2014 Chevrolet Corvette Stingray Review – AutoGuide.com Nieuws

0
24

Als de vraag is: wat is de meest prestaties die je kunt kopen voor $50.000, er is geen twijfel dat het antwoord is de 2014 Corvette Stingray.

SNELLE FEITEN

1. Een nieuwe 6.2 L V8 krijgt variabele kleptiming, directe injectie en deactivering cilinder te maken 455 pk en 460 lb-ft koppel.
2. Chevy citeert een 0-60 mph tijd van 3,8 seconden, met een 12, tweede quarter mile, 107 ft 60-0 remweg en 1.3 gs van de laterale acceleratie met het Z51 Performance Package.
3. De versnellingsbak biedt nu 7 versnellingen met een rev-match functie.
4. Het brandstofverbruik voor de stick-shift is 17/29 mpg.
5. Een nieuwe Driver Mode Selector draaiknop biedt vijf rijmodi die pas 12 individuele voertuig-kenmerken.
6. Prijzen starten bij slechts $51,995.

Te beginnen bij slechts $51,995 het maakt 455 pk – meer dan 100 pk meer dan een Porsche 911 Carrera. Zelfs als het niet aankunnen, dat maakt veel goed. Gelukkig, de C7 Vette kunt maken een hoek met de beste van hen, vooral wanneer deze is uitgerust met het Z51 performance package.

Stralen naar beneden een stuk van het verdraaien, het golvende zwarte asfalt getrokken over het verbranden, geel platteland buitenkant van Montery, Californië, de throaty brullende V8 is via de optionele actieve uitlaatsysteem (een must). Het houden van de toerenteller net uit de redline voor vele mijlen, als we uiteindelijk bij een punt van stilstand en controleer de auto ‘ s aan boord van statistieken op het display een schokkende 9.6 mpg.

De meest brandstofefficiënte Corvette kan worden, met een 29 mpg snelweg rating en cilinder deactiveren, dat zagen we regelmatig terug in de 30 mpg op de snelweg, beat it hard en je zal betalen. Zult u ook beloond worden.

OVERVLOEDIG PRESTATIES

En hoe kunt u het niet aanraken van tapijt met de Vette ‘ s rechter pedaal, het koppel stijgt u vooruit in snelheden die, althans volgens de Europeanen, geen sterveling met minder dan $100.000 te besteden heeft geen recht op. Chevy officieel tarieven de auto op 3,8 seconden naar 60 km / u sneller dan een Carrera S met zowel de optionele dual-clutch transmissie en Sport Chrono-pakket.

Download de Flash Player om deze speler te zien.

Aanval een corner en de remmen hebben een streetable zachtheid op de punt van het pedaal voor het grijpen krachtig, soepel en geleidelijk. Hit van een bocht met te veel snelheid en ze hebben opgelost van uw angstaanjagende probleem, nog voor het een probleem.

Dan weer, “te veel snelheid” is een relatief begrip en de Stingray geeft weer een andere kaart in de goed gestapeld dek, met een ongelooflijke niveaus van de grip in de bochten.

Gebouwd op een geheel nieuw aluminium platform dat is 100 kilo lichter is, voelt het met een nieuw gevoel van wendbaarheid, benadrukt door een kleiner stuur, dat betekent ingangen zijn handelen sneller.

ZEVEN SNELHEDEN VAN PLEZIER

2014 Chevrolet Corvette 037

Ook nieuwe voor 2014 is een 7-speed handmatige transmissie. De extra versnelling lijkt misschien overdreven als een versterker die gaat naar 11, maar het dient een doel. In een tijdperk waarin autofabrikanten zijn snel af te zien van de versnellingsbak Chevy fit zag om te investeren in een nieuw venster.

Je zou moeilijk worden ingedrukt om meer te willen dan de eerste paar versnellingen met de auto nog neuriën moeiteloos bij 3000 rpm op de snelweg in 4e. Zet het in de 7e en op slechts 1300 rpm. Voor een maximale brandstofbesparing, dat is het hele punt, met de top van de tandwielen die je zelden zult gebruiken, ontworpen om te voldoen aan de vervelende brandstofverbruik regelgeving.

Wat maakt de nieuwe handleiding extra speciaal, echter, is een rev-matching-functie. Druk de koppeling en de tweede beweeg je je soepel shifter van versnelling de motor in toeren als je een expert op hak-toeing, wat betekent dat wanneer je een versnelling terug en til het koppelingspedaal het is een naadloze overgang. U kunt zelfs als u de functie in-of uitschakelen met behulp van het stuurwiel peddels.

VIJF RIJMODI

2014 Chevrolet Corvette 10

Zo fantastisch zijn als dit alles is, er is zo veel meer. Een nieuwe Driver Mode Selector met gemarkeerde instellingen Weer, Eco Tour, Sport en Track pas 12 individuele voertuig-kenmerken. Plus, ervaren chauffeurs zijn voordeel mee kan doen met de mogelijkheid om deel te nemen Concurrentie Mode en de Performance Traction Management programma. Die debuteert op de ZR1 het is afgeleid van het Corvette Racing programma en zal hoofdzakelijk gebruik van complexe algoritmen voor het leveren van de maximale niveau van grip. De 2014 Corvette is zo veel auto ‘ s in één, te helpen bij het leveren van verbazingwekkende niveaus van prestaties en comfort zoals nooit tevoren.

Het omslaan van de Tour de Sport en dan naar de Track vitrines een van de nieuwe Vette ‘ s coolste tricks. De oude meter cluster is vervangen door een digitale unit, het tonen van conventionele info in de standaard instelling te schakelen naar een grote toerenteller in de Sport, terwijl de modus Track onthult een laterale rev display geïnspireerd door de iconische gele Corvette C6.R race auto ‘ s.

VOORRAAD = ZACHT

2014 Chevrolet Corvette 45

Het is onmogelijk om niet onder de indruk van de nieuwe Vette ‘ s prestaties, maar het is belangrijk te weten dat onze eerste ervaring met de auto is een direct gevolg van het Z51 performance package, dat bestaat upgraded brakes, een herziene vering, grotere wielen met banden met lagere zijwanden, een speciale elektronische sperdifferentieel en, uiteraard, aangepaste carrosserie.

Werkelijk transformeert de Stingray. Zonder dat, zou de vering voelt zacht aan. Dat is iets om te waarderen op de snelweg, maar toen duwde op een aantal lastige wegen die we ervaren genoeg compressie te schrapen van de front-end meer dan een paar keer.

De voorraad remmen zijn ook minder indrukwekkend. Eerder dan spectaculaire, zouden we moeten zeggen, ze zijn gewoon goed.

2014 Chevrolet Corvette 18 Gelukkig is het Z51 pakket niet failliet. Het is slechts $2800 en niet te bestellen zou een onrechtvaardigheid zijn voor zowel jezelf en de auto.

Toe te voegen belediging aan verwonding, wanneer we testten de standaard auto was uitgerust met de 6-traps automaat. Waarschijnlijk een overdracht tot een 8-speed verkrijgbaar is, dringen wij erop dat u op zijn minst wachten tot dan, of anders wij beloven om te bellen naar al je vrienden en vertel hen dat u, zoals romantische komedies.

EEN INTERIEUR AAN DE PRESTATIES

2014 Chevrolet Corvette 040

De paddle shifters zijn gemaakt van plastic, een slechte keuze op GM ‘s deel, hoewel ze niet de meest aanvallende beetje van de Stingray’ s interieur. Het kan eindelijk beschikken over een stuurwiel dat niet gedeeld met andere producten in de Chevy line-up, maar dat verandert niets aan het feit dat de kolom stengels en spiegel controles zijn rommelde van de onderdelen bin.

Zijn ze slecht? Nee, maar dat verandert niets aan het feit dat ze er niet hoort te zijn.

Lagere trim modellen hebben verraden hun prijsniveau en de gestikte leder op het dashboard kan worden verward voor kunststof gestikt.

Track Mode Display Het interieur is niet helemaal slecht. Verre van dat. Naast de digitale meters er is een lichte, aantrekkelijke en moderne 8-inch display in de middenconsole. De knoppen zijn enorm verbeterd en de optionele carbon fiber trim package is nog een andere optie die niet kunnen ga niet aangevinkt.

Misschien wel het meest opmerkelijk is, dat de stoelen niet meer zuigen. De standaard GT stoelen een beetje meer focus op comfort, terwijl nog steeds het leveren van solide versterken, terwijl optioneel Concurrentie Sport zetels (een $2.500 optie) echt houden jullie in de plaats.

Om te voldoen aan de behoeften van mensen op zoek naar een meer premium cabine, Chevy biedt nu een prijzig $8,000 upgrade pakket met een volledig lederen interieur en een upgrade van Nappa lederen zetels. De stoelen zijn zelfs voorzien van een drie-traps verwarming en koeling systeem – een primeur voor de Corvette. Het is zeker indrukwekkend, maar laat ons denken misschien mag slechts worden standaard en de Corvette moet gewoon beginnen bij $60,000.

DE CONTROVERSIËLE NIEUWE KIJK

2014 Chevrolet Corvette 47 Natuurlijk, met een all-nieuwe generatie van de Corvette komt een geheel nieuw lichaam. Terwijl sommige waren verrast toen het debuteerde, is er een geval te worden gemaakt dat het niet dramatisch genoeg veranderen.

Immers, dezelfde basisvorm is overgedragen, met meer hoeken, holtes en openingen. Een vleugje barok, zo niet ronduit bonte, Chevy dringt aan elk aspect van de carrosserie is functioneel, naar keuze voor koelen of aerodynamische doeleinden. Bijvoorbeeld, de grote kap vent echt werkt om de lucht uit de voorbumper en het rechtstreeks door en over de auto, het creëren van neerwaartse kracht zonder sleep.

Voor de meest controversiële detail, de Vette ‘ s nieuwe achterkant, wat mag protesteren, maar deze journalist denkt dat het is het soort van dramatische veranderingen die de rest van de auto kan gebruiken. Anders is het gevaar van vermenging-in plaats van staan.

DE UITSPRAAK

2014 Chevrolet Corvette 29

Die op zoek naar de ultieme prestatie koopje zal nu opnieuw de Corvette tot de onbetwiste kampioen.

Maar 0-60 keer of on-track vermogen zijn niet de enige manieren voor het meten van een sportwagen. Als ze waren, de nieuwe Vette zou het niet hebben van een wild nieuwe look, nieuwe luxe functies en een nog beter gevoel achter het stuur.

Trouwens, het is niet zoals de Corvette ooit heeft ontbroken in capaciteit ten opzichte van haar concurrenten. Historisch gezien is, waar het vandaan kwam kort was het in al die andere gebieden, bijna allen die nu zijn opgelost.

Een 911 killer, misschien, het is nog steeds niet concurreren op hetzelfde niveau als het gaat om prestige, een probleem dat de zevende-generatie Corvette is helaas niet op te lossen – met de schuld liggen met beide benen op de $52,000 basis model.

Het Z51, aan de andere kant, uitgerust met alle van de extra ‘ s is niet alleen de Vette we willen, het is wat we denken dat de Corvette moet worden; een precisie-performance machine met een luxe interieur en world class power-en administratiekosten. En als die kosten $70,000, het zij zo. Zelfs dan is het nog steeds een koopje.