2015 Subaru WRX STI Review: Auto Beoordelingen

0
34

Subaru fans zijn een bijzonder stel. Als een vorige eigenaar van een SVX en een WRX, ik kan het weten. Rabidly gewijd aan onze all-wheel drive raketten, iedere eigenaar is ervan overtuigd dat hun bijzonder jaar/model/trim/kleur is de beste WRX of STI elk geproduceerd.

SNELLE FEITEN

Motor: Macht komt uit een 2.5-liter turbo viercilinder maken van 305 pk en 290 lb-ft.
Transmissie: De enige transmissie beschikbaar is, is een zes-versnellingsbak.
Brandstofverbruik: 17 mpg stad en 23 mpg snelweg.
Prijzen: De basis Subaru WRX STI zal beginnen bij $35,290 na bestemming lasten, terwijl een volledig geladen WRX STI Beperkte komt op $39,290.

Dit zou een goede zaak voor een bedrijf als Subaru, maar het is een dubbele rand zwaard. Elke keer dat een nieuwe generatie van het merk halo sport auto wordt geïntroduceerd, het bezielde volgende zijn bepaalde om het te haten.

Het gebeurde toen in 2002 de “Bug-eyed” WRX eindelijk aangekomen in Noord-Amerika, het gebeurde met de nieuwe modellen 2008 en het gebeurt nu weer. In eerste instantie afgeschreven als de dood van de WRX/STI, zijn deze oudere modellen hebben opgedaan sinds een volgende, dat zou David Koresh jaloers.

Maar de nieuwe is anders toch? Het heeft carry-over aandrijflijnen, saai EVO-wannabe styling en geen Subaru ziel. Dit is zeker, dat is waar de SOA gaat uit de rails, correct? Nee, niet eens in de buurt. Vergeet alles wat je denkt te weten over de 2015 SOA – dit is veruit de beste versie die we ooit hebben aangeboden in Noord-Amerika.

SOA Transformatie

 

Download de Flash Player om deze speler te zien.

 

De 2015 herinrichting gericht op drie belangrijke gebieden: de stuurinrichting reactie, het maximaliseren van de achterband grip en het inschakelen van een vlakke rit. Subaru ‘ s ingenieurs hard gewerkt aan het minimaliseren van de vertraging van een bestuurder het stuurwiel om het moment dat de auto begint te maken van een bocht. De STI behoudt hydraulische stuurbekrachtiging, terwijl de nieuwe WRX is gegaan naar een elektrisch ondersteunde set-up. De besturing verhouding is geslonken tot 13,0 voor de STI, die sneller is dan het oude model en de nieuwe 2015 WRX. Naast het feit dat het sneller, de besturing is nu zwaarder en preciezer. Het SOA heeft nu iets was verdwenen voor altijd: stuur voelen. In feite, het is bijna net zo goed als de rear-wheel drive BRZ.

ZIE OOK: 2015 Subaru WRX Review

2015 Subaru Impreza WRX STI 06 Maar de besturing voelt niets zou zijn zonder een chassis om het te evenaren. Afgezien van een veel stijver van het hele lichaam structuur, de nieuwe SOA heeft 22 procent stijvere veren aan de voorkant, zes procent stijvere veren in het achterste en de productie van 16 procent minder body roll. Het grote nieuws al te maken heeft met de achterkant van de SOI. Subaru veel tijd besteed aan het werken op de achtervering te maken van de belangrijkste scharnierpunt van het voertuig. Het doel is om het stuur te bewegen in de voorkant van de auto snel op en neer terwijl de achterwielen blijven stevig verankerd. Dit klinkt misschien abstract, maar het betaalt zich uit op het circuit. Overwegende dat de 2014 SOA zouden rollen in de hoeken vechten voor tractie wanneer u van richting verandert, de nieuwe STI draait zich slechts in en grip – zo simpel is dat. Is het perfect? Nee, maar het is wat moet worden verwacht van een sportieve auto met de stamboom van de SOI in het jaar 2014. Belangrijker, het is sprongen en grenzen beter dan het uitgaande model. Deze hernieuwde neutrale behandeling van SOA is welkom.

Ondanks al deze extra stijfheid, de rit kwaliteit voelt niet veel harder op de weg dan de nieuwe WRX of een oude SOA. Zelfs met grip 245/40R18 banden en sterkere remmen, de SOA blijft een leefbare dagelijks bestuurder als het oude model.

Nu Meer Leefbaar

2015-Subaru-WRX-STI (5).jpg

Eigenlijk is de nieuwe auto kan meer leefbaar. Gebaseerd op de voetgangers Impreza, de nieuwe STI behoudt dezelfde 35.4 cm van de achterste beenruimte waarmee een zes-voet passagier zitten achter een zes-voet-stuurprogramma. Binnenkomst en uitgang voor zowel de voorste als de achterste passagiers gemakkelijker dankzij de grotere deuropeningen en om het allemaal af, de STI heeft een bruikbare 12 kubieke voet romp.

2015 Subaru Impreza WRX STI 18 Het interieur van de 2015 SOA is verbeterd, maar dat is niet veel te zeggen als 2014 model was zo luxe als een dubbel-breed trailer. De meeste van de nieuwe model verbeteringen komen uit het feit dat de SOA is gebaseerd op de Impreza, die zelf heeft een grote opknapbeurt gekregen in 2012. Moderne switches, soft-touch materialen op het dashboard en deuren als kleur displays schermen eindelijk de auto in de 2010s. Er zijn zelfs een aantal premium opties zoals een Harman/Kardon stereo-installatie.

Er zijn een paar items die uniek zijn voor de WRX en STI over de gewone Impreza zoals een digitale impuls meter, optioneel digitale snelheidsmeter, een vlakke bodem stuur en verstelbare sport-modus instellingen. De achterste vleugel van niet-base Soa ‘ s is eigenlijk groter en niet langer blokkeert zicht achteruit, omdat het een hogere waarde heeft.

Nog Steeds Niet Groot Van Binnen

2015 Subaru Impreza WRX STI 16

Echter, het interieur heeft nog steeds last van lage kwaliteit componenten en materialen. De stereo-installatie is niet geïntegreerd in het dashboard en onderkasten nog steeds gebruik maken van de rampzalige ouder-dan-vuil Subaru radio. Het dak liner eruit ziet en voelt als de stof bedekt kartonnen materialen in schachten te dekken reservewiel putten. En ik ben er vrij zeker van dat de verwarmde stoel knoppen zijn dezelfde die Subaru is het gebruik voor meer dan een decennium. Zoals gezegd, de meeste materialen en schakelen zijn opgeheven van de Impreza en de XV Crosstrek. Hoewel het goed kunnen zijn in deze toepassingen, in een $35,000 auto, het laat een beetje te wensen over.

2015-Subaru-WRX-STI (15).jpg

Heeft u een SOA heeft ooit over het interieur hoewel? Het is allemaal over het station. In aanvulling op het uitzonderlijke ontwerp van het onderstel is een even indrukwekkende aandrijving. Onder de motorkap ligt een 2.5-liter turbo viercilinder van het maken van 305 pk en 290 lb-ft. In wezen een overdracht eenheid, Subaru heeft een paar aanpassingen aan de motor. Versterkt 14,7 psi, de motor heeft een vlakkere koppelkromme in vergelijking met 2014 modellen en de gasrespons is sterk verbeterd. Deze kunnen alleen kleine wijzigingen, maar de echte wereld uitbetaling is exponentieel. Het geleverde vermogen is zo veel meer directe en glad. De transmissie heeft ook zijn licht gewijzigd, maar voelt zich niet veel anders dan de oude zes-versnellingsbak. De macht is nog steeds set-up op een gemorste van 41/59 de voorzijde naar de achterzijde standaard uit, maar kan handmatig worden aangepast met de bestuurder-gecontroleerde middendifferentieel.

Meer Subaru Rumble Goedheid

2015-Subaru-WRX-STI (7).jpg

Zo is de trend van deze dagen, de auto is voorzien van een sound creator die in wezen een sondevoeding motorgeluid in de cabine via de intake. Subaru heeft ook getweaked het uitlaatsysteem en beweert dat het harder en afgesteld voor een betere akoestiek. Goed nieuws sinds de carry-over van de motor heeft nog steeds ongelijk lange kopteksten die de productie van de typische Subaru rumble. De 2015 WRX met de nieuwe 2.0-liter direct ingespoten viercilinder heeft een turbocompressor ligt anders, het elimineren van de noodzaak voor ongelijke lengte kop-en dus het elimineren van de “Boxer Rumble.”

Een basis STI zal beginnen bij $35,290 na bestemming lasten, terwijl een volledig geladen WRX STI Beperkt zal komen op $39,290 (voor onze Canadese lezers, verwachten te betalen $39,645 na levering base SOA).

De Uitspraak

2015-Subaru-WRX-STI (10).jpg

Altijd een gemakkelijker auto om te leven met de dag-in en dag-uit, de STI heeft eindelijk afgestemd zijn aartsrivaal, de Mitsubishi Lancer Evolution in termen van prestaties en stuurprogramma ‘engagement’. Het feit dat het heeft volbracht, terwijl de verbetering van het dagelijks leefbaarheid is een bewijs van het harde werk van de Subaru ingenieurs. Het gerucht heeft het de succesvolle uitvoering van de BRZ gestimuleerd een onderlinge rivaliteit tussen die het engineering team en de crew toegewezen aan de WRX/STI. Zoals het oude gezegde gaat, concurrentie is goed. In dit geval leidde het tot de beste STI ooit worden verkocht op onze kusten.