Fiat Stilo SW 1.9 JTD 115

0
35

Detta är bilen som oroliga Fiat satsar på att ge sin långsam-sälja Stilo utbud en kick start i STORBRITANNIEN. Den nya kombi erbjuder klassledande lastutrymme, och det påstås, ger ny innovation till konkursboet bilmarknaden.

Dom

SW har stora last-släpa förmåga, samtidigt mån om prissättning och generösa standard kit kommer att göra det till en attraktiv när det kommer hit. Men körupplevelsen är inte lysande, och Fiat måste säkerställa tillförlitlighet och högsta byggkvalitet för att locka köpare. Detta är bilen som oroliga Fiat satsar på att ge sin långsam-sälja Stilo utbud en kick start i STORBRITANNIEN. Den nya kombi erbjuder klassledande lastutrymme, och det påstås, ger ny innovation till konkursboet bilmarknaden.

Det är verkligen rymlig, med 510 liter bagage utrymme när baksätet är upp. Ett stort bakluckan öppnas, som skär djupt in i den bakre stötfångaren, och kombinerar med hög taklinje att göra stora poster lätt att glida i. Men det är inte slutet på Stilo-last-släpa kapacitet. I topp modeller, baksätet som kan delas upp i mitten, glider framåt på löpare för att frigöra ytterligare 40 liter utrymme, medan den höga placeringen som innebär att passagerare som fortfarande har gott om benutrymme. Släpp tillbaka sätet helt och familj Fiat i stort sett blir van-liknande, med 1,480 liter lastkapacitet.

Men trots den stora boot, kombi är bara något större än Stilo fem dörrar. Den har samma hjulbas, men en extra 26cm av bakre överhäng gör det 90kg tyngre än kombi. För att klara vikten straffet Fiat har stelnat bakre upphängning och används starkare spjäll, medan ett tjockare anti-roll bar på baksidan syftar till att minska kroppens roll.

Även så, att bilen fortfarande lutar sig tungt i trånga hörn, medan mjukare dämpning på framsidan gör den bakre änden känns lätta och nervös. Vår testbil hade en 1,9 JTD 115bhp diesel enhet, SW ‘ s top oil-brännare. Det ger en respektabel 0-60mph tid 11,8 sekunder, men utförandet känns ansträngd. En 80bhp JTD är tillgänglig, som är 103bhp 1.6 och 133bhp 1.8-liters bensinmotorer.

Är SW tillräckligt bra för att få till stånd en vändning i Stilo förmögenheter? Det är säkert en av de mest praktiska bilar på marknaden och är ett viktigt komplement till en kämpande utbud.

Viktiga specifikationer

* Med sitt hus i ordning i supermini och små