Hyundai ix35

0
42

Hyundai ix35

Eén van onze favoriete crossovers krijgt nieuwe 4×4 een strenge test

Enkele hoeken van de nieuwe auto markt zijn getuige van de explosieve groei die we hebben gezien in de compacte SUV-sector en de Hyundai ix35 is een van de klasse leiders. Het merk gebruikt voor de handel op de waarde en de klantenservice, en terwijl u deze blijven undimmed, Hyundai heeft ondergaan een gestage transformatie van design en kwaliteit…

De ix35 is een hoofd te draaien 4×4, en biedt een scala aan stijlvolle details. Het ziet er het beste vanaf de voorzijde, waar de hoekige lijnen, opvallende koplampen en chromen accenten geven een karakteristieke gezicht. De auto is minder succesvol uit andere hoeken, in het bijzonder in het profiel, maar is het duurder lijkt dan het is.

Klim aan boord van onze top-of-the-range Premium model en het bewijs van de fantastische waarde voor geld is moeilijk te vermijden. Deel-lederen bekleding, een iPod-aansluiting, voice-operated Bluetooth en twee zonnedaken, in plaats van één, alle zijn standaard, dus het is gemakkelijk een wedstrijd voor de SsangYong als het gaat om de uitrusting.

Het meest indrukwekkend van alle is in de cabine van top-kwaliteit. Het is gebouwd met gebruik van hoogwaardig kunststof met een stevige schakel-en een slimme lay-out. Besteden een paar minuten binnen en je begint af te vragen waarom de ix35 niet de opdracht van een grotere premie over de Korando; € 24,395, het kost € 1,400 meer.

Pak de aantrekkelijke stuurwiel en het vuur van de 2.0-liter dieselmotor in het leven, en de Hyundai blijft zich te doen gelden. De CRDi-motor is zachter en rustiger over het toerengebied, en ook beter dan de Korando voor punch.

Het heeft slechts een kleine 8bhp macht voorsprong op zijn rivaal, maar de meeste vertellen statistiek is de 392Nm koppel output; dat is 32Nm meer dan de SsangYong. Als gevolg van de ix35 heeft meer gespierde reacties, geholpen door zijn scherper automatische versnellingsbak.

Rond de stad is de soepele motor en de versnellingsbak tot hun recht komen. De lichtere besturing maakt ook de Hyundai leuker om te rijden bij lage snelheden.

Het tempo en, als er iets, het voordeel neemt toe. De Hyundai slaat niet het beste compromis tussen comfort en handling in de sector, maar de schorsing bepaalt de traagheid van zijn hoge lichaam-in de bochten is meer effectief dan de SsangYong ‘ s. Er is minder rollen in de bochten en meer grip, en het geeft een betere baan van het omgaan met geulen en hobbels dan de Korando.

En dat is nog niet alles, want de meer nauwkeurige en lineaire regelaars betekenen dat de ix35 inspireert veel meer vertrouwen achter het stuur in alle situaties. Verfijning is beter, dus de Hyundai is een meer comfortabele stelling over lange afstanden.

Dat wil niet zeggen dat deze test is een walkover voor de auto, hoewel, als de SsangYong heeft een paar verrassingen in petto. Zijn robuust en no-nonsense uitstraling, is een voordeel van off-road en het was net zo goed als de ix35 op de lichte off-road cursus.

En wanneer we de rand van de brandstof tanks aan het einde van de test bleek dat de Hyundai was de thirstier keuze – hoewel het getrokken door alleen 1.1 mpg, met een brandstof terugkeer van 22.3 mpg in onze handen.

Plus, ondanks zijn voordeel in termen van prestaties, de Hyundai is weggedrukt in de strijd van het trekkende gewichten. Of dit genoeg zal zijn om te schrikken kopers is een andere zaak.

Details

Positie: 1
WAAROM: De ix35 is niet alleen een goede waarde voor je geld, het is zeer geschikt. Hyundai klantenservice is zeer goed beschouwd, ook.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 24,395
* Motor: 2.0-liter 4cyl, 181bhp
* 0-60 mph: 8,5 seconden
* Economie op de test: 22.3 mpg
* CO2: 189g/km