Chrysler Viper RHD

0
33

Het is een pijn die zo veel wenselijk auto ‘ s zijn alleen beschikbaar in de UK met de linker-hand drive, maar in Australië motoren met het stuur aan de ‘verkeerde’ kant zijn illegaal. Als je wil rijden met een Chrysler Viper down-under, u hebt geconverteerd.

Uitspraak

Chrysler Australia officiële RHD conversie van de Viper zou enorm vergroot de aantrekkingskracht voor VERZENDING kopers, zelfs als het niet tot de kosten van een afgewerkte auto £100.000. De swap is professioneel, en verbetert de kwaliteit van de bouw en het rijden zonder het verminderen van de spanning. Het is een pijn die zo veel wenselijk auto ‘ s zijn alleen beschikbaar in de UK met de linker-hand drive, maar in Australië motoren met het stuur aan de ‘verkeerde’ kant zijn illegaal. Als je wil rijden met een Chrysler Viper down-under, u hebt geconverteerd.

Dat is wat Chrysler de Australische importeur aan het doen is. Het vervangt 64 onderdelen, waaronder de pedaalset, en zet in een nieuwe gegoten dash. Te hebben gereden het eindproduct, het is eerlijk om te zeggen dat de rechter-hand-drive Viper is net zo goed als het origineel. De afwerking is eerste klas en wedstrijden of verbetert de fabriek afwerking. En die oude Viper schuld van een stuurwiel gecompenseerd in vergelijking met de driver ‘ s seat is gegaan in RHD vorm. Alles is net zo gek als altijd, met 450bhp en 650Nm koppel rijden door een zes-snelheid handmatige, en alles is verpakt in een schandalig composiet twee-zits lichaam.

Maar de auto zo lang duurde te ontwikkelen dat deze vorm Viper is nu uit productie, wat betekent dat alleen gebruikt voorbeelden kunnen worden herwerkt. De Australiërs zijn al van plan een conversie voor het jaar 2003 modeljaar versie, hoewel, en de eigenaren van de huidige auto kon het schip naar de andere kant van de wereld voor de kant-swap op. Nou, je moet wel gek zijn en rijk te rijden een Viper…

SHARE
Previous articleLexus IS200 SportCross
Next articleRevival D-Typ