett nytt ansikte från en av världens mest fantasieggande varumärken. GranTurismo S senaste flaggskepp version av Maserati är ganska coupé, och har en trimmad V8 och en race-inspirerad automatiserad manuell låda.

Både tävlingar ser jämnt matchade på papper – men hur kommer de modeller jämföra på BRITTISKA vägar, liksom på asfalten i Rockingham Motor Speedway i Corby, Borlänge? Det finns bara ett sätt att ta reda på…

Dom

Så det skulle inte vara rättvist att ställa Jaguar XFR med XKR Coupé, vi har gett vår domar separat:

XFR vs M5

Denna tunga möter alltid kommer att orsaka gnistor flyga – och så visade det sig vara. På papper, våra två super-salonger är jämnt matchade, och som inte förändras när du kommer ut på vägen. Den XFR är en duktig allround-som serverar upp en blixtrande snabbhet, redo hantering och exceptionella långväga förfining.

I motsats, M5 är en mer fokuserad proposition. Den härliga race-inspirerad motor, kompromisslös överföring och hårda kanter chassi gör det till en fullt betalande medlem i BMW: s berömda M familj.

Trots att den nya Jaguar har det övergripande slagen. Det är inte bara billigare, men XFR har en sällsynt och bred blandning av talanger. Om du vill att det ska vara en sport saloon eller en lyxkryssare, det är en bil som alltid lyckas matcha ditt humör.

XKR vs GranTurismo S

Att plocka en vinnare mellan dessa kupéer är inte lätt. Båda är enormt skicklig och givande att köra, men de har mycket olika karaktärer. Även om det XKR är den snabbaste och mest fokuserade XK, det är faktiskt en grand tourer med ett oanständigt, stäng av hastighet.

Maserati känns som en äkta sport coupé. Dess karismatiska motor, oförsonliga växellåda och uppseendeväckande utseende gör varje köra en riktig anledning. Den har även plats för fyra vuxna. Men dess dyr överföring, fast ride och astronomiska driftskostnaderna kommer att utesluta det som en vanlig bil för många köpare.

I slutändan handlar det om pengar. Förutsatt att du inte behöver en fyra-sitsig, XKR är en utmärkt dag-till-dag-val. Det har inte charmen av GranTurismo S, men det slukar långa resor är billigare att köpa och har större all-round talanger.

SHARE
Previous articleGrön Bil Speciell
Next articlePeugeot 308 CC vs VW Eos