Gefacelifte BMW 730d

0
33

BMW 730d front action

We hebben achter het stuur van de herziene versie van de BMW 7 Serie op de BRITSE wegen voor de eerste keer

Uitspraak

4

De vernieuwde BMW 7-Serie misschien niet erg nieuw, maar de veranderingen onder de huid zijn aanzienlijk. De best-seller is waarschijnlijk te blijven van de stand 730d, die krachtiger en zuiniger dan voorheen. Alle versies van de 7-Serie zijn comfortabeler dan ooit en het luxueuze interieur is nu voorzien van BMW ‘ s nieuwste technologie – plus een paar op maat gemaakte opties.

Niet dat je dat zou weten, maar u op zoek bent naar de aanzienlijk vernieuwde BMW 7-Serie. De best verkochte 730d model beweert te zijn “de schoonste diesel in het luxe segment” met een lagere uitstoot en het brandstofverbruik van voor -, maar zal dat genoeg zijn om te concurreren met de Mercedes S-Klasse en Audi A8?

Efficiëntieverbeteringen in de 7-Serie line-up zijn voor een groot deel naar de befaamde acht-traps automatische versnellingsbak, die nu standaard uitgerust. Niet alleen de extra ratio ‘ s verbeteren de efficiëntie (de vorige 730d doen met een zes-traps automaat), de transmissie kunt ook een start-stop-functie.

Andere brandstofbesparende maatregelen zijn de elektrische stuurbekrachtiging, de rem-energie recuperatie en BMW Driving Experience Control schakelaar, die is voorzien van een Eco Pro-modus – als die in de rest van de BMW line-up al. Het resultaat is een fenomenale 17 procent verbetering, met een uitstoot van 148g/km en een gemiddeld brandstofverbruik figuur van 50,4 mpg.

BMW heeft ook upped de output van de zescilinder-in-turbodiesel. Winsten van 13bhp en 20 nm koppel zijn bescheiden, maar het is niet zo dat deze motor ooit ontbrak grunt. Zoals blijkt uit de minder-dan-statige 6.1-tweede 0-62 mph tijd.

Het lijkt ondenkbaar dat een grote salon met dergelijke tempo kan bereiken van meer dan 50mpg, maar gedreven verstandig het wordt aardig in de buurt. Echter, de 7-Serie blijft het scherp stuurprogramma ‘ s keuze in het luxe segment, dus wees niet verbaasd om te zien de lagere gemiddelde economie als u geen gebruik van die prestaties.

De 7-Serie is een grote auto, maar het is zo lenig dat het beheert nog steeds voelen jus zo comfortabel op een snelle B-wegen als op de snelweg. Selecteer de Sport-modus en de demping tautens, reactie van de versnellingsbak en het gaspedaal stap omhoog een inkeping en de besturing bijstand vermindert.

Dat gezegd, zelfs in de standaard modus van het chassis beheert mix van comfort en controle indrukwekkend. Het weekt de ergste oneffenheden als enige auto op de weg, maar niet ten koste van de body control, die is ongetwijfeld het beste in zijn klasse.

BMW heeft getweaked van de ophanging met nieuwe rubberen lagers en kleppen. Samen met de self-levelling luchtvering voor de achteras, het zorgt voor een meer comfortabele 7-Serie dan voorheen. Selecteer Comfort of Comfort+ van de midden-console gemonteerde schakelaar en de rit verzacht uit merkbaar.

Dit moet een beroep op eigenaren die de meeste tijd doorbrengen in de achterkant van de 7-Serie. Van daaruit kunnen ze zich vergapen aan de nieuwste BMW Connected Drive technologie, met volledige voice activation voor dingen zoals het schrijven van SMS-berichten. Er is ook een nieuwe rear seat entertainment-pakket en 3D-kaarten voor de standaard-fit sat-nav systeem.

Chauffeur bedrijven zullen het bekijken van de lagere operationele kosten, en er is geen twijfel dat het verbeterde comfort is welkom, maar we kunnen het niet helpen, maar het gevoel dat BMW kon gedifferentieerde deze auto meer van zijn voorganger. Vooral als een nieuwe Mercedes S-Klasse is net om de hoek.

Belangrijke specificaties

  • Prijs: £58,115
  • Motor: 3.0-liter zes-cilinder diesel
  • Vermogen: 254bhp
  • Transmissie: Acht-traps automatische, rear-wheel drive
  • 0-62 mph: 6.1 seconden
  • Top snelheid: 155mph
  • Economie/CO2: 50.4 mpg/148g/km
  • Uitrusting: BMW de Prestaties van de Drive Control, verwarmde voorstoelen, lederen bekleding, vier-zone climate control, parkeersensoren
  • Te koop: Nu