Mercedes A220 CDI AMG Sport

0
33

Mercedes A220 CDI AMG Sport front action

Vi kör diesel-powered Mercedes A220 CDI AMG Sport på BRITTISKA vägar

Dom

3

Mercedes 220 CDI är sannolikt att vädja till angelägna förare med en ännu skarpare öga på löpande kostnader. Och det gör att leverera till viss del, även om en manuell växellåda alternativet skulle vara trevligt. Men om du är underhållande tanken på en diesel eftersom du kör många mil, medan det estetiska sportigare A-Klass hit the spot, det är verkligen värt att försöka vara objektiv om åkkomfort bilen gör (eller inte) erbjuder.

Tills A45 AMG anländer på bilsalongen i Genève i Mars, den mest potenta medlem av den nya A-Klass familjen är 208bhp A250 bensin. Men om diesel power är ett måste, då finns 220 CDI, som bara finns i AMG Sport och ännu sportigare look ‘Konstruerad av AMG’ rensa nivåer.

I utbyte för din £27,170, du får En a-Klass med 18-tums hjul, som dölja silver bromsok och sportchassi som är 15mm lägre än standard A-Klass. Det var bättre på vår testbil genom tillägg av Natten Paket – en £1,290 extra som tillför verkligen smart gloss black fönsterlister, olika legeringar och bi-xenon-strålkastare.

Som med alla nya A-Klass är, taklinjen av den nya versionen är 160 mm lägre än den gamla bilen, men lägg till i extra sportig och här är En a-Klass framgångsrikt krävs det ny modern look till en mer extrem än modeller lägre intervallet.

Insidan är behandlad för att några extra godbitar, också, bland annat en sport-multi-function-ratten och stödjande sportstolar – även om vi inte är säkra på om kolfiber-look klädsel som täcker nedre halvan av streck och känns lite skräpigt.

Den A220 CDI drivs av Mercedes 2.1-liters turbodiesel-motor. Det utvecklar 168bhp men, ännu viktigare, samma 350Nm som bensin enhet i A250 lyckas. För en Mercedes motor, diesel är förvånansvärt sång i den här bilen, oavsett om det är på låga varv runt stan eller vid högre hastigheter, där bruset från låg profil däck också blir påträngande. Men det vridmoment som säkerställer svallande omkörning tempo och flexibilitet.

Det enda växellåda alternativet är sjuväxlad s-koppling auto, vilket inte är särskilt smidig jämfört med de sex-växlad manuell finns på andra A-Klass eller Mercedes utmärkt sju-växlad auto som är monterade på sina större modeller. Start-stopp-system är också mindre smidig när den monteras med dubbla kopplingar, snarare än manuell växellåda.

Sport suspension av 220 CDI sänker bilen och ger mycket skarpa hantering och begränsad organ roll, medan de extra gummi ger massor av grepp. Men rida är verkligen en källa till oro och köpare bör se till att de kan leva med en mycket fast fjädring setup som skakar passagerare runt stugan med nästan komisk kraft.

Även små knölar och åsar bump och bang genom din plats. Att du aldrig behöver känna kontroll, som ratten inte slå tillbaka för mycket, men rida är bara för företag på BRITTISKA vägar.

Viktiga specifikationer

  • Pris: £27,170
  • Motor: 2.1-liters turbodiesel 4cyl
  • Effekt: 168bhp
  • Kraftöverföring: sjuväxlad s-koppling auto, front-wheel drive
  • 0-62 mph: 8.2 sekunder
  • Toppfart: 137mph
  • Ekonomi: 64.2 mpg
  • CO2: 115 g/km
  • Utrustning: 18-tums lättmetallfälgar, farthållare, attention assist, sportchassi, kolfiber-look klädsel, sportstolar
  • Till försäljning: Nu