Lamborghini Miura SV

0
31

The gorgeous Lamborghini Miura was the fastest car in the world when it arrived in 1966.

Mid-motorige Lamborghini geript de sportwagen spelregels

In 1965 Turijn Motor Show vormde de start van een supercar revolutie. Weggestopt op de stand van de prille Lamborghini Automobili S. p.Een was een tentoonstelling die verscheurde de sportwagen spelregels.

In een tijdperk waarin de prestaties van de auto ‘ s hadden hun motoren aan de voorzijde, Lamborghini onthuld een strak gevormd onderstel, dat was een machtige V12 gemonteerd centraal met de brandstof tank aan de voorzijde, met een voorsprong van de twee-zits cabine. Ook al werd afgebeeld als een kale monocoque met geen lichaam, dit prototype, gedoopt de P400, trok veel aandacht.

Maar de blikvanger bijna niet te zien, het licht van de dag. Ferruccio Lamborghini wilde zijn auto ‘ s op krachtige maar rustige grand tourers, zodat ingenieurs gewerkt aan de radicale P400 na uren in de hoop te overtuigen de man die verantwoordelijk is dat deze auto verdiend een kans.

Maar het kale chassis trok zo veel bijval op de beurs te zien dat Lamborghini aarzelde geen moment en geeft het groene licht. Hij draaide zich naar de carrossier Bertone ontwerp van een lichaam en het prototype was klaar dagen vóór 1966 autosalon van Genève. Terwijl het chassis is opgetrokken wenkbrauwen in Turijn, volledig gekleed P400 veroorzaakt kaken te laten vallen in Zwitserland.

De mooie lijnen van een ster van de 25-jarige ontwerper Marcello Gandini en hadden de klanten het slaan van een pad naar Lamborghini ‘ s deur. Het volgende jaar, de productie van auto aangekomen: het werd genoemd Miura na een afschrikwekkende gevechten stier, had een 3.9 liter 345bhp V12 en was een instant hit.

Maar deze geavanceerde auto was niet perfect. Hoewel de machtige V12 was gemonteerd dwars, de ruimte binnen was krap. Vroege auto ‘ s last van verstikkende cockpit temperaturen, terwijl de neus lift op hoge snelheid was een alarmerend behandeling karakteristiek. Met een volle brandstof laden was niet al te slecht, maar als de dorst V12 legden het aan de voorzijde gemonteerde tank de verdeling van het gewicht veranderd en de auto werd een handvol.

Een kleine kin spoiler deels opgelost dit probleem, terwijl het volgens de legende is die van de auto-nummer 125 in de productie is de dikte van het chassis van metaal werd verhoogd tot het verbeteren van chassis-stijfheid. Van 200 auto op, een front cross lid werd toegevoegd, terwijl de mooie gebogen voorruit werd een gewezen lid van het chassis.

Deze constante op-de-hoof ontwikkeling was niet ongebruikelijk, maar in 1968 een herziene model aangekomen: de Miura S. had chromen ringen rond de koplampen en prominente S-badges, maar van cruciaal geleverd met een extra 20bhp. Bredere banden en herzien schorsing gaf het betere behandeling, ook.

Toen in 1971 de SV werd de snelste en meest vereerde Miura van alle. Lamborghini gedumpt de ‘wimpers’ rond de koplampen van eerdere modellen, terwijl het onder de huid werd er een limited-slip differentieel en dry-sump smering, plus de V12-motor is afgestemd op 380bhp.

De prachtig voorbeeld in onze foto ‘ s is één van de zeven oorspronkelijke rechter-hand-drive SVs. Het is verzorgd door Terry Hoyle – oprichter van Hoyle-Fox-Classics. In een illustere 40-jarige carrière, Terry heeft gewerkt en gedreven enkele van de meest exotische race auto ‘ s in de wereld, maar hij verzekert ons dat hij een Miura in zijn droom garage – nogal een compliment.

Klauteren in de gezellige kuip met hem, vinden we het moeilijk om niet te worden verrast door deze auto. De weergave van de gebogen scherm is het spul van dromen, en wanneer een blik terug door de brievenbus glas aan de achterzijde, je wordt begroet door een bank van carburateurs.

De soundtrack onder de mechanische versnelling is nog vrolijk en zelfs door de moderne normen van de SV voelt zich snel; in de dag, deze auto kan top 172mph.

Op slechts 150 SVs ooit werden geproduceerd, zodat ze vandaag opdracht oogstrelende prijzen naderen van de £1 miljoen mark.Maar de Miura is misschien wel de vader van de moderne supercar en een van de mooiste auto ‘ s ooit gebouwd. Zo, net als Terry, als we het geld hebben, we zouden kopen…