Bilen veckans deal: Kia Venga

0
34

Kia Venga 2012 front quarter on road

Kia erbjuder £1,600 av Venga 1.

Priser för Kia Venga 1 börjar på £9,995 för 1.4 1 ISG manuell fem-dörrars halvkombi, men det är en besparing på runt £1000 på de flesta av de modeller i Venga utbud.
Den Venga 1 innehåller tonade glas och aero-bladet främre vindrutetorkarna. Monterade på ratten kontroller, sex högtalare-stereo-och USB-portar är också vanliga, liksom en resa dator, medan Venga 3 funktioner med Bluetooth streaming av musik, vända sensorer och en iPod-kabel.

Kia visar att små bilar kan vara stora på praktiska med en generös start och rymlig interiör, samt erbjuder komfort med massor av headspace och benutrymme, med skjutbara bakre bänken ger möjlighet att mer benutrymme eller extra lastkapacitet.

Lugn och ro är hjälpt av massor av säkerhetsutrustning som standard, även på lägsta-spec modeller, inklusive ABS med att Bryta Assist System, motor-drivet servostyrning och växlingsindikator, liksom dubbla främre krockkuddar, ISOFIX-bilbarnstol toppen tjuder och ankare infästningar, och påverkan-avkänning automatisk dörr låsa upp.

Den lilla storleken på bilen, lätt och exakt styrning och smidig växling menar Venga är bra runt staden, och ger en bra bild av vägen framför. Resan suger upp gupp och gropar.

Försäkring kostnader för Venga är låg, som betjänar räkningar, och i kombination med de priser som erbjuds, den lilla Kia kan göra perfekt känsla som en stad runabout.

Besök www.kia.co.uk för ytterligare detaljer. För att se hela Kia sortiment, se CarBuyer Kia recensioner sida.