2014 Infiniti QX70 Review – AutoGuide.com Nieuws

0
29

Het is gemakkelijk om, zoals de Infiniti portfolio dankzij haar focus op performance en premium functies. Met de Infiniti QX70, het merk brengt deze elementen naar een groter voertuig, maar niet zijn middelgrote luxe crossover minder aanspreekbaar.

SNELLE FEITEN

1. De QX70 is de nieuwe naam voor de oude Infiniti FX klasse van auto ‘ s.
2. De QX70 is beschikbaar met een 3,7 L V6 waardoor 325 pk en 267 lb-ft koppel en een 5,0 L V8 die maakt 390 pk en 369 lb-ft koppel. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zeven-speed automatische transmissie.
3. Vierwielaandrijving is optioneel op 3,7 L V6-modellen, terwijl de V8-modellen is standaard voorzien van AWD.
4. Prijzen starten bij $44,950 voor een basis -, achterwiel aandrijving QX70. Onze tester kwam uit op $57,945.

Voor 2014, Infiniti omgedoopt tot de gehele line-up. Dit QX70 is de laatste jaren FX37, een middelgrote crossover die gebruik maakt van dezelfde 3,7-liter V6-en all-wheel drive-systeem als de merken van sport-sedan. Kopers kunnen kiezen voor een meer krachtige motor onder de motorkap van de QX70, als een 5.0-liter V8 is nog steeds beschikbaar. In plaats van een vlezige V8, Infiniti leende ons een V6-model geladen naar de hemel met tech features. Als luxe kopers willen beide een duidelijk merkbaar voertuig en de nieuwste en beste technologie, onze QX70 kan blijken te zijn heel de auto.

MEER AUTO DAN DE CROSSOVER

De crossover verbergt zowel de Q50 funderingen en crossover maat is dankzij de gebeeldhouwde plaatwerk. De bijna sportwagen als uiterlijk valt niet uit wat en meer uitnodigend dan andere duidelijk vormgegeven crossovers als de Acura ZDX en BMW X6.

Er is nauwelijks een detail, niet met betrekking tot de QX70 aan de buitenkant. Het is een baken van unieke ontwerp van voertuigen die klaagt het idee dat een luxe crossover is aan de voorzichtige kant te kijken en emotieloos. Er is geen twijfel dat de QX70 nog steeds de aandacht trekt ondanks het feit dat de algemene design is al 10 jaar.

Het ontwerp verwijst naar de mogelijkheden. In geen geval is de QX70 bedoeld om off-road trips. Zelfs op ruwe bestrating en kuilen waren niet prettig voor de 20-inch wielen, gewikkeld in laag-profiel banden. Ja, de QX70 graag de weg zo glad als het design.

NIET EEN HINT VAN RUWE EN TUIMELEN

2014 Infiniti QX70 Review 14

Voor de QX70 in beweging en het is duidelijk dat dit de auto is die gericht naar iets dat op de gebruikelijke luxe crossover niet. Terwijl de concurrentie shoots voor een auto-achtige schijf met meer capaciteit en eindigt bij een compromis, de QX70 levert een plezierige rijden en zegt neen-neen op welk besef van off-road.

De 3,7 L V6-motor heeft een goed gewaardeerd raspende brullen en krijgt vermakelijk norse bij een hoger toerental. De zeventraps transmissie stuurt 325 pk aan de achterzijde wielen, terwijl de voorwielen kunt krijgen tot 50 procent van de voeding indien nodig. Dit gevoel van stuwkracht over echt helpt bij het handhaven van de auto-zoals het gevoel van de QX70. Snelheid gevoelige besturing helpt om het indrukwekkende handling-eigenschappen zonder het gevoel te kunstmatig of vaag.

Als het winkelend publiek op zoek naar een coole auto, Infiniti heeft ontworpen een van de meest sexy crossovers beschikbaar. Maar tech is ook sexy en Infiniti pakt de QX70 met zoveel tech, praktisch stations zelf.

2014 Infiniti QX70 Review 6 Na een week van testen, het lijkt erop dat de tech is een beetje te popelen om te laten zien dat het de moeite waard. De lane-blijf alert is ongelooflijk gevoelig, als het niet gekalibreerd voor de breedte van de grote auto. Bovendien is de stad-brake-assist is veel te voorzichtig, remmen te snel en het verlaten van een gigantische kloof tussen jou en de auto voor je, en niet te vergeten verrassende iemand achter je.

Korte van het vermogen om te rijden zelf, de Infiniti QX70 heeft in elk voorbeeld van de high-tech-speelgoed. Onze tester informatie ober de verschillende adaptive cruise control, lane keep-sensoren en bijstand, automatische het remmen in de stad en in het verkeer en een camera die zorgt voor een top-down view van de crossover dus je kunt gemakkelijk navigeren in strakke vlekken.

BINNENKANT VAN EEN SPORT-SEDAN

2014 Infiniti QX70 Review 7

Stuurprogramma ‘ s gefrustreerd door de voortdurende veiligheid van de systemen zullen troost vinden in de goed ontworpen en ingerichte interieur op zijn minst. De stoelen zijn zacht en ondersteunend, zinspeelde op de auto ‘ s sport-sedan onderbouwing. Het kan geen kwaad dat ze kan zowel worden verwarmd en gekoeld.

Achterbank accommodatie is een beetje teleurstellend. Het is een strak en de middelste passagier zal spelen footsies met hun buren door de cardan tunnel. Als je regelmatig speelt chauffeur voor twee passagiers, de QX70 zal voldoende zijn, anders is het gewoon niet werken.

Stam-ruimte is teleurstellend. Op slechts 24.8 kubieke meter, niet veel beter dan de draagkracht van de compacte Mercedes-Benz GLK. De QX70 de lading van de opening is vrij hoog en de kofferbak is niet erg diep. Het inklappen van het achterste zitplaatsen helpt wel een beetje, het uitbreiden van de ruimte tot en met 62 kubieke meter, dat is in lijn met de concurrerende voertuigen in het segment.

2014 Infiniti QX70 Review 11 Het is gemakkelijk om te bepalen of de QX70 is de luxe crossover voor u. Het straalt stijl en het ontwerp en als het niet resoneert met u, dan is het een eenvoudige beslissing. Als het ziet er niet werken in uw voordeel, dan zul je, zoals het feit dat een base Porsche Cayenne heeft een vergelijkbaar gewicht en macht, maar zonder de high-tech pizzaz dat de Infiniti biedt tegen een vergelijkbare prijs.

Terwijl een base, rear-wheel drive QX70 komt op slechts $45,945 onze AWD uitgerust model had elke optie aangevinkt, met de premium en deluxe touring pakketten bieden extra luxe interieur en exterieur styling en de technologie-pakket toegevoegd leuk speelgoed en gimmicks. In totaal hebben onze tester ging omhoog naar $57,945 na bestemming-en administratiekosten, veel geld zelfs in de luxe crossover-segment. Alternatieven voor die prijs gaat het om een meer compleet uitgerust Porsche Cayenne en een base BMW X6 xDrive35i. Deze auto ‘ s al meer scheef aan de prestaties van de schaal van het spectrum, terwijl de Infiniti is gemakkelijk de meer luxe keuze met de beschikbare technologie.

Nog een ding om te overwegen: het brandstofverbruik. De QX70 erin geslaagd om ongeveer 16 mpg in de gecombineerde rijomstandigheden en niet nominale veel beter door de EPA, op 18-mpg gecombineerd.

DE UITSPRAAK

2014 Infiniti QX70 Review 16

Bespreek dit verhaal op onze Infiniti Forum

Interessant en uniek, de Infiniti QX70 is een stap omhoog zonder stapt over de lijn. Het is volledig van de partij trucs, maar weinig echt het rijden aangenamer of gemakkelijker. Voor wie op zoek is naar een stijlvolle cross-over, die echt handvatten zoals een sport-sedan, de QX70 is de luxe crossover voor u. Het is een schande dat de high-tech eigenschappen en helpt zijn kieskeurig, dus kopers op zoek voor de nieuwste technologie-gerichte voertuigen moeten zoeken elders.