2014 Volkswagen Beetle GSR Review: Auto Beoordelingen

0
37

In 1998, Volkswagen introduceerde de ‘new Beetle’, een schattige punch buggy die kwam met een vaas in het dashboard en vooral polariserende stijl.

SNELLE FEITEN

Motor: 2.0 L turbo viercilinder maakt 210 pk, 207 lb-ft koppel.
Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, een zes-traps DSG automatische kosten ongeveer $1.000 extra.
Brandstofverbruik: 24 MPG in de stad en 30 MPG op de snelweg voor DSG-model.
Prijs: $30,815 met inbegrip van de levering te starten of $31,915 met een automatische transmissie.

Maar de bel-vormige auto bleef in productie voor meer dan een decennium op zoek zijn vrij veel het zelfde. Het was niet tot het 2012 model jaar dat VW vrijgegeven van de gespannen ogende coupe-achtige auto die we vandaag hebben.

Stilistisch gesproken, het ziet er meer uit als een klassieke Type 1 “Kevers” dan de auto te vervangen. Maar Volkswagen is niet afgestapt van zijn erfgoed.

Voor 2014 ze het aanbieden van de limited edition Beetle GSR een hommage aan auto ‘ s van dezelfde naam uit de jaren 1970.

GSR is een acroniem dat staat voor Gelb Schwarzener Renner, die betekent ‘geel zwart racer” in het engels. Naast verf, graphics en een imposante spoiler, de GSR editie Kever is niets meer dan de R-line model. In de Volkswagen verdediging, de special edition is niet geprijsd met een belachelijk premie in vergelijking met het model is gebaseerd.

 

Download de Flash Player om deze speler te zien.

 

Top-of-The-Line Prijzen

2014 Volkswagen Beetle GSR 10

Voor $30,815, krijgt u een bijgewerkte versie van de Volkswagen 2.0-liter Turbo vier dat maakt 210 pk en 207 lb-ft koppel. Dat is dezelfde motor krijgt u met de Beetle R-Line.

Voor die prijs krijg je een zes-speed stick, terwijl de optionele zes versnellingen en dubbele koppeling kosten ongeveer $1.000 meer.

Brandstofverbruik schattingen suggereren 24 MPG rond de stad of 30 op de snelweg met de zestraps DSG-model.

2014 Volkswagen Beetle GSR 04 Afgezien van de verf, met GSR graphics en overdreven spoiler, de meeste van de auto ‘ s lichaam bits lenen van de R-Lijn model is gebaseerd. Dat omvat een bozer front fascia en een diffuser aan de achterkant en 19-inch “tornado” wielen.

Het kleurenschema blijft in de cabine met zwart leer en gele stiksels op de sportstoelen. Er is ook een flatscreen-bottom stuurwiel met een speciale badge markering van de auto ‘ s plaats in de 3500 eenheid van de productie run. Omdat de GSR is gebaseerd op de R-lijn voertuigen, krijg je extra meters op het dashboard.

2014 Volkswagen Beetle GSR 01

Voor een auto in deze prijsklasse, de cabine voelt goedkoop aan. De harde plastic dashboard, rare kaart zakken op de deuren en de normaal-ogende middenconsole zijn teleurstellend. Voor perspectief, kunt u naar huis rijden met een Mercedes-Benz CLA 250 voor ongeveer dezelfde prijs.

Volkswagen zetels hebben altijd al een knelpunt voor mij ook. Er is niets mis met de leer, maar ook in deze prijsklasse handmatige aanpassing is gewoon niet goed.

De zestraps DSG voegt slechts $1.000 tot het prijskaartje en de paddle shifters zijn redelijk vermakelijk om te spelen met. Verschuivingen zijn licht en snel, maar ze kunnen een beetje schokkerig tussen de eerste en tweede versnelling langzamer. Maximum koppel is beschikbaar 1700 rpm en de auto voelt behoorlijk snel.

De besturing is prima voor een Kever, als dat niet een beetje vaag overweegt dit is verondersteld om een sportieve special edition. Een strakkere sturing verhouding zou gaan een lange weg in het onderscheiden van de GSR.

Ongemakkelijk en Luidruchtig

2014 Volkswagen Beetle GSR 03

De auto het niet doen een goede baan van het houden van het geluid van de weg. Je hebt met een uitlaatgeluid dat is leuk voor een tijdje, maar begint te voelen juveniele na een paar km. Het is niet raspende genoeg om echt spannend, maar het is luid genoeg om merkbaar en dat is niet goed hek om te worden uitgespreid. Het moet harder als, laten we zeggen, de Fiat 500 Abarth of rustig, die lijkt het meest aangewezen, aangezien deze nog steeds niet echt een prestatie van de machine.

2014 Volkswagen Beetle GSR 12 Het rijden over ruw wegdek is ronduit ongemakkelijk en de behandeling is niet strak genoeg om te rechtvaardigen dat.

Iedereen die kan eigenlijk herinner me het zien van de originele auto ‘ s toen ze nieuw waren waarschijnlijk goed in hun 50’s als niet voorbij. Als er niets was belangrijker dan graphics, een grote achtervleugel en een aantal veranderingen aan het interieur, dit is misschien een soort van inning om op terug te vallen.

De Uitspraak

2014 Volkswagen Beetle GSR 13

Het is moeilijk om te voelen teleurgesteld dat VW alleen plannen voor de bouw van een beperkt aantal Kever GSRs. Had het bedrijf gegaan om grotere lengtes in het verbeteren van de auto, is het misschien een aantrekkelijker product. In plaats van het gevoel een speciale, het eindigt lijkt lastig en onaangenaam.