Ford Focus ST Estate

0
34

Ford Focus ST Estate front action

De nieuwe Focus ST Landgoed biedt alle van de prestaties van de hot hatch, maar met de toegevoegde functionaliteit

Uitspraak

5

De Focus ST Landgoed biedt dezelfde rijplezier als resultaat, kwaliteit, karakter en het beeld als de hatchback. Het kost ook dezelfde uitgevoerd, met een minimum aan extra gewicht ondanks de extra bagage ruimte. Deze auto is een unieke combinatie van prestaties en functionaliteit die je niet aan deze kant van een Audi RS4 Avant.

Terwijl de Ford Focus ST dan neemt de VW Golf GTI en Renaultsport Megane op de hot hatch-front, de Ford Focus ST Estate is een unieke kijk op een praktische prestaties van de auto. Het neemt de Focus ST luik is de mechanische en sportieve styling en combineert hen met de meer praktische, fraaie landgoed lichaam. Dit betekent dat er geen directe rivalen.

Aan de buitenkant ziet het er net als elke andere Focus ST op de voorkant, met de unieke voorbumper en een strakkere, meer agressieve grille. Loop rond en u zult zien dat de 18-inch lichtmetalen velgen, side skirts, achterbumper en een centraal geplaatste uitlaat als de hatchback. Maar van de C-zuil achter gericht het is een beetje anders, dank aan het landgoed van de stijgende taille en slimmer LED-achterlichten. Het Landgoed blijft het kofferdeksel gemonteerd ST spoiler, plus de black roof rails overeenkomen met het zwarte venster omringt en detaillering, in overeenstemming met de prestaties kijken.

De Focus ST Estate komt in dezelfde spec niveaus als het luik, te beginnen met de ST-1, die doek Recaro-zetels, DAB audio en de Ford ‘Power’ knop start met proximity sleutel. De ST-2 voegt een 4,3-inch display, leer Recaros en dual-zone climate control, terwijl de top-of-the-range ST-3 krijgt verwarming en acht-weg elektrisch verstelbare voorstoelen, evenals de bi-xenon koplampen. Alle STs heeft een gebeeldhouwd achter Recaro stoel, evenals torque vectoring, ABS met ESP, plus een paar van een voor -, zij-en gordijn airbags.

Deze versie heeft een groot aantal praktische zaken, ook de grotere bagageruimte slikt tot om 1.516 liter bagage met de achterbank neergeklapt. In tegenstelling tot zijn vader, die heeft wel een diepe dalen in zijn boot, de Estate heeft een vlakke laadruimte. Het verliest ook de full-size reservewiel bagageruimte daalt tot 1,502 liter als u kiest voor een ruimte-saver wiel in plaats van een bandenreparatieset.

Op de weg, het is een kraker. Als met het luik, de motor maakt een warme burble dat is niet zo hard als het geluid van de vorige ST vijf-cilinder. Maar er is een heerlijke turbo fluit als de bassy 2.0-liter vier-cilinder dagvaarding van de volledige 247bhp. Alles goed gewogen – van de precieze elektrische stuurbekrachtiging om de sport pedalen en met zes versnellingen verschuiving van de actie.

De ST Estate voelt groot en massief, niet zwaar of log, als hij weegt slechts 24 kg meer dan de deksel heeft een goede grip van de Goodyear banden. U kunt de schakelaar ESP off, maar de Ford nog steeds grepen en gaat, zodat u de kracht van hoeken met gemak. Er is nog steeds een beetje te veel van het torque steer, wat betekent dat u de grip van het stuur stevig vast wanneer u bent snel te accelereren, maar voor de rest is deze auto heel beschaafd rond de stad.

Rijden kan de kwaliteit van een arme op hobbelige wegen en, maar over het algemeen is er een mix van sportiviteit en soepelheid te bieden die ideaal is voor dagelijks gebruik. Dat is de essentie van de Ford Focus ST Woonwijk: het is net zo snel en leuk als de hatchback, maar komt in een meer praktische en onderscheidende bodystyle.

Belangrijke specificaties

  • Prijs : £23,495
  • Motor: 2.0 liter 4-cilinder turbo
  • Vermogen: 247bhp
  • Transmissie: Zes-snelheid handmatige, front-wheel drive
  • 0-62 mph: 6,5 seconden
  • Top snelheid: 154mph
  • Economie/CO2: 39.2 mpg/169g/km
  • Uitrusting: Recaro-stoelen, sport-onderstel, DAB-radio
  • Te koop: Nu