Gefacelifte Toyota Verso

0
26

Facelifted Toyota Verso front

Toyota heeft de Verso MPV een mid-life facelift, die bevat meer dan 300 wijzigingen

De gefacelifte Toyota Verso heeft zijn debuut op de autosalon van Parijs.

Toyota beweert dat het getweaked meer dan 300 onderdelen van de zeven-zits MPV, en roept de wijzigingen aan de Verso een uitgebreide mid-life upgrade.”

De Verso – die kan wedijveren met de Ford C-MAX en de nieuwe Kia Carens – is volledig opnieuw ontworpen om overeenkomen met de look van de nieuwe Auris hatchback en Tourer estate, die maken hun debuut op de Parijs toon.

Er is een nieuw ontworpen voorbumper, die nu beschikt over een grote trapeziumvormige grille, evenals meer hoekige koplampen en een grotere Toyota badge. De spiegels zijn kleiner dan voorheen, en er is een keuze van de nieuwe afwerking voor de lichtmetalen wielen.

Aan de achterzijde is er een nieuwe bumper die is uitgerust met een geïntegreerde low-level rooster – essential kit voor hoge-snelheid school loopt – plus er zijn nieuwe achterlicht clusters.

Het interieur bevat nu meer soft-touch materialen op het dashboard top, nappa leder op het stuurwiel en de deur afwerking en veel chroom op de instrumenten en ventilatieroosters.

Nieuwe seat stoffen, kleuren en ontwerpen zijn ingevoerd in de Verso-reeks, terwijl de Easy Flat-7 zitplaatsen systeem is overgedragen.

Motor revisies zijn een verbeterde 2.0-liter D-4D diesel motor, met meer koppel bij een lager toerental en een 10 g/km, een verbetering van de CO2 die neemt het onder de 130 g/km punt. De 2.2-liter D-CAT diesel-en 1.6-en 1.8-liter Valvematic benzinemotor zal blijven.

Toyota heeft ook aandacht voor de Verso-s rijdynamiek, door het toevoegen van extra lassen punten te verbeteren stijfheid van de carrosserie en de mogelijkheid tot ruiling van de ophanging en de stuurinrichting voor een betere respons. Toyota claimt dat de cabine is gemaakt rustiger, ook door het toevoegen van meer geluiddempende en het krimpen van de buitenspiegels.

Volledige specificaties en de prijzen worden bekend gemaakt dichter bij de Toyota Verso-s begin 2013.