Lamborghini Aventador

0
33

Lamborghini Aventador front tracking

Nieuwste V12 flier stelt de supercar benchmark opnieuw

Dit is wat 45 jaar supercar evolutie eruit ziet. Met zijn radicale exterieur vormen en onstuimige wreedheid, de Aventador is meer als de Countach. Maar, net als het verkleinwoord Miura ‘s mid-motor lay-out brak de mal bijna een halve eeuw geleden, Lambo’ s huidige aanbod verlegt de grenzen met de composiet chassis.

In feite, het bedrijf beweert dat de nieuwkomer is een sprong van twee generaties in design en technologie. De hele hut gebied en het dak is een enkele carbon cel ontworpen voor ongelooflijke torsiestijfheid, uitstekende veiligheid van de chauffeur en een lager gewicht. Aan dit bad, voor en achter, aluminium subframes, waarbij het onderstel, de motor en de versnellingsbak gemonteerd.

Video: hoe snel kunnen we gaan in de Lamborghini Aventador?Verdere inspiratie uit de wereld van de autosport betekent dat de tandwielaangedreven kleptiming (geen schorsing plaatsen van de veren en dempers dwars in het chassis onder de voorruit aan de voorzijde en trots op het zicht achter de motor aan de achterkant.

Maar al deze 21ste eeuw Formule Een-geïnspireerde technologie kan niet verhullen dat, net als bij zijn voorgangers, de Adventador is het hart van de V12-motor. De nieuwe 6.5 liter levert meer vermogen en koppel – 690bhp en 690Nm, respectievelijk nog lichter en schoner dan de Murcielago motor die hij vervangt. Deze nummers dwerg die van de legendarische voorouders, hoewel de automatische zeventraps versnellingsbak die het verst verwijderd is van de open-gated handleiding dozen die worden aangebracht aan de Miura en Countach.

Is het niet een dubbele koppeling systeem zoals je die vindt in de Ferrari 458 Italia en de McLaren MP4-12C, maar het heeft wel drie handmatige verschuiving modi – Strada (weg), Sport en Corsa (track). Elk optimaliseert ook de gas -, drukverschil, stabiliteit, controle en sturing set-ups.

Terwijl de schuif op en neer door de versnellingen soepel in de klassieke Lambos vaardigheden en nauwkeurige koppeling control, alles wat je hoeft te doen is in de Aventador is een veeg het stuur gemonteerde schoepen en de volgende versnelling komt in het knipperen van een oog.

Het is niet verwonderlijk dat de moderne auto ook grepen, versnelt en stopt harder en sneller dan elk van zijn voorgangers (en de meeste van zijn collega ‘ s). Maar het is de moeiteloze prestaties die blaast je geest; de Aventador is echt gemakkelijk om te rijden. De oudere auto ‘ s zijn veel meer betrekken bij lagere snelheden als gevolg van hun lagere grip-niveaus en uitdagende dynamiek, maar het nieuwe model is limieten zijn zo hoog zijn dat je een test track om zelfs beginnen met het verkennen van de mogelijkheden.

Ondanks dit, de Aventador biedt dezelfde geweldige gevoel van gelegenheid, zoals elke Lambo heeft sinds de Miura. Stap voor stap door de schaardeuren, veegt u omhoog de rode raket lanceren’-stijl cover, druk op de start-knop en je hoort de V12 brand in het leven. Met een track test tot onze beschikking, we geprimed de launch control – genoemd thrust mode.

Houd je linker voet op de rem, vloer het gaspedaal, rem los en… bang! De all-wheel-drive tractie is onthutsend als brutale versnelling dwingt je terug in je stoel.

En de snelheid verzamelt meedogenloos; hit 120 mph voordat je verplaatsen in de vierde, de verandering tot vijfde op 140mph, zesde op 165mph en dan, net als je bij de rode lijn op 203mph, ga voor de zevende, die zal je dragen alle de weg naar een 217mph. Vergis je niet, de Aventador is een echte 200 mph supercar – maar vergeet niet de Miura en Countach ook nieuwe normen voor prestaties op rechte stukken in hun dag.

Een ding dat is veranderd is de cabine – Lamborghini ‘ s van de oude had een reputatie voor iets temperamentvolle elektra en dun schakelaars, en kan een uitdaging zijn om te bezitten. Vooruit springen naar de VW-Groep-eigendom Lambo van vandaag, en de Aventador is solide en luxe hut beschikt over een tal van top-notch Audi-afkomstig schakel-en is veel minder verkrampt dan elk van zijn voorgangers. En het is deze mogelijkheid om te mixen beleefdheid met savage tempo dat merken de Aventador uit als een echte supercar reus.

SHARE
Previous articleTVR Cerbera RR
Next articleLamborghini Miura SV