Hyundai i30: Tredje rapporten

0
40

Hyundai i30 and i30 Tourer front static

Vi tar med vår Hyundai i30 lucka tillsammans med Tourer version, och hitta en hel del likheter

Är gräset grönare på andra sidan? En Hyundai i30 Tourer estate nyligen besökte Auto Express, så jag tog tillfället i akt att se hur det jämfört med min i30 kombi.

Om du spelar plats skillnaden, lycka till – eftersom dessa två bilar är nästan identiska, bortsett från gården vit färg. Liksom är den samma från nos till bak dörrar, Tourer vi hade i var i samma Aktiva spec som modell, och även med 1,6 CRDi diesel med Hyundai ‘ s fuel-saving Blue Drive-tech.

Jag tror att Hyundai har gjort ett bra jobb med styling av i30 Tourer. Det ser inte så mycket längre än de kläcks, med 185 mm extra längd och snyggt integrerade i designen. I själva verket, min man föredrog gården när han såg dem parkerade tillsammans.

I30: s ser ut att ha växt på mig också. Jag har varit avskräckas av den stora grillen i det förflutna, men på vägen till vår plåtning jag fick syn på den Tourer näsa i min spegel, och tyckte att det såg bra ut på vägen – de LED-varselljus lägga till en elegant touch.

En mindre niggle som jag har nämnt i tidigare rapporter är att vända sensorer på vår lucka har lämnats svart. Men som ni kan se, färg-kodade sensorer på den vita Tourer är en verklig förbättring.

De två i30s är i stort sett identiska på insidan för. Den enda signifikanta skillnaden som jag märkt när du sitter i den Tourer var tillägget av främre innerbelysning. De är en verklig bonus, och jag önskar att de fanns i min hatch – det har bara lampor i centrum av innertaket. Med kortare vinter dagar på oss, nu slipper jag båda benen i min dagliga pendla i den mörka och lite mer synlighet i front skulle vara så praktiskt när du söker efter något i botten av väskan.

Bagage kapacitet av min lucka testades nyligen, när min dotter flyttade ut till universitetet. 378 liter boot lätt förtäring Natasha lådor med böcker, kläder och husgeråd, men det avslogs av hennes önskan att ta sin egen madrass. Vi kunde bara inte riktigt pressa det i – men som ni kan se, det fanns inga sådana problem med Tourer. När baksätet är nedfällt, estate erbjuder 1,642 liter utrymme att spela med, vilket är 326 liter mer än kombi. Så madrassen gled in lätt, med ingen stor effekt på bakre synlighet.

Bakom hjulet, i30 kläcks och fastigheter är mycket lika, vilket innebär bestående hantering och anständigt förfining. Tyvärr, de delar samma långa skuldsättningsgrad, så du måste använda de sex-växlad låda en hel del runt om i stan.

Om du sannolikt kommer att behöva en större boot kan det vara väl värt att sprita ut £1,100 extra på Tourer. Men luckan har fortfarande kanten för mig, eftersom den har mer än tillräckligt med utrymme för mina behov – så att större är inte bättre i detta fall.

Vår åsikt

“I30 är en stilig, gediget byggda och kostnadseffektiv familj kläcks. Med en mer dynamisk sparkle, det kan vara en klass som ledare.”
Tom Phillips, Webb reporter

Din åsikt

“Även VW Golf kan lära av bilens kvalitet, medan styling är uppfriskande efter intetsägande ursprungliga i30.”
giorikas81, via www.autoexpress.co.uk

Viktiga specifikationer

  • På flottan sedan: juni 2012
  • Pris ny: £17,995
  • Motor: 1,6 liter 4cyl, 109bhp
  • CO2-Skatt: 97g/km/0 kr
  • Alternativ: metalliclack (£445)
  • Handla nu: N/A
  • Insurance group/quote: 12/£669
  • Körsträcka/mpg: 3,672/39.9 mpg
  • Kostnader: Inga hittills
  • Några problem?: Ingen är så långt