2013 Infiniti EX37 Review – AutoGuide.com Nieuws

0
25

Denk niet dat van de EX37 als een premium compacte crossover. In plaats daarvan, denk aan het als een hatchback-versie van de G37 sedan… op stelten. Immers, het rijdt op hetzelfde platform en maakt gebruik van dezelfde V6.

SNELLE FEITEN

1. Een grotere 3,7 L V6 voor 2013 nu levert 325 pk en 267 lb-ft koppel.
2. Brandstofverbruik beoordeeld op 17/25 mpg (stad/snelweg) voor RWD model, of 17/24 mpg voor de AWD.
3. Prijzen starten bij $37,895 maar klimt tot $51,645 voor een goed uitgeruste AWD “Reis” – model.

GOED EN VERTROUWD

Voor 2013 is de EX verhuist van de 3,5-liter om de 3,7-liter V6, vandaar de naam veranderen van “35” “37.” Dat betekent ook dat de auto springt van het hebben van 297 tot en met 325 pk, samen met een 14 lb-ft bult koppel naar 267.

Opvallend is de grotere cilinderinhoud en output niet verhogen het brandstofverbruik. In plaats daarvan, de rear-wheel-drive model daadwerkelijk krijgt een mpg op de snelweg – maar de nummers zijn ook korte segment van de leiders. EPA cijfers voor de rear-wheel-drive model op de 17/25 mpg stad/snelweg, terwijl de all-wheel drive dips 17/24.

Mensen kopen crossovers voor een verscheidenheid van redenen en praktische uitvoerbaarheid is vaak in de buurt van de top van die lijst. Dat geldt niet voor Infiniti EX kleine crossover – tenminste, niet in het naast vergelijkbare geprijsde producten.

Ondanks dat, een paar minuten achter het stuur zal een dwingende reden om praktische achter plezier.

AANTREKKELIJKE VAN BINNEN EN VAN BUITEN

2013 infiniti ex 008

Infiniti heeft gewelfde beroep tot een wetenschap en de EX37 de grootte speelt perfect in de hand.

Het merk bolvormige design grenst aan baby beluga grondgebied met de veel grotere QX, maar de EX voorkomt. In plaats daarvan, een schuine kap en de daklijn verlaten op zoek naar schoon en stijlvol – iets BMW mislukte met de X1.

Eerlijk gezegd, er is bijna niets te klagen over de EX37 aan de buitenkant, behalve voor het feit dat het niet nemen van een kans – misschien te wijten aan het feit dat het is op de markt voor de helft van een decennium.

Aangename esthetiek in overvloed in de cabine. Maak je keuze voor een van de knoppen, de schakelhendel of aluminium navigatie wiel in zo veel andere Nissan en Infiniti. Nogmaals, het ontwerp blijft ruim binnen vertrouwd terrein, maar in dit geval is het moeilijk om kritiek te uiten op de beslissing.

In feite, als je een fan bent van de acht-knop infotainment controle systeem gemonteerd op een draaibare lunette, dan is nu het moment om te kopen. Of als het niet in het modeljaar 2013 dan heel snel.

2013 Infiniti EX37 wheels De Q50 – erfgenaam van G37 troon — gaat over de verkoop deze zomer zonder dat systeem en het is slechts een kwestie van tijd tot dat de apparatuur zich uitbreidt naar de QX50 (de nieuwe naam van de EX37).

Degenen die bekend zijn met het merk vindt Infiniti DNA in schoppen, met dezelfde stoelen en knoppen als een van de andere premium-merk producten.

Maar voor het geval je dat nog niet had die kans, hier is wat te verwachten.

Gewelfde van de voorstoelen, die een vreugde om te zitten in zijn omringd door aluminium en soft-touch afwerking. Alle knoppen en knoppen leveren bevredigend feedback met net genoeg weerstand om u eraan te herinneren dat dit een luxe product.

Een beschikbare Bose sound systeem met twee sub-woofers levert een krachtige bas en houdt een helder geluid, zelfs bij hoog volume.

De pookknop is kort en voelt glad en mechanisch te manoeuvreren als een goed geoliede geweer bout.

Infiniti handtekening van de analoge klok is er ook, samen met een kleine, magere stuurwiel.

ONPRAKTISCH TEN OPZICHTE VAN DE CONCURRENTIE

2013 Infiniti EX37 driving rear

Helaas, het verhaal is niet zo aangenaam in de achterste zitplaatsen. Met alleen 28.5 centimeter van de beschikbare beenruimte, de voet wells voelt verkrampt. Voor sommige perspectief, Mercedes GLK 350 biedt 6.6 centimeter extra ruimte, terwijl de Acura RDX levert ongeveer een extra 10 cm.

Dat is niet de enige plek waar de auto ‘ s vorm houdt het weer. Er is ook alleen 18.6 kubieke meter laadruimte met de achterbank omhoog. Nogmaals, de boxy Benz beats door een grote marge met 23.3 terwijl de RDX zit op 26 cu-ft.

Hopelijk veel V6 KLINKT GEWELDIG, het VOELT ZELFS BETER

Het is grappig hoe de verwachtingen kunnen wijzigen op basis van welke auto je rijdt. De EX37 aandelen zijn aandrijflijn met de G37 Coupe. Opgezadeld met de sportievere, kleinere auto, het is een beetje teleurstellend. De zeventraps automatische transmissie voelt pokey wanneer u vragen voor pittige terugschakelen en macht is goed, maar niet geweldig – of tenminste, dat geldt voor de $60,000 IPL converteerbare model dat we onlangs getest hebben.

Klap die hetzelfde systeem in een kleine cross-over, en het is opmerkelijk hoe snel dat verhaal verandert. Het is leuk om te rijden de EX37. Periode.

De vloer van de gas-en je krijgt een heerlijk tuned uitlaat opmerking chortling van de uitlaatpijpen. De auto vloeit naar voren met het sorteren van comfortabele, lineaire versnelling zo veel crossovers gebrek.

Met een 0-60 sprint in 5,7 seconden dit is niet een raket, maar het is ook verdomd snel.

Boeiend om te sturen, draai aan het wiel en je krijgt een levendige reactie – veel meer dan in de Mercedes GLK350.

Nissan AroundView monitor is ook beschikbaar en is parallel parking van giswerk aan een vermakelijk spel. Je moet echt niet nodig een bird ‘ s eye view van een auto te parkeren, maar het is handig – vooral in krappe stad ruimtes.

ADD-ONS TOEVOEGEN

2013 Infiniti EX37 cabin

Prijzen starten bij $37,895 voor de rear-wheel drive base model. Op dat niveau, je mist alle gadgets en technologie in Infiniti ‘ s naamlijst van nikkel-and-dime add-ons – vergelijkbaar met wat andere luxe autofabrikant heeft.

Dat tot $51,645 zelfs als u sla dan de kleinere extra ‘ s zoals een kunststof kap protector voor $112 en verlicht kick platen voor $300. De duurdere items dragen aan die prijs zijn 19-inch split-spoke wielen, alsmede de “Premium Pakket,” voegt de Bose-luidsprekers, de navigatie en de AroundView monitor onder andere dingen.

Het omvat ook de “Deluxe Touring Pakket,” voegt een achtvoudig elektrisch verstelbare passagiersstoel, HID-koplampen, elektrische inklapbare buitenspiegels en meer.

Tot slot, de prijs voegt ook de Technologie-Pakket om overstag te gaan op full-speed adaptieve cruise control-systeem, blind spot monitoring, een forward collision warning met brake assistance en lane departure warning.

DE UITSPRAAK

2013 Infiniti EX37 01

Die apparatuur is nodig om te helpen de EX relevant blijven naast andere luxe producten. Aan de andere kant is het overbodig is om de auto op het rijgedrag, en dat is haar sterke kant.

Er is geen goede reden om te kopen de EX37… maar het slechte redenen zijn ook verdomd leuk om te negeren.