Jaguar F-Type gelekt

0
42

Jaguar F-Type front tracking

Meer foto ‘ s van de Jaguar F-Type zijn gelekt, voorafgaand aan zijn debuut op woensdag nacht

Na de lek en de daaropvolgende release van een officiƫle foto van de nieuwe Jaguar F-Type Roadster, een hele reeks van nieuwe beelden opgedoken op het Internet.

De F-Type is te wijten aan zijn debuut maken op de autosalon van Parijs deze week, en ontleent haar ziet er zwaar uit de C-X16 concept gezien op het autosalon van Frankfurt vorig jaar.

De rear-wheel-drive twee-zits – die is ingesteld om te concurreren met de Porsche 911 – beschikbaar zal zijn als een Roadster eerste, met de coupe-versie gaat over de verkoop later. Het wordt Jaguar ‘ s nieuwe designtaal, die is voorzien van een grote grille, swept-terug koplampen en gebeeldhouwde bochten. De smalle staart-lampjes van het concept zijn overgedragen direct in productie.

Dit laatste partij van afbeeldingen bevat enkele foto ‘ s van het interieur, het onthullen van een stompe gearlever – in plaats van de draaiknop gebruikt in andere Jags – en er is meer van een focus op de bestuurder, met een duidelijke, gemakkelijk te lezen wijzerplaten en een overzichtelijke middenconsole. Verwachten dat de kwaliteit van het materiaal zo goed als ooit, dankzij tal van leder, Alcantara en geborsteld metalen.

Motoren voor de F-Type hebben al bevestigd, wat betekent dat de line-up is gemaakt van 335bhp en 375bhp versies van de Jaguar ‘ s nieuwe 3.0-liter supercharged V6, evenals een “afgeleid” van de bestaande 5.0 liter supercharged-V8. Geen vermogen heeft bevestigd voor de V8, maar verwachten dat het in een mildere staat van de melodie dan de XFR, met rond 450bhp.

Start-Stop zal worden standaard uitgerust met het brandstofverbruik profiteren nog verder dankzij een lichtgewicht aluminium constructie.

Adrian Hallmark, Global Brand Director Jaguar Cars, zei: “Als zijn sportieve voorgangers deden in hun tijd, de F-Type zal een nieuwe weg inslaan door het leveren van prachtige sportwagen prestaties, terwijl levendig aantonen van Jaguar’ s cutting-edge technieken en een wereld-klasse design excellence. De volgende stap in de sportieve Jaguar bloedlijn is over het werkelijkheid worden.”

Volledige details van de Jaguar F-Type zal worden onthuld op de autosalon van Parijs.