Marcos Marcasiet TS250

0
25

Britse gebouwd sport auto ‘ s hebben een griezelige manier van stuitert terug van het graf en het nieuwste merk te ondergaan opstanding is Marcos. Eerder dit jaar, Marcos de nederlandse eigenaar trok de stekker van de VERZENDING van productie-installaties, maar met behulp van Amerikaans geld van de onderneming nieuw leven ingeblazen weer.

Uitspraak

Bevoegde hoewel de Marcasiet is, is het niet hebben van een unique selling point. Dit kan een probleem zijn als de prijs zet de Marcos head-to-head tegen de Porsche Boxster S en TVR Tamora die bieden superieure rijden beroep en prestaties. Britse gebouwd sport auto ‘ s hebben een griezelige manier van stuitert terug van het graf en het nieuwste merk te ondergaan opstanding is Marcos. Eerder dit jaar, Marcos de nederlandse eigenaar trok de stekker van de VERZENDING van productie-installaties, maar met behulp van Amerikaans geld van de onderneming nieuw leven ingeblazen weer.

Momenteel de handel onder de naam Marcos Engineering, de Wiltshire-gebaseerd outfit is terug in het bedrijf van het maken van sportieve auto ‘ s. De heropleving van het bedrijf ziet ook de terugkeer van Jem Marsh, de oprichter van de amerikanen in de jaren Zestig. De badge op de nieuwe Marcasiet TS250 is een andere herinnering van dat decennium.

De Marcasiet, vernoemd naar een edelmetaal, is losjes gebaseerd op de fundering van de oude Mantis, maar beschikt over een keurig resculpted glasvezel body. Deze verdeelt de merkwaardige knik over de achterkant wheelarches dat werd een Marcos merk – en was altijd een punt van discussie.

De nieuwkomer ook de voordelen van een Ford Duratec 2.5-liter V6 vervangen de vorige Rover en Mustang-V8 afkomstig onder de lange motorkap. Het gebruik van de Mondeo motor, en de kabelboom van de motor management systeem, betekent dat de 180bhp Marcasiet niet de brute kracht van de oude modellen. Maar het doet rondvaart door de huidige strengere emissienormen en in theorie zou kunnen worden onderhouden door uw plaatselijke Ford dealer. De motor wellicht niet de auditieve impact van de V8-motoren, maar het is zeker klinkt een stuk fruitiger in de tweezits roadster dan in de Ford die gedoneerd is, dankzij een aantal exhaust tuning.

De prestaties is ook prima, en volgens de geclaimde cijfers die V6 zal de stuwkracht van de woorden Marcos van nul naar 60 mph in 5.9 seconden. Hoewel die tijd is het volkomen begrijpelijk, de Marcasiet is gelukkiger spelen van de Grand Tourer, de voorkeur te lope langs snel op 220Nm van het koppel in plaats van blitzed in de richting van de rode lijn voor elke gearchange. En zelfs wanneer deze wordt ingedrukt, het voelt niet bijzonder snel, het verstrekken van drivers met een extra prikkel niet te druk over te hard.

In feite, het hele karakter van de Marcasiet, van de ontspannen rit naar de ruime boot, suggereert cruiser plaats van bruiser, dat is geen slechte zaak zo lang als u het op prijs dat eigenlijk al vanaf het begin. Marcos belooft dat het vreemd en inconsistent feel van het stuur op ons test model zal worden vastgesteld door de tijd die klanten ontvangen hun auto ‘ s.

Hoewel de cabine is strak voor de schouder kamer, het is comfortabel, en de gedraaide aluminium afgewerkte dashboard is bijzonder stijlvol. Marcos heeft zelfs enkele van zijn eigen schakelaars om te voorkomen dat de kit car kijken welke gruwelen zo veel low-volume sport machines – hoewel liefhebbers zullen ter plaatse de Mondeo achterlichten en Peugeot koplampen. Een andere eigenaardigheid is dat elektrisch verstelbare pedalen in plaats van verplaatsbare zitplaatsen. Dat is een slimme functie, het feit dat de lucht-con en volledig lederen bekleding zijn dure opties is niet zo slim gezien het competitieve karakter van de markt.

Belangrijke specificaties

* Klassieke Britse sportwagen naam herrijzen