2014 Jeep Grand Cherokee SRT Review: Auto Beoordelingen

0
35

De indeling van de voertuigen in de auto-industrie is uitgegroeid tot een rommelig bedrijf. Allerlei nieuwe producten vervagen de lijnen tussen Suv ‘ s en crossovers, compact en mid-sizers enzovoort. Maar de Grand Cherokee SRT zich in twee categorie├źn die zelden kruis, Suv ‘ s en sportwagens.SNELLE FEITEN

Motor: 6.4-liter V8 met 470 pk en 465 lb-ft Koppel.

Transmissie: Acht-Traps Automaat.


Brandstofverbruik: 19 mpg snelweg, 13 mpg stad, 15 mpg gecombineerd.


Prijs: vanaf $64,990. Onze test unit, kost ongeveer $72,400.


Dit is de enige binnenlandse voertuig van zijn soort en de enige echte concurrenten in deze kleine niche-segment komt uit Duitsland. Proberen te dragen vele petten tegelijk op de SRT-tuned Jeep Grand Cherokee maakt zeer weinig compromissen in haar doel, het leveren van strak-track handling samen met de typische taken van een SUV, namelijk slepen en het vervoeren van personen en goederen.


RECHTE LIJN SNELHEID


Aangedreven door een 6.4 liter HEMI V8 die maakt 470 pk bij 6.000 tpm en 465 lb-ft koppel bij 4.300 tpm, de Grand Cherokee SRT is in staat om een 0-60 km / u sprint in 4.8 seconden volgens het merk, hoewel onze tijd met GC SRT op een drag strip uitgelokt keer net ten noorden van 5 seconden. De aandrijflijn is responsief, en afgestemd op een acht-traps transmissie die niet te missen een beat. Terugschakelen snel komen, en hameren de gashendel van een stand is nog steeds een ontmoeting met snel omhoog worden geschakeld, die zijn mooi op tijd, na de eerste ontploffing van het koppel rips u uit de lijn.


Download de Flash Player om deze speler te zien.


De immense aandrijflijn combineert om deze Grand Cherokee voel me een stuk lichter dan het eigenlijk is, het dragen van een 5,150 pond gewicht. Gewoon omdat je het niet voelen, betekent niet dat het er niet, echter, en al die extra kilo ‘ s wordt rondgedragen prikstokken de motor te drinken van een te grote hoeveelheid gas.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-front.jpg


GAS HOG


Officieel begroot op 19 mpg op de snelweg en 15 mpg gecombineerd we gemiddeld 13 mpg, dat is ook de SUV ‘ s stad mpg waardering. Nu, als een zuinige SUV is wat je na de Grand Cherokee had kunnen worden met een 3.0-liter diesel. Als u echter wilt dat de belachelijke snelheid van de SRT, ontslag van alle noties van brandstof te besparen. Niet dat je niet kunt rijden langzaam, natuurlijk, maar de uitbarsting van snelheid en flexibiliteit wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt is zo verslavend dat het is moeilijk bij te houden.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-HEMI-Close.jpg Het lijkt erop dat de mensen bij SRT waren ook zo veel plezier met het hameren van de gasklep, de installatie van een functie die specifiek is ontworpen voor snelheid op rechte. Een knop naast de versnellingspook initieert launch control, een systeem dat optimaliseert de SRT ‘ s all-wheel setup samen met de aandrijving om de snelste 0-60 mph sprint mogelijk en het kan niet eenvoudiger om te gebruiken. Druk simpelweg op de knop, en het scherm met informatie over het biedt stap-voor-stap aanwijzingen over wat te doen. Stap 1: het volledig indrukken van de rem. Stap 2: druk volledig op de gashendel. Stap 3: rem los, en probeer niet om de bodem zelf wanneer deze mammoet springt de lijn als een jackrabbit.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-Mode-Select.jpg


STICKS ALS LIJM


Maar dat is genoeg om snelheid, want eerlijk gezegd, het plakken van een motor in een SUV is dit niet SRT ‘ s grootste prestatie. Dat zou de behandeling. Veren, samen met een Bilstein adaptieve demping, vering gevonden helemaal rond, samen met voor en achter stabilisator stangen. In de bochten is vlak en beplant terwijl onderstuur is verrassend klein.


Op het circuit wanneer de snelheid hoger is, kan je dit sport-SUV begint te duwen een beetje in de hoeken, maar de snelheid waarmee het kan worden rondslingeren van een track met zijn geest buigen in vergelijking met de zware instellen van de natuur.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-Rear-Straight.jpg


Dankzij de Bilstein adaptieve vering setup, de Grand Cherokee SRT biedt vijf verschillende rijmodi: auto, sport, trekhaak, track en sneeuw. Track-modus, worden de meest hardcore, beschikt u over geoptimaliseerde prestaties voor circuits, maar we vonden dat de stability control-systeem was nog steeds een beetje te opdringerig.
 


LUXE INTERIEUR


Ondanks ons stromende over de prestaties, de Grand Cherokee SRT is niet alleen over stompzinnige snelheid. De binnenkant van dit beest zijn stijlvol en comfortabel. Echt carbon fiber accenten langs met soft-touch materialen en echte chrome sieren het dashboard en de middenconsole, voortbouwend op de reeds weelderige Grand Cherokee interieur. De SRT-model heeft een wat meer zakelijke uitstraling, dan sommige van de met hout beklede hutten aangeboden op de lijn. Nog belangrijker is echter de soort van gevoel dat je wilt iets dat de kosten meer dan 60 grand is hier goed vertegenwoordigd.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-Driver-Side-Interior.jpg


Een punt van discussie voor ons is de versnelling-shifter gevonden omlaag aan de rechterkant van de bestuurder, die kunnen worden kieskeurig te bedienen. Pogingen om rechtdoor te gaan van station naar reverse bijna altijd eindigde met de SRT in het park, als de bewegingen gebruikt om de controle van de versnellingen moeten precies te zijn.


Een andere klacht, zij het meer een persoonlijke gripe, heeft te maken met het stuurwiel. De knop en paddle lay-out is goed, maar de totale omtrek van het wiel een beetje te dik voor onze smaak.


DE DUITSE CONCURRENTIE


Zoals hierboven vermeld, de enige echte concurrentie voor de Grand Cherokee SRT is afkomstig van de duitse merken, speciaal Mercedes-Benz en Audi. Van Benz, we hebben de ML63 AMG met een vanaf prijs van $97,250, waardoor 557 pk. Audi brengt ons de Q5 S, die komt de SRT met een vanaf prijs van $51,900, maar de prestaties ontbreekt alleen met 354 pk.


2014-SRT-Jeep-Grand-Cherokee-Badge.jpg


De Grand Cherokee SRT begint bij $64,990, die eigenlijk maakt het een redelijk goede waarde als je het naast de concurrentie. Het interieur is mooi genoeg om zelfs de Mercedes-Benz loyalisten geslagen, en de prestaties ontbreekt niet in elk gebied, met de ML63 en de Grand Cherokee SRT zelfs het delen van dezelfde 4.8 tweede 0-60 mph waardering.


DE UITSPRAAK


Terwijl het nog steeds duur, de Grand Cherokee SRT biedt goede waarde in zijn segment en het is absoluut losbandige te rijden. Het is echt een verklaring voor wat er bereikt kan worden tegen de verwachtingen in. Een kleine, slanke, sportieve auto heeft al veel te bieden als ingenieurs aan te dragen voor het goed verwerken, maar een 5000-lb goliath van een SUV heeft alle eigenschappen die de sportwagen kopers haat. En nog een of andere manier, SRT verenigt twee werelden die nooit zouden hebben ontmoet, het trotseren van de conventie om ons een geweldig product.