2014 MINI Cooper S Review: Auto Beoordelingen

0
30

Als het gaat om “schattigheid” weinig auto ‘ s kunnen overeenkomen met de MINI Cooper. Met haar klassiek afmetingen en vrolijke styling van deze kleine man is net een kitten in een theekopje behalve dat het niet fluiten of scratch, en het kan ook niet infecteren je met toxoplasmose.

SNELLE FEITEN

1. De 2014 Mini Cooper S Hardtop begint bij $24,385 met inbegrip van $795 voor verzend-en administratiekosten.
2. Cooper ‘ S ‘ s worden aangedreven door een 2.0-liter turbo vier wiel uit 189 pk met 207 lb-ft koppel.
3. De basis powerplant is een 1,5-liter turbo driecilinder levert 134 pony ‘ s en 162 eenheden van twist.
4. Een handige over-boost-functie kort ups de koppel vermogen van beide motoren

Maar laat niet de stofkap je gek, deze geschiedenis boek is een echte page-turner; sinds de oorspronkelijke debuteerde in de jaren 1960, de MINI ‘ s hebben altijd al een giller en een half te rijden. Maar heeft het bedrijf verkocht aan dit erfgoed met de nieuwe 2014 model? Voor de beantwoording van die query wij hun nieuwste aanbod door middel van haar schreden op het smalle, kronkelende wegen van Puerto Rico.

Doppelganger

Uiteraard is dit Cooper Hardtop trekt EEN TON van de inspiratie van zijn voorganger. In feite kan je zelfs vertellen dat ze uit elkaar? Het is geen gemakkelijke taak, ze zien er buitengewoon vergelijkbaar.

Blijkbaar bij het herontwerpen van deze iconische auto van het bedrijf kon het zich niet veroorloven om elke styling kansen; de upgrades zijn allemaal vrijwel onzichtbaar, plus pictogrammen hoeft niet per se radicaal aan het veranderen.

 

Download de Flash Player om deze speler te zien.

Ondanks zijn bekend gezicht in 2014 MINI Hardtop is volledig nieuw uit de grond omhoog. Het rijdt bovenop een merk-nieuwe architectuur, de motoren zijn allemaal nieuw en het heeft een geweldige nieuwe interieur, er is zelfs tal van nieuwe-auto-geur om rond te gaan. Misschien is het bedrijf moeten krijgen in de geur business…

Het opgroeien in te Vullen

MINI Exterior 9

Recht uit de vleermuis deze auto is gebouwd op een geheel nieuw platform. Over het algemeen is 4.5 cm langer en heeft een wielbasis die is uitgerekt met 1,1 centimeter. Voor en achter de auto ‘ s track is verhoogd en dus is de bagage ruimte achter de achterbank is het uitgegroeid tot bijna negen kubieke meter; totale lading kamer klokken in de 38 kubussen.

Deze dimensionale verbeteringen zijn bedoeling om de auto meer comfortabele en functionele, maar het voelt een beetje onoprecht, want dit MINI is niet zo mini meer; het ziet er merkbaar groter als je naast te gaan staan. Maar met het meetlint afstand hier zijn een aantal nummers die je zult daadwerkelijk de zorg over.

In tegenstelling tot een Chupacabra De Motor niet Zuigen

MINI Exterior 6

De 2014 Hardtop is de motor van de basis is een 1,5-liter turbo driecilinder die pompen uit 134 pk en 162 lb-ft koppel.

Cooper ‘ S ‘ s worden aangedreven door een grotere kracht-gevoede 2.0-liter vier-banger dat cranks een hartklopping-inducerende 189 pk met 207 eenheden van twist. Daarnaast is er een handige over-boost-functie, die kort ups de koppel vermogen van beide motoren, waardoor u een paar pond-voet om mee te spelen. In feite, terwijl de auto is zeker pittig, het is duidelijk MINI leggen de focus op het brandstofverbruik. 189-hp is robuust voor een auto van dit formaat, maar een 2.0-liter turbo moeten gemakkelijk kunnen produceren, bijna 100 meer pony ‘ s.

Een zes-snelheid handmatige transmissie is standaard, een autobox met hetzelfde getal of ratio ‘ s is ook beschikbaar als u bent volledig gegeven over het leven…

In de versnelling afdeling beide auto ‘ s zijn voldoende snel. De basis Cooper kunnen raken met 60 km per uur van een stilstand in het rond 7.4 seconden; de S zal bereiken dezelfde prestatie in ongeveer 6,5 seconden. Verrassend is dat de automatische is een tiende sneller voor beide sprints.

MINI Interior 6 Als het gaat om brandstofverbruik, met twee motoren en twee transmissie keuzes dingen beginnen te krijgen een beetje verwarrend. Het houden het simpel, drie-cilinder modellen gemiddeld 34 mijl per gallon, terwijl de S-versie levert een gecombineerde score van 32 MPG met de automatische en slechts 28 met de handleiding. U weet misschien dat ik me vergis; er kan iets aan deze zelf-het verschuiven van tandwielkasten.

Daarnaast biedt het bedrijf een adaptieve ophanging systeem, genaamd Dynamic Damper Control; het merk nieuwe voor 2014. Het biedt stuurprogramma ‘ s van drie verschillende instellingen, waaronder Eco, Sport en Normale mode voor de dag-tot-dag rijden.

We hadden slechts een korte kans om het te testen en het verschil tussen de instellingen te verwaarlozen was, als het was merkbaar. Zoals afgelopen MINIs deze nieuwe rijden nog steeds heel stijf. De schorsing is strak, stuur scherpe en stevige versnelling, als dat niet het strottenhoofd te verbrijzelen.

Innerlijke Vrede

MINI Interior 2

De voortzetting van een bekende thema, zonder het slaan als een overledene paarden, de 2014 MINI Hardtop het interieur ziet eruit zoals in de huidige auto. Het heeft een grote ronde display op het dashboard, een kleine satelliet set van instrumenten aan de bovenkant van de stuurkolom en de toggle-stijl wisselt. Maar neem een kijkje en dingen zijn heel anders.

Een ding u zult direct merken is de algehele kwaliteit van de materialen. Ze zijn veel beter dan wat meestal wordt gebruikt in klassiek auto ‘ s. Er zijn tal van luxe-zachte kunststof, met een lage glans polymeren en soepel leer als het uitgerust is. Bovendien, alles wordt gemonteerd met precisie en voelt zoals het is gebouwd voor de lange afstand.

Helaas MINI irriterend toggle-stijl schakelaars blijven een prominente functie van de lagere center stack, maar wel met een baanbrekende verbetering. Het maken van deze lil’ buggers een stuk minder raspen, ingenieurs verplaatst de macht-de besturingselementen voor het venster naar de deur panelen waar ze thuishoren. Bravo voor deze verandering als het gaat over onze grote klacht in bij de knevels.

MINI Interior 4 Bovendien zijn de auto ‘ s groot, centraal gemonteerde snelheidsmeter is drastisch verminderd in grootte en gedegradeerd tot de stuurkolom om ruimte te maken voor de beschikbare navigatie-systeem. Het scherm beslaat van 8,8 cm en wordt gecontroleerd door een iDrive-style-knop (niet de vervelende kleine joystick gebruikt voor) en oppervlakkige kennis van de knoppen op de middenconsole, direct achter de versnellingspook.

Interessant is dat de GPS-gestuurde technologie daadwerkelijk kan verbeteren van de prestaties van de auto. Modellen uitgerust met een automatische transmissie kunnen controleren uw route te controleren verschuivingen op basis van nog te nemen afslagen. Bijvoorbeeld als het weet bent u over te gaan tot een hoek kan afzien van het grijpen naar de volgende versnelling en vervolgens bogging je naar beneden. Dat is verdomd-slimme engineering.

De sportieve S-thema-model van de voorste zitplaatsen zijn stevig en ondersteunend en voelen als een knuffel van de Koningin van Engeland, minnelijke, maar gezaghebbend. Dunne of anders uitgehongerd stuurprogramma ‘ s (zoals ik) schuif de side-to-side een beetje in de hoeken, maar normale mensen passen er prima tussen de kussens.

Op De Weg, de Haak

MINI Exterior 1

Het zetten van de Cooper S in beweging alles klikken, net als met eerdere versies van de MINI. De schorsing is strak, stuur scherpe en stevige versnelling, als dat niet het strottenhoofd te verbrijzelen. De auto heeft zelfs een throaty uitlaat opmerking als het scheurt door de versnellingen.

We bemonsterde S met een automatische transmissie en het werkte net zo goed als de rest. Het geleverde onmerkbare up-verschuift wanneer je het wilde, maar als je echt het gieten van de macht van het geslagen in de volgende versnelling met een bijna dubbele koppeling enthousiasme. Het is alles wat je verwacht van een MINI en vrijwel niets dat u niet wilt.

Sticker Schok?

MINI Exterior 5

Nu de pocketbook problemen, prijzen. De standaard MINI Hardtop begint bij $20,745, met inbegrip van $795 in bestemmings-en verzendkosten. De sportieve S-model is een paar grote duurder; ze kick off op $24,385, opnieuw inclusief verzend-en administratiekosten. Kijk voor beide modellen bij de MINI-dealers dit voorjaar.

De Uitspraak

MINI Exterior 3

Ondanks haar bescheiden omvang verhoging van de alle-nieuwe 2014 MINI Hardtop is nog steeds een MINI te zijn ontstaan. De auto levert een absoluut losbandige rij-ervaring, maar tegelijkertijd is er meer brandstof-efficiënte en functie-beladen dan ooit. Zoals altijd, het interieur is een lichtend voorbeeld van premiumness in de klassiek-segment.

Met bijna identieke styling tot en met de vorige generatie lijkt het misschien alsof deze nieuwste iteratie is weinig meer dan een kleine vernieuwen. Gelukkig is de auto op de technische verbeteringen zijn veel meer dan alleen sheet-metal diep; dit is een grond-up revisie en een prijzenswaardige update om een reeds succesvol product.