2015 Hyundai Genesis Review: Auto Beoordelingen

0
31

Voor de tweede generatie, de Zuid-koreaanse luxe sedan geboren om een rule breaker is volledig nieuw en het weer.

SNELLE FEITEN

Motor: 3,8 L V6 maakt 311 pk en 293 lb-ft koppel, terwijl de V8 maakt 420 pk en 383 lb-ft.
Overdracht: Een acht-traps automaat is de enige transmissie aangeboden.
Brandstofverbruik: 18/29 stad/snelweg voor V6 RWD of 16/25 met AWD. V8-Modellen krijgen 15/23.
Prijs: vanaf $38,950 met inbegrip van de levering. AWD-modellen beginnen bij $41,450 en de V8 komt op $52,450.

Het inslaan van de Glazen Plafond

Amerika bouwt vrachtwagens. Italianen ambachtelijke supercars. De Japanners maken het transport apparatuur zorgvuldig gemaskeerd om te kijken, zoals auto ‘s en tot een aantal jaar geleden in Zuid-Koreanen leek inhoud aan hun deel van de foto aan voor goedkope auto’ s. Tenminste, dat was het geval in Noord-Amerika tot Hyundai pakte met beide handen vast en schudde dingen met een achterwielaandrijving, een V8-aangedreven sedan ogenschijnlijk staat van het toepassen van een waarde-eerste filosofie naar de luxe wereld.

De Genesis nooit verkocht in een hoog volume, maar het was niet de bedoeling. Net als het huren van de spin-artsen in AMC ‘ s “Mad men” het diende als een halo auto die in staat van het verheffen van het merk imago; maar het was niet perfect.

Gehinderd door een front-engine, rear-wheel-drive aandrijving, de Genesis niet een beroep op mensen belegerd door de sneeuw door de verschillende maanden van het jaar. Vooral bij de lagere niveaus, maar ook te lijden van underwhelming interieur materialen. De laatste is een doodzonde onder luxe-auto ‘ s klanten.

 

Download de Flash Player om deze speler te zien.

 

Nieuwe Stijl Stappen in de goede Richting

2015 Hyundai Genesis sedan 40

Geef het een vluchtige blik of twee en je hebt een idee van hoe de toekomstige modellen van Hyundai eruit zal zien. Eerst om te dragen “Fluidic Sculpture 2.0,” Hyundai uprooted de organische lijnen die zo kenmerkend was voor de eerste Genesis in het voordeel van de harde randen. De 2015 Sonata is op het dek voor de behandeling later dit jaar.

Er is zeer weinig te onderscheiden van de duurdere V8 model van de zes-cilinder broers en zussen. Standaard uitrusting exterieur omvat 18-inch wielen met een voorziening voor 19s, moet de drang staking. Nog steeds zijn er verschillen, met LED mistlamp helpen kenmerken de exclusieve iteraties net als een andere set van de uitlaat.

2015 Hyundai Genesis sedan 44 Het overstijgen van uitrustingsniveaus, de nieuwe grille is de onmiskenbare middelpunt. Het voegt een gevoel van volwassenheid en geeft een samenhangende kwaliteit van het ontwerp. Kijk goed naar het midden van die mond en je ziet een vierkant zwart patch blokkeren van een aantal van de lamellen. Het huizen van aangesloten sensoren adaptive cruise control en veiligheid van systemen die in staat is om de auto tot een volledige stop in afwachting van een crash.

Naalden te zeggen, dat is één kant van de wagen, dat is beter links niet getest door de leden van de automotive media. Officiële resultaten door de overheid en onafhankelijke veiligheid van de organisaties zijn het gevolg van snel en Hyundai zegt dat het verwacht dat de top markeert.

Hyundai Wil Je op Veilig Spelen

2015 Hyundai Genesis sedan 30

Hyundai claimt dat het de autonome remsysteem van de auto kan stoppen volledig tot 50 mph en te vertragen aanzienlijk tijdens het reizen met snelheden tot 112 km / h. Na dat, u bent op uw eigen.

2015 Hyundai Genesis sedan 28 Er is ook een lane departure warning-systeem voor het verzenden van trillingen door het stuur installeren als u over een lijn zonder de signalering. Een ‘lane keeping’ – functie gaat een stap verder en duwtjes in de auto terug in de juiste positie. Afhankelijk van de configuratie van het systeem kan ingesteld worden om te storen, hetzij vóór of net na de grens is overschreden.

Adaptive cruse control is optioneel op de V6-modellen en aangeboden bij de standaard uitrusting met de duurdere V8. Voor 2015, krijgt het full-speed functionaliteit, wat betekent dat het werkt zelfs in een stop-and-go-verkeer.

Net als dat systeem, een head-up display wordt aangeboden op de V6 en de standaard met de V8. Het geeft nuttige informatie, zoals de huidige snelheid, maar ook de huidige snelheid. Kort voor de installatie van een radar detector, dit is de beste manier om te voorkomen dat die verdomde Smokeys terwijl je weg struikelen in een onbekend gebied.

Technisch Geweldig

2015 Hyundai Genesis sedan 01

Het spreken van displays, alle modellen zijn uitgerust met een acht-inch touch scherm op minimale, maar de optionele 9.2-inch versie wordt een grote stap omhoog. Niet alleen biedt het meer onroerend goed, maar het biedt een hoge-definitie resolutie.

Dat is een van de gebieden waar Hyundai maakt grote stappen met de Genesis. De hele cabine is aanzienlijk verbeterd en ten slotte voelt als een legitieme luxe product. Sommige van de schakelaars en knoppen zijn nog steeds duidelijk gedeeld met minder prestigieuze modellen, maar ze zijn weinigen en ver tussen.

2015 Hyundai Genesis sedan 19 Lederen bekleding is standaard op alle auto ‘ s, terwijl pluche semi-aniline dierlijke huid is ook beschikbaar. Het heeft een zachte gevoel van kwaliteit dat bijna lijkt op zijn plaats voor het merk, en dat is een goede zaak.

De stoelen zelf zijn opvallend comfortabel. Uitgerust met de optionele 16-manier emmer, de chauffeur kan sleutelen met de beensteunen, de hoogte en de zelfs de breedte van de kant versterkt.

Veel van onroerend goed

2015 Hyundai Genesis sedan 15

In totaal heeft de Genesis heeft meer volume van het interieur dan de industrie kanshebbers, waaronder de Mercedes-Benz E-Klasse en BMW 5 Serie. Maar tenzij je in de business van de uitvoering van verpakking pinda ‘ s, het totale volume is ongeveer net zoveel als die kleine stukjes schuim zelf. Wat echt belangrijk is, is achterbank beenruimte. In dat opzicht is de Mercedes E-Klasse randen uit de Genesis van minder dan een centimeter. Hoe dan ook, u niet kwetsen voor knie-ruimte.

Als u in het voorjaar voor de “Ultieme” package, die beschikbaar is met een aandrijflijn, krijg je ook open poriën, houten panelen, gelijk aan wat Cadillac heeft in haar top-tier CTS Vsport sedan. Als een side-note, die auto die concurreert met de V8 Genesis, maakt vergelijkbare macht en kost ongeveer 15.000 dollar meer voor een volledig geladen model. Toegegeven, de twee auto ‘ s staan op verschillende vlakken van een prestatie-perspectief, maar louter op basis van de cabine kwaliteit, heeft Hyundai een echte winnaar in handen.

2015 Hyundai Genesis sedan 11 Verwarmde voorstoelen zijn standaard op alle modellen, maar je moet extra betalen als je wilt dat ze komen met een koelende functie. All-wheel drive varianten zijn verpakt met verwarmde achterbank en een verwarmd stuurwiel.

De manier waarop dat Hyundai kiest om een pakket opties in deze auto bewijst dat als een bedrijf, het heeft een vinger aan de pols. Het maakt niet uit welke versie je koopt, ze zijn allemaal goed uitgerust.

Nieuwe Platform Stelt Podium voor Succes

2015 Hyundai Genesis sedan 29

Zonder een goed platform, Hyundai kan net zo goed hebben opgehoopt zijn van hoge kwaliteit lederen en HD-schermen in een door paarden getrokken buggy. Gelukkig, de Zuid-koreaanse bedrijf is het inpakken van een echte slugger onder. Voor 2015, de Genesis migreert naar nieuwe, stijvere architectuur die bevat een voorziening voor de all-wheel drive. Misschien wel de belangrijkste verandering in de nieuwe auto, het is nu een levensvatbare concurrent in plaatsen met het gure winterweer.

Wat meer is, de all-wheel drive systeem is bijzonder verfijnd en kan verschuiven de meeste van de motor het koppel aan de voor-of achteras als tractie eisen veranderen. Voor nu, is het bedrijf alleen de verkoop van de V6-uitvoering met de lay-out, maar er is een kans dat de acht zou kunnen krijgen het ook. Ten noorden van de grens, de Canadezen in staat zal zijn om te kopen modellen met AWD en motor.

Wrong Rond de ‘Ring

2015 Hyundai Genesis sedan 39

Niet alleen heeft Hyundai tijd besteden aan het afstemmen dat het chassis aan de wereldberoemde Nürburgring, ze ook betaald Lotus te helpen.

Toch moet je het niet gebruiken dat als een reden om aan te nemen dat de Genesis heeft een bijzonder sportieve pretenties. Het is nog steeds een zacht-verende luxe cruiser, zij het een veel meer verfijnd dan bij de vorige generatie. Een deel van dat heeft te maken met een nieuwe multi-link wielophanging terwijl de V8-modellen kunnen ook worden verpakt met continuous damping control (CDC) voor instelbare stijfheid van de instellingen.

2015 Hyundai Genesis sedan 09 Een totaal van vier rijmodi beschikbaar zijn. De Eco-modus is geprogrammeerd, zodat de acht-traps transmissie zal werken voor een optimale brandstof-economie, terwijl de normale modus voert… normaal. De sport-modus levert scherpere gas reacties, herziene shift punten en een stijvere besturing voelt en uitgerust met CDC – ook verstijft van de schorsing. Ongeacht welke instelling u ook kiest, scherpe bochten leiden tot merkbare body roll.

Als voor de stuurinrichting, het levert zoals beloofd, maar elke instelling voelt zich veel te statisch, in tegenstelling tot de variabele setup in, zeg, een Audi-product, dat past zijn gevoel op basis van de snelheid.

Oude Motoren Herzien voor een Nieuw Leven

2015 Hyundai Genesis sedan 33

De motoren en de transmissies zijn vernieuwd voor 2015, maar een voortzetting van het oude model. Beide zijn eigenlijk een beetje minder krachtig dan voorheen, een concessie Hyundai zegt het in het voordeel van het aanbieden van een bredere band. De 3,8-liter V6 maakt 311 pk en 293 lb-ft koppel, terwijl de V8 maakt 420 pk en 383 lb-ft. Premium brandstof is aanbevolen, maar niet vereist, hoewel je met een beetje minder stroom door het verbranden van het goedkope spul.

2015 Hyundai Genesis sedan 42 Brandstof verbruik schattingen suggereren dat de auto ‘ s moeten zien een lichte verbetering. Achter-drive V6 modellen moeten terugkeren 18 MPG in de stad of 29 op de snelweg met AWD modellen beoordeeld op 16/25. De V8 heeft 15 MPG rond de stad of 23 op een open weg.

Hyundai had te verhogen, wat het ten laste voor de Genesis rond deze tijd, maar het dringt erop aan dat de side-by-side, de nieuwe model is nog een betere waarde die gebaseerd is op de inhoud. Het komt zeker goed uitgeruste bij de ingang, die is $38,950 met inbegrip van de levering. AWD-modellen beginnen bij $41,450 terwijl de V8-variant, loopt u ten minste $52,450.

De Uitspraak

2015 Hyundai Genesis sedan 43

Met de tweede generatie van de Hyundai gemaakt lof-waardig verbeteringen aan de mid-size premium sedan. Het merk is niet verlegen over haar ambities voor de auto te zijn van een legitieme duitse fighter. Het blijft achter leiders in de industrie, maar op een veel kleinere schaal dan voorheen. Met de Elantra, Hyundai gevangen Honda verrassen. Het zou niet schokkend om te zien de Genesis oorzaak van een soortgelijke omwenteling in zijn eigen segment.