2014 Lexus GX 460 Review: Auto Beoordelingen

0
30

Off-road rijden meestal brengt beelden van muds moerassen, opgeheven voertuigen en vrachtwagens tot begraven om de as voor de geest. Maar in de auto-wereld, is er dekking in vrijwel elke niche men kan bedenken, en Lexus houdt klanten op zoek naar duurzame constructie, off-road capaciteiten en een luxe interieur tevreden met de GX460.

SNELLE FEITEN

Motor: 4.6-liter V8 met 301 pk en 329 lb-ft koppel.
2. Brandstofverbruik: 15 mpg stad, 20 mpg snelweg.
3. Transmissie: Zes-traps automaat.
4. Prijs: $49,995.

Wie wil er een?

Ten eerste, hoeveel van ons er werkelijk wilt worden verwend in een zacht-lederen interieur, terwijl de aanpak verraderlijk terrein? Luxe off-roaders niet ongehoord, maar ze doen het aanwezig zijn van een automotive-dilemma. Gaat weg kan riskant zijn voor uw voertuig, en de meeste willen niet verleiden lot in een auto die meer waard is dan hun huis aanbetaling.

Het bewijzen van de punt, Lexus verplaatst alleen 12,136 van deze luxe Suv ‘ s in 2013, waardoor dit beest een van de minst populaire in zijn segment, zelfs outsold door de dure Range Rover Sport.

In 2003 echter, Lexus toch voor elkaar gekregen om meer dan 35.000 GXs, verzilveren in op de SUV-rage van de vroege jaren 2000. Sindsdien is de omzet is tanende. Zo is de nieuwe GX slechts een carry-over model dat het merk niet mogen sterven, of verdient het dragen van de Lexus badge en bestaan in 2014?

lexus gx 460 10

Klaar om te Pakken, de Paden

Voor starters, Toyota blijft zich in de body-on-frame-constructie, als de GX460 is gebaseerd op dezelfde uitgangspunten als de Toyota 4Runner, maar heeft meer gemeen met zijn wereldwijde tegenhanger, de Toyota Prado. Een van de weinige werkelijke updates van dit jaar is de styling, die nu ook Lexus’ handtekening spindle-grille en maakt de GX eruit zijn te snauwen.

lexus gx 460 08 Het is een groot voertuig, komen op voor 192,1 cm lang, 74.2 cm breed en even hoog. De off-road statistieken zijn indrukwekkend mooi. Het zit 8.1-cm boven de grond, en sport een optionele luchtgeveerde schorsing die kan stimuleren de GX te geven het een 28-graden benadering hoek en 25 graden vertrek hoek. Echter, in de basis trim zoals we hebben getest, de hoeken krimpen tot 21 graden op de aanpak en 23 graden bij vertrek.

Ook als de 4Runner, de GX is altijd macht te sturen naar alle vier de wielen en een Torsen limited slip-differentieel is voorzien in het centrum van het voertuig, compleet met een elektronische diff-lock. Voor bestuurders met trail-aanpak van de ambitie, de GX kunnen worden uitgerust met “CRAWL Control”, dat is een systeem dat de GX op een gewenste snelheid, ondanks de gas-ingang of rang. Dat betekent dat de chauffeur gewoon hun voet op de vloer en het voertuig zal zorgen voor de rest, zodat u zich kunt concentreren op het wiel te plaatsen. Hill-start assist en hill descent control zijn ook beschikbaar.

Groot, Zwaar en Traag

En toch, zelfs met al deze off-road versnelling, dan is het meest waarschijnlijk dat de GX zal worden gevonden in well-to-do suburban opritten, dus laten we praten over hoe het gaat op de weg. Door zijn bouw, grootte en 5,305-pond gewicht, het besturen van dit land yacht is niet voor de schijnbeweging hart.

lexus gx 460 19

Zoals gezegd, de GX is groot, en het voelt op die manier. Het is een body-on-frame SUV met zachte vering voor een soppende van de hobbels, niet in de bochten. Het dips, duiken en rollen door de hoeken en op take-off, en de lichte besturing met een gebrek aan vertrouwen. Comfortabel cruisen in een rechte lijn is gemakkelijk te bereiken, maar dat is de enige dynamische kenmerk van dit beest de moeite waard te loven.

lexus gx 460 20 Tijdens het wennen aan de rij-ervaring is niet te hard een obstakel te overwinnen, als je nooit nodig hebt om de weg te verlaten, er zijn tal van unibody luxe diegene die bieden strakke besturing, stevige vering en een meer geplant gevoel. U zou kunnen overwegen om te stoten naar beneden naar de GX ‘ s kleinere neef van de RX, of zelfs een aantal van haar duitse concurrenten zoals de BMW X5.

De stroom komt van een 4.6-liter V8 die maakt 301 pk en 329 lb-ft koppel, gekoppeld aan een zestraps automaat. De motor voelt altijd belast, en niemand zal ooit gevangen aanroepen van de GX snel.

Het brandstofverbruik is niet geweldig. Officieel begroot op 15 mpg in de stad en op 20 mpg op de snelweg, zijn we erin geslaagd om een gemiddelde 16 mpg in onze tijd met de GX.

Gewoon een gepimpte Toyota?

Spring in de Lexus en het is allemaal over een ingetogen luxe. Dit is niet helemaal de luxe cabine, die afkomstig is van Lexus in sommige van zijn auto ‘ s als de GS of LS, en het is gewoon mist de “wow-factor” dat die auto ‘ s aanwezig. Comfortabele stoelen en veel bruikbare opslag tot voorkant maken het interieur een fatsoenlijke plek om tijd te besteden, maar het lijkt gewoon niet te passen met een aantal van de andere mooie producten Lexus heeft uitgebracht.

lexus gx 460 30

Het basis model GX is uitgerust met een infotainment-eenheid die gelijk is aan het in veel Toyota-producten. Om zich sterk te versterken, Lexus, je zou verwachten dat het bedrijf zou passen bij de GX met de upgrade Enform infotainment-eenheid als standaard tarief, maar u besteden ongeveer $1,800 te stoten naar de beter systeem. Er is niet eens een navigatie systeem in de bodem-van-het-vat GX, dat is gewoon verkeerd voor een luxe voertuig dat begint bij deze prijs. Toevoegen aan dat de infotainment-toestel is traag, en niet die zijn vastgelegd in duidelijke manier, en de tech in deze SUV dissapoints.

Meer dan enige andere Lexus, de GX460, vooral het basismodel, voelt als een gepimpte Toyota.

Tweede rij van beenruimte maatregelen op 34.1-inch en is ruim voldoende voor volwassen passagiers. Er is een derde rij, maar het is het beste voor de kinderen. Een leuke touch voor op de camping of bumperkleven crowd is een 120V drie pennen outlet gelegen in de achterkant van het voertuig. En het spreken van de achterzijde, de achterklep is de moeite waard, als de GX maakt gebruik van een kant-scharnierende achterklep. Het vereist een enorme hoeveelheid ruimte achter de GX te openen, en de kofferbak is alleen toegankelijk vanaf één kant. Dit lijkt een carry-over design, dat heeft geen plaats in de huidige automarkt.

lexus gx 460 13

Prijs

Dus, is het de moeite waard? Een base Lexus GX460 komt op $49,995, eigenlijk met een vrij goede waarde. Een Mercedes-Benz ML-Klasse kost je minstens $50,290, terwijl een BMW X5 verkoopt voor ten minste $53,725, en geen van die bieden dezelfde off-road capaciteiten of duurzame body-on-frame-constructie als de GX. Zelfs volledig optioned, de GX460 laat showrooms voor een haar meer dan $61.000 gelekte, terwijl veel van zijn concurrenten de klim naar veel hogere prijs punten.

De Uitspraak

Simpel gezegd, voor de kleine subset van klanten die willen om off-road in luxe, de GX460 zal een van de goedkoopste manieren om het te doen. Maar als je de waarde van rijdynamiek of een flitsende moderne interieur, dit is niet de juiste luxe SUV voor u.