BMW 1-Serie drie-cilinder prototype

0
29

BMW 3-cylinder Prototype front tracking

We proberen de nieuwe drie-cilinder motor die de macht van de BMW Concept Active Tourer MPV – en nog veel meer

Uitspraak

4

We hebben onze eerste voorproefje van de toekomst van BMW motoren, en het is ons goed bevallen. De drie-cilinder motor komt volgend jaar, maar het is onderdeel van een familie van motoren, dat in de plaats van alle BMW ‘ s drie -, vier-en zes-cilinder eenheden in zowel benzine als diesel-formulieren. De eerste tekenen zijn dat BMW heeft het recht het opnieuw.

We hebben niet alleen gezien de BMW KAT concept, we hebben ook geleid tot een 1-Serie uitgerust met de 1,5-liter driecilinder benzinemotor die de bevoegdheden van de nieuwkomer. Meer dan dat, hoewel, dit is de motor die is ingesteld op vernieuwen model BMW line-up.

Het goede nieuws is dat het klinkt sportief en verfijnd dankzij het gebruik van een balancer as vermindering van de trillingen die drie-cilinder motoren normaal te produceren – hoewel het prototype had een harder motor opmerking dan het productiemodel zal krijgen.

Chief engineer Lopez Alvarez vertelde ons: “ik geef toe dat het waarschijnlijk een beetje te luid, maar we wilden een statement maken: dat een drie-cilinder motor kan worden van een echte BMW-motor – sportief en dynamisch.”

Geen laatste technische data is nog niet beschikbaar, maar het prototype we reden levert 175bhp op 5000 rpm en 270Nm bij 1.500 omw / min. Dit betekent dat het kan worden gebruikt in de KAT, 1-Serie en 3-Serie, alsook de toekomst hybriden en range extenders die BMW is op dit moment werkt.

Echter, de motor is waarschijnlijk niet om het te maken in de 5-Serie als gevolg van de zware kerbweight. “Als de power-to-weight ratio dwingt je om een verblijf in een minder efficiënte toerengebied, de voordelen van het hebben van een minder cilinder zal verdwijnen,” zei Alvarez.

Hoewel de proefrit was enigszins beperkt, het is duidelijk dat de nieuwe motor biedt meer dan voldoende prestaties in een 1-Serie. We hadden geen problemen met het optrekken van de lage snelheden in de derde of vierde versnelling. De auto werd gecombineerd met een acht-traps automatische versnellingsbak. Het verschoven tot op 6500 rpm onder harde versnelling, maar was ook glad op de terugschakelen.

De motor debuteert volgend jaar in de langverwachte i8 plug-in hybride sportwagen, en zal beschikbaar zijn in ten minste vier lidstaten van de melodie. Deze omvatten 121bhp, 134bhp in de KAT concept, de 175bhp versie bemonsterd hier en een bereik-topping 221bhp motor set om de macht van de nieuwe MINI Cooper S.

Belangrijke specificaties

  • Prijs: 20.000 pond (est)
  • Motor: 1,5-liter 3cyl
  • Vermogen: 175bhp
  • Transmissie: Acht-traps automatische, rear-wheel drive
  • 0-62 mph: 7.0 sec (est)
  • Top snelheid: 140mph (est)
  • Economie: 58mpg (est)
  • CO2: 119g/km (est)
  • Te koop: Medio 2013