Hyundai i30 3dr

0
40

Hyundai i30 3dr prototype front action

We hebben gereden met een prototype van de drie-deurs Hyundai i30, met een voorsprong van Parijs zijn debuut volgende week

Uitspraak

3

De Hyundai i30 is een geweldige auto. Maar terwijl het volkomen logisch is als een praktische vijfdeurs en is zelfs meer dwingend als een holle Tourer estate, de nieuwe drie-deurs model is niet zo goed bedacht. Zonder chassis upgrades als aanvulling op het sportieve design, heeft het weinig zin als een halo-model voor het bereik. En, tenzij het is aanzienlijk goedkoper dan de vijf-deurs, niemand wil om te offeren en bruikbaarheid.

Het is niet vaak dat je een nieuwe auto in de metaal voor haar debuut, laat staan rijden. Maar dat is precies wat we hebben gedaan met de nieuwe drie-deurs versie van de Hyundai i30.

Dit was niet een eenvoudige test rijden maar: we hadden een exclusieve blik op de nieuwe i30 ‘ s ontwerp voor zijn onthulling op de autosalon van Parijs volgende week, maar het moest worden gecamoufleerd terwijl we rijden. Ook wij mochten alleen maar proberen het op de Hyundai evaluatie circuit op zijn Nosovice plant in de tsjechische Republiek. Dit is waar alle modellen het verlaten van de fabriek zijn gedreven – als een laatste kwaliteitscontrole controleren om ervoor te zorgen dat ze fit zijn voor klanten.

De track heeft een bereik van rijden oppervlakken, wijzigingen van camber en een mengsel van opgespaarde bochten en rechte stukken. Hoewel onze rit was kort, we hebben een redelijk idee van hoe de nieuwe i30 voert op een verscheidenheid van verschillende wegen.

Hoe werkt deze nieuwe versie voelen achter het stuur? Precies zoals de vijf-deurs model, wat betekent dat de ossen en hoeken goed genoeg en is zeer rustig en comfortabel. Dit is niet zo verwonderlijk: de drie-deurs is mechanisch identiek aan de vijfdeurs onder de huid.

Maar terwijl dat maakt het een bevoegde auto, Hyundai heeft een kans gemist om te tweaken van het chassis voor een sportievere rij-ervaring, zoals Vauxhall deed met de Astra GTC. De drie-deurs ontwerp is zeker anders dan de vijf-deurs. Je zou denken dat de meer zwierige profiel, nieuw ontworpen bumpers en mat-effect grille zou minstens garandeert een iets stijvere wielophanging. Je zou ook kunnen beweren dat het moet hebben van de 183bhp 1.6-liter turbo motor van de Veloster. Maar het zal niet.

Hyundai heeft nog steeds niet besloten hoe de markt van de auto – ook al is het door te gaan op de verkoop in slechts vier maanden. Op het moment dat het ons een raadsel. Prijzen goedkoper dan de vijf-deurs lijkt de voor de hand liggende keuze, maar terwijl dit werkt voor superminis, het maakt maakt niet zo veel gevoel voor klein gezin luiken, zoals de meeste kopers in deze klasse de vraag bruikbaarheid. Terwijl de i30 drie-deurs heeft een grote boot en indrukwekkende achterste been-en hoofdruimte (zolang u voorkomen dat het optionele panoramisch dak), het ontbreken van de achterste deuren zullen de meeste mensen af. Dat is, tenzij er een aanzienlijke kosten besparing – wat onwaarschijnlijk is.

Dus wat over de pitching het meer chique dan de vijf-deur – zoals Opel doet met de Astra GTC? Helaas, het nieuwe ontwerp is niet hoofd te draaien genoeg, dus zonder chassis upgrades, kopers zouden zich afvragen wat ze betalen extra voor. Misschien Hyundai moet van deze gelegenheid gebruik maken om een aantal wijzigingen op het laatste moment de auto set-up, voordat het echt te laat is…